Life in Athens

Drive in στον Λυκαβηττό: Η απόλυτη τάση του φετινού καλοκαιριού

Από τις αμερικάνικες ταινίες των 50s στον πιο εμβληματικό λόφο της Αθήνας

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
ΤΕΥΧΟΣ 746
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Drive-In του Λυκαβηττού
© City Drive - in

O Drive-in κινηματογράφος του Λυκαβηττού είναι η απόλυτη τάση του φετινού καλοκαιριού, εμπνευσμένη απο τις αμερικάνικες ταινίες των 50s

Ταινία, βουτυράτο ποπ κορν στο αμάξι και η Αθήνα στο «πιάτο» είναι η νέα τάση του φετινού καλοκαιριού. Ναι, θα μπορούσαμε να ζούμε έξω όλα τα καλοκαιρινά μας βράδια, αράζοντας με αναψυκτικό σε σκαλάκια, κάνοντας ποδηλατάδες, ψάχνοντας τα σημεία με τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα της πόλης. Σε ένα από αυτά, στον λόφο του Λυκαβηττού, στήθηκε φέτος το πρώτο Drive in cinema της Αθήνας. Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι τα drive in είναι μια παλιά αμερικάνικη μόδα άκρως κινηματογραφική και λογοτεχνική που ουδέποτε αγαπήθηκε στον τόπο μας. Όμως τώρα και εξαιτίας του κορωνοϊού λανσάρονται δειλά δειλά στην πόλη σαν ένας πιο ασφαλής και άκρως ρομαντικός τρόπος διασκέδασης. Ανεβήκαμε ένα βραδάκι κι εμείς για να ζήσουμε την εμπειρία από κοντά.

Το drive in του Λυκαβηττού
© City Drive - in

Καθώς φτάνεις στο πάρκινγκ του θεάτρου, αισθάνεσαι o ίδιος ότι πρωταγωνιστείς σε κάποια αμερικάνικη ταινία ή ρετρό musical σαν αυτό που πρόκειται να δεις. Αυτοκίνητα σταθμευμένα μπροστά στην οθόνη, παρέες με σταράκια και τζιν τζάκετς που κάθονται στις οροφές των αυτοκινήτων τους, ζευγάρια στο πρώτο ραντεβού που κοιτιούνται αμήχανα, και νεαροί πάνω σε rollerblades να τους πηγαίνουν τις παραγγελίες. Όλα αυτά, τυλιγμένα με τη μυρωδιά από βουτυρένια ζεστά ποπ κορν και μπέργκερ απ’ το food truck. Ο ήλιος δύει, οι διάλογοι του Τραβόλτα αρχίζουν και στο βάθος η πανοραμική θέα με τη φωτισμένη πόλη.

Drive in Λυκαβηττός
© City Drive - in

«Νομίζω ποντάραμε στο αίσθημα της περιέργειας του κοινού για κάτι με το οποίο δεν είχε ποτέ πραγματική οικειότητα. Έτσι και σινεφιλ τυπάκι να μην είσαι, έρχεσαι εδώ για τη συνολική εμπειρία που σου προσφέρεται, για την ενέργεια του χώρου, το street food της καντίνας που στήσαμε, τις καλές συνθήκες προβολής αλλά και την ασφάλεια, αφού λειτουργούμε σύμφωνα με το πρωτόκολλο των αποστάσεων. Άλλωστε τα μέτρα κατά της πανδημίας ήταν η αφορμή για να εμπνευστούμε το κόνσεπτ με την ομάδα του Cinema Alive, και ελπίζουμε ότι ήρθε στη πόλη για να παραμείνει και μετά», εξηγεί στην ATHENS VOICE ο καλλιτεχνικός διευθυντής του CityDrive in, κ. Αργύρης Δαλαβάγκας.

Drive in Λυκαβηττός
© City Drive - in

Δεν είναι τυχαίο που χάρη σε αυτή τη περιέργεια που δημιουργήθηκε στους απανταχού κινηματογραφόφιλους της Αθήνας, vintage lovers και μη, κοντά στα 2.200 αυτοκίνητα ανέβηκαν στον Λόφο του Λυκαβηττού από τον πρώτο κιόλας 15ήμερο και στάθμευσαν μπροστά στην οθόνη για να παρακολουθήσουν μια ταινία κάτω από τα αστέρια. Kαμιά φορά όταν η ταινία έχει δυνατό φινάλε πέφτουν κόρνες στη λογική του χειροκροτήματος.

Στο πρόγραμματων ταινιών του City Drive in φιγουράρουν cult χολιγουντιανό σινεμά, πρόσφατα blockbusters, δράματα και all time classic επιλογές. Από ταινίες του Γούντι Άλεν και του Ταραντίνο, όπως η «Μαγεία στο σεληνόφως» και το «Pulp Fiction» αντίστοιχα. Από μιούζικαλ σαν το «La La Land» και το «Grease». Το νοσταλγικό «Amelie», το «Parasite», ο νικητής των φετινών Όσκαρ αλλά και τα δικά μας «Ευτυχία» και «Αν» του Παπακαλιάτη. Κάποιος όμως μπορεί να παρακολουθήσει και βραδιές με stand-up comedy σόου.

Drive in Λυκαβηττός
© City Drive - in

Ο χώρος του υπαίθριου σινεμά αυτοκινήτων λειτουργεί από τις 19.30 το απόγευμα και το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τις κρατήσεις στο Drive-in | cinemaalive.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ