Life in Athens

Ομόνοια Λόβερς: 70 φωτογραφίες από τη ζωή στην ιστορική πλατεία

Η πρώτη ματιά στη έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στο δημαρχείο της Αθήνας

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
file_ts9

Έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα Ομόνοια Λόβερς στο δημαρχείο της Αθήνας 11-14/5

70 φωτογραφίες από τη ζωή στην Ομόνοια περιλαμβάνει η έκθεση της ομάδας Ομόνοια Λόβερς, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Μαΐου στο δημαρχείο της Αθήνας, στην οδό Αθηνάς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens City Festival. Ενόψει της έκθεσης η ATHENS VOICE δημοσιεύει 8 από τις φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν, μαζί με δυο λόγια από τους Ομόνοια Λόβερς για το τι θα δούμε: «Ζούμε στην  πιο πολυπολιτισμική περιοχή της Ελλάδας που γράφει τη δική της ιστορία. Έχουμε αρμονική συνύπαρξη με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Με την αύξηση των μεταναστών στην Ελλάδα η ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας έγινε μια πολύχρωμη στάση ανθρώπων που ήθελαν να περάσουν στην Ευρώπη. Επίσης, εδώ και μερικά χρόνια η περιοχή μας γνωρίζει νέα άνθηση και νέο επενδυτικό ενδιαφέρον, με το τελευταίο να εστιάζεται, κυρίως, στους ξενοδοχειακούς και εμπορικούς τομείς με αποτέλεσμα ένα πολύ μεγάλο τουριστικό κύμα να μας επισκέπτεται κάθε χρόνο. Παράλληλα κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι φοιτητές από την Ευρώπη αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο επιλέγουν σπουδές στην Αθήνα και μένουν στις γύρω γειτονιές απ την Ομόνοια. Οι φωτογραφίες μας είναι ανθρωποκεντρικές και καταγράφουν αυτό το όμορφό γαϊτανάκι. 

Οι φωτογραφίες δημιουργούν ένα κολάζ με ό,τι όμορφο συναντάμε κάθε μέρα και μας κερδίζουν. Δεν κλείνουμε τα μάτια στα δύσκολα, τα άβολα στιγμιότυπα  που είναι κι αυτά πολλά. Αυτά τα κάνουμε εικόνα με τρόπο τέτοιο που δεν θα προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Πιθανόν, να μην καταφέρουμε να αλλάξουμε ουσιαστικά  πράγματα και καταστάσεις στον κόσμο που ζούμε. Μπορεί, όμως, με κάποιες φωτογραφίες μας να βάλουμε ερωτηματικά και να πετάξουμε σπίθες. Η έκθεση στο δημαρχείο της Αθήνας είναι η ματιά μας για το κέντρο της πόλης μας. Είναι μια βόλτα γεμάτη εικόνες που σαν κοινό χαρακτηριστικό έχουν την αγάπη. Μια βόλτα που δεν θέλουμε να τελειώσει ποτέ». 

file_al7
file
file_gr6
file_ma6
file_so15
file_st15
file_st17
file_ts13

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ