Life in Athens

Wai Wai Nu: Ποια είναι η ακτιβίστρια που βραβεύει ο Μπακογιάννης

Ποια είναι η Βιρμανή ακτιβίστρια και υπερασπίστρια της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Wai Wai Nu, η Βιρμανή ακτιβίστρια και υπερασπίστρια της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η Wai Wai Nu, η Βιρμανή ακτιβίστρια και υπερασπίστρια της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Wai Wai Nu, η Βιρμανή ακτιβίστρια και υπερασπίστρια της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βραβεύεται από τον Κώστα Μπακογιάννη.

Στην ακτιβίστρια και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ιδρύτρια και Εκτελεστική Διευθύντρια του Women's Peace Network, Wai Wai Nu, θα απονείμει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης το «Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών, 2021», στο πλαίσιο του 9ου Athens Democracy Forum.

Η Wai Wai Nu είναι Βιρμανή ακτιβίστρια και υπερασπίστρια της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι πρώην πολιτική κρατούμενη και συν-ιδρύτρια του "Justice for Women". Είναι επίσης η ιδρύτρια και διευθύντρια του Δικτύου Γυναικών Ειρήνης Arakan.

Ως έφηβη, η Wai Wai Nu συνελήφθη και φυλακίστηκε για 7 χρόνια από την κυβέρνηση λόγω του πολιτικού ακτιβισμού του πατέρα της και της εθνικής μειονοτικής της καταγωγής. Από την αποφυλάκισή της το 2012, η Wai Wai Nu έχει αφοσιωθεί στην εργασία για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών. Έχει εργαστεί υπέρ των περιθωριοποιημένων γυναικών καθώς και για την υποστήριξη της ισότητας για όλες τις γυναίκες στη Βιρμανία. Μέσω των δύο οργανώσεων της, ηγείται εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενδυνάμωση των γυναικών, για τα δικαιώματα της γυναίκας, για τη βασική νομική εκπαίδευση και τις δραστηριότητες που συμβάλλουν στην οικοδόμηση της ειρήνης.

Στη  συμβουλευτική προς το Δήμαρχο Επιτροπή για το Βραβείο Δημοκρατίας του Δήμου Αθηναίων προεδρεύει ο Ακαδημαϊκός και Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής 2003-2013, ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ Νικηφόρος Διαμαντούρος. Απαρτίζεται επίσης από την Annika Savill, Εκτελεστική Επικεφαλής του Ταμείου για τη Δημοκρατία των Ηνωμένων Εθνών, τον βραβευμένο με Pulitzer, Serge Schmemann, μέλος του Συμβουλίου Συντακτών  των «The New York Times» και Διευθυντή του Προγράμματος του Athens Democracy Forum, και τον  Νίκο Κωσταντάρα, αρθρογράφο της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Το 9ο Athens Democracy Forum θα πραγματοποιηθεί σε μορφή phygital, δηλαδή σε διαδικτυακό περιβάλλον λόγω των συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία και παράλληλα με ελεγχόμενη φυσική παρουσία.

Και φέτος το Athens Democracy Forum είναι ανοιχτό διαδικτυακά και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με μία απλή εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ