Life in Athens

This is Athens City Festival: Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας

Εκθέσεις, πάρτι, περιηγήσεις και βραδιές γαστρονομίας για όλους

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Athens City Festival
Athens City Festival

Τhis is Athens City Festival: Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας από το πρώτο ανοιχτό Φεστιβάλ της Αθήνας με την υπογραφή του Δήμου Αθηναίων

Το This is Athens City Festival, το ανοιχτό φεστιβάλ της Αθήνας με την υπογραφή του Δήμου Αθηναίων, μπαίνει στην τελευταία εβδομάδα του με πάρτι, ξεναγήσεις και εκθέσεις.

Το Σάββατο 28 Μαϊου (15:00-23:30) δίνουμε ραντεβού στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42) σε μια ανοιχτή πολυπολιτισμική γιορτή με μπαζάρ, φαγητό από τις αφρικανικές κοινότητες της γειτονιάς, χορό και μουσική. Οικοδεσπότης ο Νέγρος του Μοριά, στα decks οι Black Athena και DJ Tunes και live, πέρα από τον οικοδεσπότη, οι Choco, Gameboy & YT.

Όσοι προτιμούν να κινηθούν την ίδια βραδιά στο ιστορικό κέντρο, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, στις 19:00) κατεβαίνει η αυλαία του 1ου Athens Cocktail Week με μουσική και δεκάδες επιλογές από αγαπημένα brands στη μπάρα (είσοδος: 10€ με 2 cocktails).

Έχει η παρέα διάθεση για ανακαλύψεις; Την Κυριακή 29 Μαΐου (στις 13:00) ταξιδεύουμε σε δύο αιώνες ιστορίας του νέου ελληνικού κράτους με έναν περίπατο γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μια διαδρομή σε μια περιοχή που διακόσια χρόνια πριν ήταν αμπέλι, κατόπιν έγινε λέσχη των Βαυαρών στρατιωτών, σημείο ανέγερσης του μεγαλύτερου μουσείου για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, τόπος αγωνιώδους απόκρυψης αρχαιοτήτων εν όψει πολέμου, εμβληματικό σημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Κατοχή, μάρτυρας της φοιτητικής Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και κιβωτός εκθέσεων. Η συμμετοχή στον περίπατο γίνεται χωρίς εισιτήριο, με απαραίτητη και έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στους αριθμούς 2132144856 και 2132144889. Σημείο συνάντησης το πρόπυλο του Μουσείου, το αργότερο ένα τέταρτο πριν από την έναρξη της δράσης. Διάρκεια 80-90′.

Η Κυριακή (στις 19:00-23:00), πάντως, κλείνει με πάρτυ για την υποδοχή του καλοκαιριού στη Σχεδία (Κολοκοτρώνη & Νικίου, Αθήνα). Θα ταξιδέψουμε σε υποβρύχιους κόσμους με την έκθεση φωτογραφίας της Ρενέ Ρεβάχ, θα παίξουμε με τις μαγικές σαπουνόφουσκες των La Petite Marguerite και θα χορέψουμε με αγαπημένες μουσικές από τους Θεοδόση Μίχο, Σεραφείμ Τσοτσώνη και Παναγιώτη Μένεγο απολαμβάνοντας δροσερά κοκτέιλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ