Life in Athens

Πολύχρωμα γήπεδα μπάσκετ ανάμεσα στις πολυκατοικίες στα Πατήσια

Πήγαμε στα ανακαινισμένα γήπεδα μπάσκετ στην πλατεία Φυτευτής που είναι έτοιμα να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους που αγαπούν την πορτοκαλί θεά

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γήπεδα μπάσκετ στα Κάτω Πατήσια.
© Euroleague

Γήπεδα μπάσκετ: Ανακαινίστηκαν τα δύο γήπεδα στην πλατεία Φυτευτής στα Κάτω Πατήσια, με πρωτοβουλία της Euroleague και του δήμου Αθηναίων

Ζεστό απόγευμα του Ιουνίου και από την πλατεία Φυτευτής στα Κάτω Πατήσια, ακούγονται μουσικές, γέλια και χαρούμενες φωνές. Ανάμεσα στις κλασσικές αθηναϊκές πολυκατοικίες, τα δυο ανακαινισμένα πολύχρωμα γηπεδάκια μπάσκετ έχουν φέρει νέα πνοή στην γειτονιά και είναι έτοιμα να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους που αγαπούν την πορτοκαλί θεά.

Το σήμα για το τζάμπολ έδωσε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης που παρευρέθηκε στην εκδήλωση εγκαινίων και είπε μεταξύ άλλων πως τα παιδιά της γειτονιάς θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να διασκεδάσουν μαζί. «Είμαι πολύ χαρούμενος και υποστηρίζω ολόψυχα αυτή την πρωτοβουλία. Είναι αναγκαίες τέτοιες  δράσεις κατά της περιθωριοποίησης. Στον αθλητισμό δεν υπάρχει διαχωρισμός, είμαστε όλοι ίσοι».

Η πρωτοβουλία για την ανακαίνιση των δύο γηπέδων είναι της Euroleauge, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής ευθύνης One Team, σε συνεργασία με την BKT Sports και τον Δήμο Αθηναίων, μια δράση που στοχεύει στην συμμετοχή όλων των παιδιών στον αθλητισμό.

Γήπεδα μπάσκετ: Η εκδήλωση των εγκαινίων στην πλατεία Φυτευτής 

Στην εκδήλωση των εγκαινίων που παρουσίασε η Δώρα Παντέλη βρέθηκαν θεσμικοί εκπρόσωποι της Euroleague και της BKT, ambassadors της Euroleauge Basketball, εκπρόσωποι του δήμου Αθηναίων και φυσικά παιδιά όλων των ηλικιών από τις γύρω γειτονιές που συμμετείχαν στο πρώτο τουρνούα 3on3 στα νέα γήπεδα.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία κατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και τη βελτίωση της ζωής των νέων που κινδυνεύουν από περιθωριοποίηση. Μέσω αυτής της δράσης, θέλουν να δώσουν σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα της ασφαλούς άθλησης στη γειτονιά τους.

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια των ανακαινισμένων γήπεδων στα Κάτω Πατήσια.
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια των ανακαινισμένων γήπεδων στα Κάτω Πατήσια. © Ευτέρπη Μουζακίτη
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια των ανακαινισμένων γήπεδων στα Κάτω Πατήσια.
© Ευτέρπη Μουζακίτη

«Άλλος ένας σύγχρονος και ασφαλής αθλητικός χώρος προστίθεται στους πολλούς του Δήμου Αθηναίων Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Πρέπει τώρα να το περιφρουρήσουμε και να το κρατήσουμε στην κατάσταση που του αξίζει», είπε μιλώντας στην εκδήλωση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Η δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» που στόχος του είναι να προάγει τη συμμετοχή της κοινότητας, να ενισχύσει τη συνολική ευημερία των Αθηναίων και να γίνει η Αθήνα μια πιο φιλική, πιο βιώσιμη και ανθεκτική πόλη.

Ο δήμαρχος ΑΘηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ο δήμαρχος ΑΘηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. © Ευτέρπη Μουζακίτη

Η ανακαίνιση τών γηπέδων έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος One Team-BKT Legacy Project. Πέρυσι άνοιξαν τα πρώτα αντίστοιχα γήπεδα στην Κωνσταντινούπολη.

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια των ανακαινισμένων γήπεδων στα Κάτω Πατήσια.
© Ευτέρπη Μουζακίτη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ