Grecotel Cape Sounio
Life in Athens

Grecotel Cape Sounio: Οι διακοπές μας ξεκινούν στο ακρωτήρι του μύθου

Ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον με 300 στρέμματα πευκοδάσους, μια αρχαία ακρογιαλιά και εκπληκτική θέα στον Ναό του Ποσειδώνα.
114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cape Sounio: Το πεντάστερο resort της Grecotel μας υπόσχεται τις καλύτερες διακοπές

Ο υδράργυρος ανεβαίνει, τα λιμάνια γεμίζουν, τα γραφεία αδειάζουν και η πόλη ερημώνει. Εσύ ωστόσο δεν έχεις το χρόνο να φύγεις εκτός Αττικής, διότι έχεις να συντονίσεις τόσα πράγματα που δε σου επιτρέπουν να προγραμματίσεις εισιτήρια κλπ κλπ. Μπορεί να μην έφυγες για τον αγαπημένο σου καλοκαιρινό νησί, αλλά έχω να σου προτείνω ένα πλήρες πακέτο διακοπών με τίτλο: «Αθηναϊκή Ριβιέρα τον Αύγουστο».

Φαντάσου ένα καλοκαιρινό θέρετρο, όπου έχεις πρόσβαση σε όλα: δροσερές βουτιές, αναπαυτικό ύπνο, νόστιμο φαγητό, spicy cocktails, μουσική, καλοκαιρινά σπορ, καταφύγια ρομάντζου. Ένα μέρος «with all the good vibes», μακριά από το γκρι και τον καύσωνα της πόλης. Αυτό το ειδυλλιακό μέρος, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, είναι το Grecotel Cape Sounio που μας υπόσχεται διακοπές στο ακρωτήρι του μύθου, εκεί που ξεκινά το Αιγαίο Πέλαγος.

Grecotel Cape Sounio

Χτισμένο στο ιερό άκρο της Αττικής, σαν ένας πίνακας ζωγραφικής που αποτυπώνει τη μυστηριακή ενέργεια του αντικριστού βράχου του Ναού του Ποσειδώνα, το πολυτελές resort θα μας χαρίσει το getaway που τόσο έχουμε ανάγκη. Σε αυτό το τοπίο σπάνια ομορφιάς των 300 μέτρων πευκοδάσους, το πολυτελές resort εξυμνεί όλες τις αισθήσεις μας, ξεκινώντας από την όραση. Η καλαίσθητη αρχιτεκτονική του έρχεται σε απόλυτη αρμονία με το γνήσιο ελληνικό τοπίο που μαρτυρά τη μεγάλη αρχαιολογική ιστορία και μυθολογία, όπως την ιστορία ονομασίας του Αιγαίου Πελάγους.

Διαμονή στο Cape Sounio

Με το που αντικρίσεις το χώρο, κάτι μαγικό σε κρατάει αιχμάλωτο - αυτή τη γλυκιά αιχμαλωσία που δε θες να δραπετεύσεις. Πόσο μάλλον αν βιώσεις και μια νύχτα εκεί. Ανάλογα με τα θέλω μας, μπορούμε να επιλέξουμε να μείνουμε σε μπανγκαλόου, βίλλες, μεγάλα δωμάτια (family rooms) και σουίτες ειδικών περιστάσεων όπως είναι η honeymoon, ιδανική για νυφική σουίτα ή ταξίδι του μέλιτος. Υπάρχουν μάλιστα και επιλογές με θέα θάλασσα και το ναό του Ποσειδώνα- τι πιο όμορφο από το να ξυπνάς το πρωί με την ελληνική ιστορία και τέχνη να ξετυλίγεται στα μάτια σου! Τα πολυτελή μπανγκαλόου, χτισμένα αμφιθεατρικά, σε ζεστούς και γήινους τόνους αντανακλούν την αισθητική του Cape Sounio. Την ίδια στιγμή, οι αποκλειστικές βίλες, από τις πιο κομψές κατοικίες της Μεσογείου, βρίσκονται σε προνομιακή τοποθεσία μέσα στο resort και με ιδιωτικές πισίνες για ακόμη μεγαλύτερη πολυτέλεια.

Grecotel Cape Sounio

Grecotel Cape Sounio

Μια και μιλήσαμε για μπάνιο, σε αυτή τη high-end ξενοδοχειακή μονάδα, χαιρόμαστε το καλοκαίρι ακριβώς όπως το ονειρευόμαστε, μέσα στο νερό! Η  μεγάλη πισίνα του ξενοδοχείου με θαλασσινό νερό και τη μαγευτική θέα προς το ναό του Ποσειδώνα, μας δίνει μια όαση δροσιάς ανάμεσα στο πράσινο.  Χαλάρωσε μέσα στην εσωτερική θερμαινόμενη υδροτονική πισίνα του Aqua Εlixir Spa. Δύο παραμυθένιες παραλίες στο Αιγαίο με πεντακάθαρα ρηχά νερά, η μία με άμμο και η άλλη με βότσαλο, ιδανικές για μικρούς και μεγάλους, μας περιμένουν να τις εξερευνήσουμε. Η θάλασσα είναι κρυστάλλινη και το κολύμπι ως το νησάκι απέναντι είναι μια must δροσερή διαδρομή. Αναπαυτικές ξαπλώστρες, ένα χυμό στο χέρι και τον ήλιο να λούζει το κορμί μας- οι τέλειες διακοπές. Έτοιμοι για το δείπνο μας;

Grecotel Cape Sounio

Grecotel Cape Sounio

Γεύση στο Cape Sounio

Ένα ταξίδι για να είναι ολοκληρωμένο πρέπει να είναι και γευστικό. Υπάρχουν πέντε υπέροχες επιλογές να δειπνήσουμε με πολύ προσεγμένο μενού βασισμένο στην ελληνική και διεθνή κουζίνα για όλα τα γούστα: το Cape Sounio Restaurant με παραδοσιακά εδέσματα, το πιο γκουρμέ The Restaurant, που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, το So Oriental με «πειραγμένη» ασιατική κουζίνα, το Aegean Grill με φρέσκο ψάρι ή κρεατικά στη σχάρα και το Yali, το ιδανικό μέρος πάνω στη θάλασσα μα φυσικά με φρέσκα θαλασσινά. Ένα δροσερό cocktail μας περιμένει στο Panorama Lounge Bar. Μία πιο inclusive εμπειρία είναι το private dining για να απολαύσουμε στην άνεση του δωματίου μας ένα γεύμα ακριβώς όπως το έχουμε φανταστεί, μαγειρεμένο από τους καλύτερους chef στο είδος τους.

Grecotel Cape Sounio

Fun in-house and around

Για κάποιους οι διακοπές δεν περιλαμβάνουν μόνο ξεκούραση, αλλά βάζουν στο πρόγραμμα τους και τις δραστηριότητες. Το Cape Sounio προσφέρει μία πλούσια γκάμα επιλογών όπως γυμναστική στο νερό, γιόγκα, πιλάτες, ποδόσφαιρο 5χ5 με Astroturf, σύγχρονο γήπεδο τένις, επίσης με Astroturf και ορειβασία. Για όσους θέλουν να συνεχίσουν τη ρουτίνα της καθημερινότητας του, υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο  με cardio fitness όργανα της Technogym. Ακόμη πιο συναρπαστικά activities είναι  οι καταδύσεις στο πιστοποιημένο με PADI κέντρο καταδύσεων Aqua Divers Club που βρίσκεται στην Ανάβυσσο και οι μίνι ιδιωτικές κρουαζιέρες στα κοντινά  πανέμορφα νησάκια και απόμερους κολπίσκους. Τι θα έλεγες για μια ρομαντική βραδινή κρουαζιέρα κάτω από το φως της πανσελήνου; Ακόμη, όσοι αγαπάμε λίγο παραπάνω το χορό, μπορούμε να διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική στα εστιατόρια και τα bars του ξενοδοχείου καθώς και τα ψυχαγωγικά σόου. Απολαύστε το κοκτέιλ σας ακούγοντας το κύμα, χορέψτε πάνω στην αμμουδιά και θαυμάστε τη μαγευτική θέα υπό τη λάμψη του φεγγαριού. Από αυτή την καλοκαιρινή βραδιά δε θα λείπει τίποτα!

Grecotel Cape Sounio

Όλη η Αθηναϊκή Ριβιέρα προσφέρεται για μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης με  πολλά αξιοθέατα ,περίφημα εστιατόρια και club της παραλιακής, μαγαζιά και ξεχωριστές δραστηριότητες όπως η ιστιοπλοΐα, το γκολφ και την ποδηλασία με τα νέα e-bikes. Το κοσμοπολίτικο καλοκαιρινό καταφύγιο των Αθηναίων δε θα μας απογοητεύσει ποτέ.

Grecotel Cape Sounio

Kids Friendly 

Το Cape Sounio δεν υποδέχεται απλά τα παιδιά, αλλά φροντίζει ώστε η διαμονή τους να είναι εξίσου διασκεδαστική με αυτή των μεγάλων. Η φανταστική Grecoland, είναι μια χώρα αυστηρώς κατάλληλη για ανηλίκους με παιχνίδια περιπέτειας, ατελείωτα πάρτυ και χορό μέχρι τελικής πτώσης στη ντίσκο. Την ίδια στιγμή, τα παιδιά ακολουθούν τα μονοπάτια της ιστορίας, του πολιτισμού και της φύσης της Ελλάδας, μέσα από ευφάνταστες χειροτεχνίες. Μία παραλία με άμμο και φανταστική παιδική πισίνα, ατελείωτοι κήποι με γρασίδι και άλλες πολλές χαρούμενες δραστηριότητες περιμένουν τους μικρούς μας φίλους. Σινεμά με κινούμενα σχέδια; Wow!

Grecotel Cape Sounio

Άνεση, απόλαυση και ποιότητα σε κάθε μας στιγμή. Ό,τι αναζητάμε στις διακοπές μας. Όλα αυτά μας τα εξασφαλίζει το Cape Sounio. Το φετινό καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο Σούνιο και είναι σίγουρο πως θα είναι το καθιερωμένο μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα