- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
#NotAlone OpenAir - Η υπαίθρια έκθεση του Δήμου Αθηναίων κατά της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας
Σε συνεργασία με το Art Hub Athens παρουσιάζονται πρωτότυπα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών
Δήμος Αθηναίων: Υπαίθρια ομαδική εικαστική έκθεση #NotAlone OpenAir κατά της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας στον πεζόδρομο της Βασιλίσσης Όλγας
Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού κατά των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας και με σύμμαχο την Τέχνη ως σημαντική δύναμη για κοινωνική αλλαγή, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα πολιτιστικής έκφρασης ART HUB Athens, παρουσιάζει την υπαίθρια ομαδική εικαστική έκθεση #NotAlone OpenAir.
Η έκθεση που διοργανώνεται στον πεζόδρομο της Βασιλίσσης Όλγας έως την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μέρος της φετινής ετήσιας καμπάνιας #NotAlone - Εκστρατεία κοινωνικού αντίκτυπου ενάντια σε κάθε μορφή Κακοποίησης του ART HUB Athens, φιλοδοξεί να στείλει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας. Συνεισφέροντας έμπρακτα στους σκοπούς της δράσης, ο Δήμος Αθηναίων παραχώρησε τα ειδικά stands πάνω στον πεζόδρομο για να φιλοξενήσουν τα πρωτότυπα έργα των Ελλήνων δημιουργών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ART HUB Athens.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε επ΄ ευκαιρία της έκθεσης: «Κάθε γυναίκα που πέφτει θύμα έμφυλης βίας είναι δικός μας άνθρωπος. Είναι η γυναίκα μας, η κόρη μας, η μητέρα μας. Στηρίζουμε τις γυναίκες – θύματα να βρουν τη δύναμη να ξεφύγουν και μέσα από την τέχνη ευαισθητοποιούμε όλους εμάς ώστε να καταδικάζουμε απερίφραστα τα περιστατικά βίας, αλλά και να τα καταγγέλουμε. Γιατί και η αδιαφορία σκοτώνει».
Σύμφωνα με το σκεπτικό των διοργανωτών της Έκθεσης, «η κρίση αξιών που διέπει την ελληνική κοινωνία, η ελλιπής παιδεία καθώς και η αποσιώπηση της βίας εν γένει, αποτελούν κύριους παράγοντες της έξαρσης των γυναικοκτονιών τα τελευταία χρόνια. Η λίστα των θυμάτων αυξάνει συνεχώς, ενώ οι επιζούσες συνεχίζουν να βιώνουν συντριπτικά και σε καθημερινή βάση, το ψυχολογικό και σωματικό τραύμα, το οποίο προκλήθηκε από θύτες που θεώρησαν -και θεωρούν- ότι κατέχουν τον συνάθρωπό τους, ως υλική μορφή. Οφείλουμε όλοι μαζί, να αποτινάξουμε το πέπλο της σιωπής και να συνδράμουμε με κάθε μέσο στην καταστολή και πρόληψη της βίας, η οποία είναι σωματική, λεκτική και ψυχολογική».
Η Αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, Άννα Ροκοφύλλου, τόνισε: “Η βία κατά των γυναικών έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας. Αυτό είναι πλήγμα για ολόκληρη την κοινωνία μας. Ως εδώ! Εμείς εντείνουμε τις προσπάθειές μας έως την ημέρα που δεν θα μας χρειάζεστε άλλο. Έως ότου η ισότητα στην κοινωνία μας να είναι αυτονόητα δεδομένη”.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι δημιουργοί: Έλενα Καρανικολού (Missy Merida), Αγγελιάνα Κορωνιού (Foxy Lady), Ελευθερία Μακρόγλου Πανουσάκη (Eleftheria Mak Pan), Μαρία Μυλωνά (Rima Lyma), Γιάννης Τζομάκας, Νίκη Τριανταφυλλοπούλου (Nikia Manikia), Νίκος Τσίτσος.
Σημειώνεται ότι ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Πίστη, χαρά, αλλά και σκληρές εικόνες μέσα από τις μαρτυρίες ξένων περιηγητών - Αγορές που βούιζαν, αμνοερίφια προς σφαγή, σνομπ Ανάκτορα, βροχή από τουφεκιές
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επίσης η ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου και των γειτονιών
Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Παράταση υποβολής προτάσεων έως τις 15 Απριλίου
Η ιστορία του Πέτρινου, η αναβίωση και οι αντιδράσεις
Η Αθήνα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Η διάρκεια και οι περίοδοι φιλοξενίας
Λόγω του «9ου Αγώνα Πεδίου 'Αρεως - Στις γειτονιές της Αθήνας»
Με το σύνθημα «Η πόλη σου, το φεστιβάλ σου»
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποκτά νέο σημείο συνάντησης
10 προτάσεις για πρωινό και καφέ, γιορτινή έξοδο για φαγητό και τη βόλτα, αλλά και για το τέλειο πασχαλινό δώρο
Όσο η πόλη οργανώνεται γύρω από το ιδιωτικό αυτοκίνητο, τόσο ενισχύεται ένας φαύλος κύκλος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης
Ένα οικοσύστημα που αναδεικνύει την αξία της ελληνικής και μεσογειακής κουλτούρας και επαναφέρει τον ιστορικό άξονα της Σταδίου στο επίκεντρο της ζωής της πρωτεύουσας
H αλλαγή είναι δυνατή. Η ιδέα ότι «στην Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα» λειτουργεί σαν άλλοθι.
Επετειακό φεστιβάλ στις 4 και 5 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Η μέση θερμοκρασία διαμορφώθηκε στους 12,63 βαθμούς Κελσίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.