Life in Athens

Το Μικρολίμανο «άλλαξε» και το City Vibes επισκέφθηκε την καινούργια μαρίνα

Ο Γιώργος Πασπαράκης περπάτησε στο καινούργιο Μικρολίμανο και μας ξεναγεί στον νέο πεζόδρομο, στην ιστορία του μέρους και στα παλιά σπίτια των ψαράδων.

giorgos-pasparakis.jpeg
Γιώργος Πασπαράκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Μικρολίμανο «άλλαξε» και το City Vibes επισκέφθηκε την καινούργια μαρίνα

City Vibes: Η μεγάλη ανάπλαση του Μικρολίμανου, ο γραφικός οικισμός και η ιστορία της περιοχής στη video στήλη της ATHENS VOICE.

Κάμερα: Δημήτρης Γεωργοσόπουλος
Μοντάζ: Δημήτρης Μουσχουλής


Η μεγάλη ανάπλαση του Μικρολίμανου περιλαμβάνει τη μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε νέο οριοθετημένο χώρο, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, την μετατροπή του παραλιακού δρόμου σε ήπιας κυκλοφορίας με απαγόρευση στάθμευσης καθώς και νέους χώρους για τα αυτοκίνητα των επισκεπτών.

Οι 28 περίπου κατασκευές των καταστημάτων σε όλο το μήκος της παραλίας γκρεμίστηκαν, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για περίπατο δίπλα στο νερό. Οι αυλές των μαγαζιών μεταφέρθηκαν πιο κοντά στον δρόμο καθώς και οι πέργκολες που είχαν φτιάξει τα μαγαζιά, αντικαταστάθηκαν από καινούργιες για να υπάρχει ομοιομορφία στην περιοχή. Ο φωτισμός της θα γίνεται από τα καινούργια led φωτιστικά που τοποθετήθηκαν στη μαρίνα.

Το City Vibes στο Μικρολίμανο - Η ανάπλαση της μαρίνας

Το City Vibes δεν έμεινε μόνο στο παραλιακό μέτωπο αλλά ανέβηκε και πιο ψηλά για να μας περπατήσει και στον γραφικό οικισμό με τα παλιά σπίτια των ψαράδων. Τα σπίτια που έχουν διασωθεί από τους σεισμούς μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή και σίγουρα μια βόλτα θα μας ταξιδέψει στην παλιά Ελλάδα.

Για τους ερωτευμένους και τους ρομαντικούς μας φίλους το City Vibes ανακάλυψε το καλύτερο σημείο με θέα όλο το λιμάνι.

Το Μικρολίμανο έχει αλλάξει πολλές ονομασίες. Κατά τους βυζαντινούς χρόνους λεγόταν Φανάρι, πιθανώς από την ύπαρξη φάρου στην είσοδο του λιμανιού. Τα χρόνια της ελληνικής επανάστασης λεγόταν Τουρκολίμανο, ενώ τους νεότερους χρόνους μετονομάστηκε σε λιμένα Κουμουνδούρου, επειδή στο νότιο άκρο του υπήρχε η έπαυλη του Κουμουνδούρου που τώρα μετά την κατεδάφιση της ανεγέρθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας. Το 1925 ειδική επιτροπή που συστάθηκε για τη διόρθωση των τοπωνύμιων και σημείων του Πειραιά ονομάτισε την περιοχή λιμένα Μουνιχίας. Η νέα όμως ονομασία πάλι δεν κατάφερε να διατηρηθεί λόγω του κακόηχου στη νεοελληνική γλώσσα, όπως ισχυρίστηκε ο τότε δήμαρχος του Πειραιά όπου και το ονόμασε Μικρολίμανο.

Το City Vibes στο Μικρολίμανο - Η ανάπλαση της μαρίνας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ