Life in Athens

Το Athens Science Festival 2022 μας μεταφέρει στους «Κόσμους του Αύριο»

Δρώμενα, εργαστήρια για παιδιά, workshops, ομιλίες, εκθέσεις τέχνης και επιστήμης, διαγωνισμοί και stand-up science 

62222-137653.jpg
A.V. Team
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
© Βαγγέλης Πατσιαλός

Το Athens Science Festival 2022 θα πραγματοποιηθεί 21 -23 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με θέμα «Κόσμοι του Αύριο»

Θέλεις να παίξεις ποδόσφαιρο και σούμο με ρομπότ; Θες να αγγίξεις έναν πλανήτη; Να δημιουργήσεις τα δικά σου χρωματιστά αστέρια και ηφαίστεια; Tο Athens Science Festival, η μεγάλη γιορτή της επιστήμης, επιστρέφει από 21 έως 23 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την επιστήμη μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι σε ένα συναρπαστικό φεστιβαλικό τριήμερο στην καρδιά της πόλης.

Με έμπνευση το Foresight, τη στρατηγική διερεύνηση διαφόρων πιθανών εκδοχών του μέλλοντος, το φεστιβάλ μάς μεταφέρει στους «Κόσμους του Αύριο» που έρχονται με φόρα και φέρνουν μαζί έννοιες όπως η κλιματική αλλαγή, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η αειφόρος ανάπτυξη.  Μέσα από βιωματικά εργαστήρια και διαδραστικά εκθέματα, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την υπολογιστική όραση, θα προγραμματίσουν και θα οδηγήσουν το δικό τους Minibot, θα ταξιδέψουν νοητά στο ηλιακό μας σύστημα και θα ανακαλύψουν τον ρόλο που συντελεί η δορυφορική τεχνολογία στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα του Athens Science Festival είναι πλούσιο και πολυσυλλεκτικό με δράσεις για όλους: 70 διαδραστικά δρώμενα, 25 εργαστήρια για παιδιά, 15 workshops για ενήλικες, 20 ομιλίες, εκθέσεις τέχνης και επιστήμης, διαγωνισμούς και stand-up science μεταξύ άλλων. Ακόμη, και φέτος κορυφαίοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» στο φεστιβάλ επιχειρώντας μέσα από τις ομιλίες τους να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από σύγχρονα ζητήματα.

Athens Science Festival 2022: Μερικά από τα highlights

Η Minoan Robotsports Competition (MRC) προσκαλεί τους συμμετέχοντες σε έναν συναρπαστικό διαγωνισμό αθλητικής ρομποτικής ποδοσφαίρου και σούμο, σε διοργάνωση του  Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, H.E.R.O.

Η βραβευμένη διαδραστική έκθεση Planets in your Hand”, που διοργανώνει το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστρέφει. Μικροί και μεγάλοι θα αγγίξουν και θα αντιληφθούν δια της αφής και της όρασης τις ιδιαιτερότητες του κάθε πλανήτη, όπως τις ατμοσφαιρικές και γεωλογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές, τη θερμοκρασία και τον άνεμο.

Ο Mr Chem μας μεταφέρει στο εργαστήριό του και ετοιμάζει μαζί με τα παιδιά τα πιο εντυπωσιακά πειράματα με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Δημιουργεί χρωματιστά αστέρια, φτιάχνει τα δικά του ηφαίστεια και διαβάζει κρυφά μηνύματα υπό τη διαχείρηση των εκδόσεων Κλειδάριθμος.

Επιπλέον, για ακόμη μια χρονιά κορυφαίοι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας δίνουν ραντεβού στην Τεχνόπολη με στόχο να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Ανάμεσά στους φετινούς καλεσμένους:

Ο δρ. Sanjay Sharma, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών, Πληροφορικής και Μαθηματικών (SECAM) στο Πανεπιστήμιο του Plymouth, θα βρεθεί στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσει τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στη ναυτιλία και τα σημαντικότερα βήματα προς την επίτευξη θαλάσσιας αυτονομίας. Η ομιλία του με τίτλο «Πλοία με “καπετάνιο” την τεχνητή νοημοσύνη» θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική σκηνή με την υποστήριξη του British Council. 

Ο δρ. Matthew Gardiner, καλλιτέχνης και βασικός ερευνητής στο Ars Electronica Futurelab θα μας συστήσει την οριμποτική (origami + ρομποτική). Στην ενδιαφέρουσα ομιλία «Η Τέχνη & η Επιστήμη των Origami & της Ρομποτικής», που θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, θα μάθουμε πώς σχετίζεται η έρευνά του με τη μελέτη της αναδίπλωσης στη φύση και θα γνωρίσουμε τα Oribotics, τις μεθόδους Origami Robotic και τις διάφορες εφαρμογές τους. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα.

Μερικά από τα εντυπωσιακά πειράματα και διαδραστικά εκθέματα που θα πραγματοποιηθούν στο Athens Science Festival 2022

Ερευνητές και εκπαιδευτικοί από ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, μουσεία, επιστημονικές ενώσεις, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και σχολεία, ενώνουν την φαντασία και τις γνώσεις τους για να μας παρουσιάσουν τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, όπως θα είναι αύριο!

Μπορούμε άραγε να νικήσουμε την κλιματική αλλαγή; Πώς θα φέρουμε πίσω τις μέλισσες; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μοιάζει ένας μετεωρίτης; Πώς θα μπορούσε μία μπύρα να συμβάλει στην εξερεύνηση του διαστήματος; Θέλετε να παίξετε μουσική με λέιζερ και να δείτε από κοντά έναν 3D εκτυπωτή;

Μέσα από διαδραστικά εκθέματα και εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τον κόσμο του αύριο! Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των δράσεων ανά συνεργαζόμενο φορέα θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. 

Fiber Lab by Cosmote

To Fiber Lab by Cosmote είναι εδώ και σας καλεί να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο των οπτικών ινών. Η "Αποθήκη" της Τεχνόπολης μετατρέπεται σε έναν μοναδικό χώρο εξερεύνησης για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από διαδραστικά εκθέματα, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν την τεχνολογία των οπτικών ινών, την επιστήμη που κρύβεται πίσω από την λειτουργία τους και τις καινοτομίες που φέρνουν στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών.

21/10/2022, 22/10/2022, 23/10/2022
ΑΠΟΘΗΚΗ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Planets In Your Hand

Η διαδραστική έκθεση “Planets In Your Hand” καλεί όλους τους επισκέπτες του Athens Science Festival 2022 να αγγίξουν τους πλανήτες και να ταξιδέψουν νοητά στο Ηλιακό μας Σύστημα. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά των πλανητικών επιφανειών, καθώς επίσης και με τις ατμοσφαιρικές και γεωλογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές, τη θερμοκρασία και τον άνεμο. Μέσα από την έκθεση αυτή δίνεται η δυνατότητα ακόμη και σε άτομα με περιορισμούς στην όραση, να "δουν", να μάθουν και να αντιληφθούν δια της αφής και της όρασης τις ιδιαιτερότητες του κάθε πλανήτη.

22/10/2022, 23/10/2022
ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυσικής

Planets In Your Hand

Ο κόσμος του χθες με τα μάτια του αύριο

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας (ΕΚΠΑ) σάς προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο απολιθωμένο παρελθόν της Ελλάδας και του κόσμου! Απολιθώματα εκατομμυρίων ετών έρχονται να μας πουν την ιστορία τους, δίνοντάς μας πληροφορίες για το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον του πλανήτη μας.  Ακόμα, ανακαλύψτε το πώς τα γεωλογικά φαινόμενα έδωσαν τροφή για μύθους και θρύλους στην αρχαιότητα! Η νέα διαδραστική περιοδική έκθεση του Μουσείου, «Γεωμυθολογία. Από τον μύθο στην αλήθεια» ενσωματώνει τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας της σύνδεσης του φυσικού περιβάλλοντος με την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας.

21/10/2022, 22/10/2022, 23/10/2022
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Μουσείο Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας

 Ο κόσμος του χθες με τα μάτια του αύριο

Ας μιλήσουμε για τον σεισμό

Η Σεισμολογία με απλά λόγια: τί, πώς και γιατί; Προκάλεσε το δικό σου σεισμό. Δες και παίξε με μακέτες και μοντέλα (ρήγματα, πετρώματα, συμπεριφορά κτηρίων, σεισμικά κύματα) και μάθε πώς θα φτιάξεις τα δικά σου. Πως μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο κατά τη διάρκεια του σεισμού μέσα από ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας. Ταξίδεψε στο εσωτερικό της Γης και ανακάλυψε τι υπάρχει εκεί. Μάθε για τα μέτρα προστασίας και για την αναγκαιότητα τήρησής τους. Παρακολούθησε στιγμιότυπα από τη θεατρική παράσταση «Beat the quake!».

22/10/2022
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Η Σύγχρονη Φυσική κι Εσύ

Aναρωτηθήκατε ποτέ πως μπορείτε να συνεισφέρετε στην επιστημονική έρευνα αιχμής και πως η Επιστήμη μπορεί να συνεισφέρει στην κοινωνία; Μπορείτε να φανταστείτε τους εαυτούς σας ως μέλη μιας κοινότητας με άλλους πολίτες, εκπαιδευτικούς και ερευνητές που αναλύουν δεδομένα, συμμετέχουν σε ανακαλύψεις και βοηθούν επιστήμονες να βελτιστοποιήσουν πειράματα στα πεδία της Αστρονομίας Βαρυτικών Κυμάτων, της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, της Αστρονομίας Νετρίνο και της Κοσμικής Ακτινοβολίας; Αν η απάντηση είναι ναι, η Ελληνογερμανική Αγωγή σας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τις Μεγάλες Ερευνητικές Υποδομές της Φυσικής και την Επιστήμη του Πολίτη μέσα από τις μοναδικές δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί από το πρόγραμμα REINFORCE!

21/10/2022, 22/10/2022, 23/10/2022
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ
Ελληνογερμανική Αγωγή

Η Σύγχρονη Φυσική κι Εσύ

Καινοτομίες για ένα βιώσιμο μέλλον

Τα τρέχοντα παγκόσμια ζητήματα καθώς και οι τρόποι επίλυσής τους αποτέλεσαν την κύρια έμπνευση για τη δημιουργία της διαδραστικής έκθεσης επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία δείχνει πώς η επιστημονική πρόοδος και η καινοτομία συμβάλλουν στην εκπλήρωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).  Oι στόχοι αυτοί υιοθετήθηκαν από όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ το 2015. Συνεργάζονται με ένα σχέδιο για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και της πείνας, την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την αποτροπή κλιματικών απειλών έως το 2030. Η έκθεση αποτελεί μέρος του προγράμματος της Τσεχικής Προεδρίας της ΕΕ.

21/10/2022, 22/10/2022, 23/10/2022
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Τσεχικό Κέντρο Αθήνας & Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα

Καινοτομίες για ένα βιώσιμο μέλλον

Χέρι με χέρι…

Έχεις ποτέ ευχηθεί να μπορούσες να ελέγχεις τους ανθρώπους τριγύρω σου; Έλα τότε στο περίπτερό μας και δες πώς μπορείς να ελέγξεις την κίνηση του χεριού ενός άλλου ανθρώπου. Χρησιμοποιώντας μία πειραματική διάταξη σχεδιασμένη από τους επιστήμονες του Backyard Brains, θα χρησιμοποιήσουμε τον ηλεκτρισμό που παράγεται από τους μύες του χεριού μας όταν αυτό κινείται, για να ελέγξουμε τα νεύρα που κινούν το χέρι ενός άλλου ανθρώπου. Οι επισκέπτες θα μάθουν βασικές αρχές της λειτουργίας του νευρικού μας συστήματος με έναν διασκεδαστικό τρόπο, εφόσον οι ίδιοι θα είναι το αντικείμενο του πειράματος! Στο τέλος της παρουσίασης οι εθελοντές θα επιβραβεύονται!

21/10/2022
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμινγκ"

Χέρι με χέρι…

Tο 'χουμε … με τα πειράματα!!!

Σας περιμένουμε. Μην τρομάξετε αν δείτε… περίεργα φίδια να βγαίνουν από την … άμμο! Ούτε ακόμη αν ένας φλογερός δράκος σας κυνηγήσει! Θα μας ακολουθήσετε στο κυνήγι του μπλε; Θα φτιάξετε μαζί μας μετάξι; Φαντάζεστε  έναν πυροσβεστήρα να καθαρίζει.....λεκέδες; Γνωρίζετε ότι το πορτοκάλι έχει… σωσίβιο, ενώ ένα μαγικό βουρτσάκι … μπορεί να θυμάται τα χρώματα; Αυτά και πολλές άλλες εκπλήξεις θα δείτε και στο φετινό Athens Science Festival.

 21/10/2022, 22/10/2022
ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ
Διδακτική της Χημείας, Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες και εκπαίδευση για την αειφόρο Ανάπτυξη, ΔΙΧΗΝΕΤ-ΕΑΑ

Διεθνής Έκθεση Παιδικής Tέχνης "Lidice"

Η έκθεση αποτελεί εδώ και 50 χρόνια το αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής τιμώντας τη μνήμη των παιδιών θυμάτων της τσεχικής πόλης Lidice, αλλά και όλων των παιδιών παγκοσμίως που χάθηκαν σε πολεμικές συγκρούσεις. Το Lidice ισοπεδώθηκε στις 10/6/1942, όπως ακριβώς το Δίστομο την ίδια ημερομηνία δύο χρόνια αργότερα. Το διεθνές πρότζεκτ λαμβάνει κάθε χρόνο 25.000 έργα τέχνης παιδιών από 70-80 χώρες από όλο τον κόσμο. Η έκθεση παρουσιάζει τα καλύτερα από αυτά με θέμα Χημεία και προσκαλεί παιδιά από την Ελλάδα να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς με θέμα Χορός.

21/10/2022, 22/10/2022, 23/10/2022
ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ
Τσεχικό Κέντρο Αθήνας

  Διεθνής Έκθεση Παιδικής Tέχνης "Lidice"

Φύση πίσω από τον φωτογραφικό φακό

To IRIS: Green Witness αποτελεί εργαλείο για την κοινωνική ευαισθητοποίηση μέσω της περιβαλλοντικής φωτογραφίας. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, φιλοδοξεί να εμπνεύσει την προσωπική ευθύνη και να ενεργοποιήσει τη δημιουργικότητα προκειμένου να ενημερώσει το ευρύ κοινό σχετικά με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Η πρωτοβουλία , ενθαρρύνει τους επισκέπτες της Κρήτης αλλά και τους μόνιμους κατοίκους της, να ανακαλύψουν τον πράσινο φωτογράφο μέσα τους. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα εκτεθούν 15 επιλεγμένες φωτογραφίες από τα 3 μέρη ενδιαφέροντος όπου επικεντρώνεται η δράση: τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO της Σητείας και του Ψηλορείτη, καθώς και στο Απόθεμα Βιόσφαιρας της UNESCO στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

21/10/2022, 22/10/2022, 23/10/2022
ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ
Green Project
ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ

Φύση πίσω από τον φωτογραφικό φακό

Στριφογυρίζοντας με σωματίδια και lasers

Οι PHOxYS θα σας παρουσιάσουν φέτος μερικά πειράματα φυσικής! Πώς σας φαίνεται να παίξετε μουσική με λέιζερ; Μήπως θέλετε να ανακαλύψετε τον κόσμο των στοιχειωδών σωματιδίων με τα χέρια σας;! Ή μήπως είστε της κλασικής μηχανικής…; Σας περιμένουμε στο Athens Science Festival 2022 ώστε να τα εξερευνήσουμε όλοι μαζί!

22/10/2022, 23/10/2022
ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Young Minds, PHOxYS

Μικροί Ήρωες στην Επιστήμη

Οι «Μικροί Ήρωες by Stoiximan» επιστρέφουν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ επιστήμης στην πόλη της Αθήνας. Στο πλαίσιο της δράσης «Μικροί Ήρωες» και σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό SciCo θα πραγματοποιηθεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά διασκεδάζουν παίζοντας αθλήματα ενώ ταυτόχρονα ανακάλυπταν τον μαγευτικό κόσμο της επιστήμης. 

21/10/2022, 22/10/2022, 23/10/2022
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Tο Athens Science Festival, η μεγάλη γιορτή της επιστήμης, επιστρέφει από 21 έως 23 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την επιστήμη μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι σε ένα συναρπαστικό φεστιβαλικό τριήμερο στην καρδιά της πόλης. Με έμπνευση το Foresight, τη στρατηγική διερεύνηση διαφόρων πιθανών εκδοχών του μέλλοντος, το φεστιβάλ μάς μεταφέρει στους «Κόσμους του Αύριο» που έρχονται με φόρα και φέρνουν μαζί έννοιες όπως η κλιματική αλλαγή, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η αειφόρος ανάπτυξη. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

#ASF2022 | Athens Science Festival 2022 «Κόσμοι του Αύριο»

Η προπώληση έχει ξεκίνησει και μπορέις να κλείσεις το εισιτήριό σου εδώ.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 5€, 3€ (Α.Μ.Ε.Α-Άνεργοι-Φοιτητές) με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού στα ταμεία τις ημέρες διεξαγωγής

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Και μόνο από τα τραγούδια μπορείς να καταλάβεις τη σχέση μου με την Αθήνα
Λευτέρης Παπαδόπουλος: «Και μόνο από τα τραγούδια μπορείς να καταλάβεις τη σχέση μου με την Αθήνα»

O μεγάλος στιχουργός είχε μιλήσει στον Μάκη Προβατά για την πλατεία Βικτωρίας στο βιβλίο «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα» που κυκλοφορεί από τις εκδ. Athens Voice Books

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.