- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφιέρωμα Νότια Προάστια: Ο Πέτρος Παρθένης μιλάει για την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το τρίπτυχο της ευτυχίας στη Βουλιαγμένη.
Υπάρχουν αυτοί που ακούνε «φωνές», υπάρχω και εγώ που ακούω κάθε μέρα μια εσωτερική φωνή να με καλεί να βρίσκομαι μέσα στο νερό κάθε μέρα. Δεν μπορώ να αντισταθώ, υπακούω! Παιδί του κέντρου, μια ζωή έζησα στα Εξάρχεια, στον Λυκαβηττό, στην Κυψέλη και σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, αλλά σχεδόν κάθε μέρα βρισκόμουν είτε πραγματικά είτε νοερά στη Θάλασσα (χειμώνα-καλοκαίρι). Σήμερα έχτισα έτσι τη ζωή μου με οδηγό αυτή την αγάπη και πλέον έχω την επιχείρησή μου στο Ίδρυμα Νιάρχος, δίπλα στη θάλασσα, ενώ όλες μου οι δραστηριότητες ή τουλάχιστον οι περισσότερες σχεδιάζονται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα την οποία λατρεύω. Το δικό μου μυστικό είναι οι κολυμβητικές διαδρομές που σχεδιάζω για τουρίστες κάθε καλοκαίρι στον Σαρωνικό και η προσπάθειά μου να τους εμφυσήσω την Αθηναϊκή Ριβιέρα σαν νέος ιεραπόστολος με μαγιό που κηρύττει «κολύμπι 365 μέρες τον χρόνο».
Όχι αγαπημένη, αλλά λατρεμένη είναι η κολυμβητική διαδρομή από τις Νηρηίδες μέχρι την Ωκεανίδα. Μαγικό παράκτιο κολύμπι ανάμεσα στον Λαιμό, τον Κασίδη και τις Φλέβες, σε γαλαζοπράσινα νερά χειμώνα-καλοκαίρι, είτε με το weswim είτε με κάποιον συνκολυμβητή απολαμβάνοντας την ακτογραμμή σε πλήρη ησυχία, σαν ψάρι. Πού θα πήγαινα έναν ξένο; Φυσικά για κολύμπι στην Ωκεανίδα, βόλτα στον λόφο της Φασκομηλιάς και στη λίμνη της Βουλιαγμένης για μαγικές φωτογραφίες και κλείσιμο με χωριάτικη σαλάτα και σουβλάκι με μπίρα στον Ζάχο. Μόλις σας περιέγραψα το τρίπτυχο της ευτυχίας μου στη Βουλιαγμένη, όπως ακριβώς δηλαδή κάνω και στα After Office Swimming Wednesdays μέσα στο καλοκαίρι και τα Weswim Sundays τον χειμώνα. Αν τα Νότια ήταν ταινία θα ήταν το «Απέραντο γαλάζιο» του Luc Besson κι αν ήταν τραγούδι σίγουρα το «Children of the sun» των δικών μας Nightstalker.
*Ο Πέτρος Παρθένης είναι ιδρυτής του project weswim
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Φέτος γίνεται το έλα να δεις από έργα, οι περισσότεροι δήμοι το ’χουν βάλει σκοπό να μας ταλαιπωρήσουν
170 tattoo artists, live δράσεις και τρεις μέρες αφιερωμένες στην τέχνη της δερματοστιξίας
Ποιοι μεγάλοι οδικοί άξονες βρίσκονται στα όριά τους, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς
Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2029
Oι ηλεκτρικοί «κυνηγοί» θα καθαρίζουν και γκράφιτι
Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και της Πρωτοβουλίας Αθήνα21
Περισσότεροι από 25.000 χρήστες την έχουν ήδη «κατεβάσει»
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων για τις δημοτικές υποδομές φόρτισης
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην Ακαδημίας 78, υποδέχεται το κοινό από τις 18:30, με μια βραδιά αφιερωμένη στο παιχνίδι, την παρέα και τη διασκέδαση.
Ένα παγκάκι που αλλάζει την οπτική που βλέπουμε την πόλη
Ένας κόσμος κρυμμένος πίσω από τις προσόψεις των παλιών σπιτιών, εκεί όπου κινούνταν οι οικιακές εργάτριες και αποτυπωνόταν ο κοινωνικός διαχωρισμός μιας άλλης εποχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.