Life in Athens

Το νεοκλασικό σπίτι της Έλλης Λαμπέτη γίνεται boutique hotel

Villa Lambeti: Το αρχοντικό στο Κολωνάκι της σπουδαίας ελληνίδας ηθοποιού παίρνει ξανά ζωή.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Villa Lambeti I Hotelising
Villa Lambeti I Hotelising

Το νεοκλασικό κτίριο-σπίτι της ηθοποιού Έλλης Λαμπέτη στο Κολωνάκι μετατρέπεται μέσα στο 2022 σε boutique hotel.

Η είδηση για την μετατροπή ενός ιστορικού κτιρίου της Αθήνας σε boutique hotel δεν περνάει απαρατήρητη, ιδιαίτερα αν μιλάμε για το επιβλητικό αρχοντικό όπου έζησε μία από τις σημαντικότερες ελληνίδες ηθοποιούς, η Έλλη Λαμπέτη. Το νεοκλασικό αρχοντικό βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δελφών και Διδότου στο Κολωνάκι και είναι ένα από τα πολλά εκείνα νεοκλασικά της πόλης που «διψάνε» για μία «νέα ζωή» για να μην περάσουν στην εγκατάλειψη και στη λήθη. Αν η μετατροπή του σπιτιού της Λαμπέτη σε boutique hotel γίνει με σεβασμό ως προς το όνομά της, θα είναι μία πολύ καλοδεχούμενη νέα προσθήκη στην Αθήνα και ίσως κάποιοι επισκέπτες μάθουν κάποια πράγματα παραπάνω για τη γυναίκα που έμεινε εκεί.

Έλλη Λαμπέτη
Ύδρα 1956. Η Έλλη Λαμπέτη στα γυρίσματα της ταινίας "Το κορίτσι με τα μαύρα" I Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαδήμος


Η παρακαταθήκη που άφησε η Έλλη Λαμπέτη (1926-1983) στο ελληνικό θέατρο και στην υποκριτική είναι πραγματικά τεράστια. Έζησε μία συναρπαστική και πολυτάραχη ζωή, ταξίδια και έρωτες, έδωσε τα πάντα για το θέατρο, αλλά δυστυχώς έφυγε νωρίς από τη ζωή, μόλις στα 57 της χρόνια. Δεν πρωταγωνίστησε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες (σημειώνουμε κάποιες, «Η κάλπικη λίρα», «Το κορίτσι με τα μαύρα», «Το τελευταίο ψέμα», «Κυριακάτικο ξύπνημα»), τη ζωή της την αφιέρωσε ολοκληρωτικά στο θέατρο, πρωταγωνιστώντας σε κλασικά και διάσημα έργα στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, στο Εθνικό Θέατρο, στους Θίασους Μουσούρη, Μυράτ και Κοτοπούλη, αργότερα στον δικό της θίασο και σε αυτόν του Δημήτρη Χορν. Το 1983, λίγο μετά τον θάνατό της, ο κινηματογράφος «Γρανάδα» στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας μετονομάστηκε σε Θέατρο «Λαμπέτη». «Λεωφορείον ο Πόθος», «Ο Βυσσινόκηπος», «Αντιγόνη», «Ο Ματωμένος Γάμος», «Αγία Ιωάννα», «Δεσποινίς Μαργαρίτα», κάποια από τα έργα που πρωταγωνίστησε στο θέατρο.

Το ακίνητο στο Κολωνάκι, το επόμενο διάστημα αναμένεται να μετατραπεί σε boutique hotel, υπό το όνομα Villa Lambeti. Η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Hotelising έχει υπενοικιάσει μακροχρόνια το ακίνητο, το οποίο θα της παραδοθεί μετά την ανακατασκευή του και αναμένεται να λειτουργήσει αρχές του 2022. Το επιβλητικό αρχοντικό αποτελεί τυπικό δείγμα της αστικής αρχιτεκτονικής του νεοκλασικισμού και έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Κρίστιαν Χάνσεν. Με την αλλαγή χρήσης θα μεταμορφωθεί από κατοικία σε πολυτελές ξενοδοχείο με 6 σουίτες και rooftop με μαγευτική θέα, τιμώντας την ιστορία αλλά και την αρχιτεκτονική του κτιρίου. Η Hotelising έχει αναλάβει τόσο το σχεδιασμό της νέας εταιρικής ταυτότητας του ξενοδοχείου και τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλάνου στρατηγικής πωλήσεων, όσο και τη λειτουργία του ως ξενοδοχείο, πάντοτε με φιλοδοξία την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών.
Villa Lambeti I Hotelising
Villa Lambeti I Hotelising

Villa Lambeti I Hotelising
Villa Lambeti I Hotelising

Villa Lambeti I Hotelising
Villa Lambeti I Hotelising


Η ανακατασκευή του κτιρίου θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, με στόχο το boutique hotel «Villa Lambeti» να λειτουργήσει μέσα στο 2022.

Η αριστοκρατική κατοικία προστίθεται στο portfolio της Hotelising ενισχύοντας τη συλλογή ιδιαίτερων καταλυμάτων αφού ήδη έχει στη διαχείρισή της το νεοκλασικό Sir Athens, χτισμένο το 19ο αιώνα επί της οδού Καπλανών, γνωστό πεζόδρομο στην καρδιά της Αθήνας. 

Villa Lambeti I Hotelising
Villa Lambeti I Hotelising

Villa Lambeti I Hotelising
Villa Lambeti I Hotelising

Villa Lambeti I Hotelising
Villa Lambeti I Hotelising

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ