Life in Athens

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ανοίγει ξανά

Ως τις 14 Ιουνίου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις

70031036_10218275323611237_5952000098664710144_o_1.jpg
Παναγιώτης Μπρίμπος
ΤΕΥΧΟΣ 742
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Στις 29 Μαΐου εγκαινιάζεται η γιορτή των λουλουδιών

66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Στις 29 Μαΐου εγκαινιάζεται η γιορτή των λουλουδιών

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε μπήκα στον Ηλεκτρικό με μάσκα στο πρόσωπο, κάθισα στη θέση που δεν είχε απαγορευτικό αυτοκόλλητο και έφτασα στην Κηφισιά. Την ώρα που έβαζα στα χέρια αντισηπτικό gel, διαπίστωσα πως το γειτονικό Άλσος ήταν κλειστό. Όχι, δεν υπήρχε καραντίνα τοπικής ενδημίας. Τα άσπρα διάσπαρτα σπιτάκια εντός μού έδωσαν την απάντηση. Ετοιμάζουν την Ανθοκομική Έκθεση, σκέφτηκα και είχα δίκιο.

66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Στις 29 Μαΐου εγκαινιάζεται η γιορτή των λουλουδιών

Η επιτροπή Λοιμωξιολόγων έδωσε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή της, στις 15 Μαΐου. Αμέσως προγραμματίστηκαν και ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης από τα συνεργεία και το προσωπικό του Δήμου Κηφισιάς όσο και του ΝΠΔΔ της Ανθοκομικής, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα στις 29 Μαΐου που εγκαινιάζεται η γιορτή των λουλουδιών.

Η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς έλαβε τις σχετικές εγκρίσεις από το Υπουργείο Υγείας και πλέον οι άνθρωποι της Έκθεσης παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποδείξουν ταυτόχρονα πως μπορούν να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Έχει οριστεί άτομο με εμπειρία σε μεγάλες και απαιτητικές διοργανώσεις, ως υπεύθυνος ασφαλείας που μαζί με εκπαιδευμένο προσωπικό θα διευκολύνει τη ροή και τον έλεγχο των επισκεπτών, για την ομαλή λειτουργία της έκθεσης.

Στους χώρους της έκθεσης θα πραγματοποιούνται συνεχώς απολυμάνσεις και καθαρισμοί. Θα υπάρχει γιατρός, θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος για τον Covid-19, θα υπάρχουν 70 σημεία με αντισηπτικά στον χώρο. Διαφορετική είσοδος και έξοδος με συγκεκριμένη κατεύθυνση, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Όπως και να έχει, αυτοί είναι οι κανόνες της νέας κανονικότητας που την αποζητούμε έστω και με διαφορετικούς κανόνες, καθημερινά. Μετά ιδίως και το τελευταίο δεκαπενθήμερο, που πέρασε είτε με συνθήκες καύσωνα είτε με βροχές και καταιγίδες, η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς αναμένεται να μας αλλάξει διάθεση και προσλαμβάνουσες καθώς και φέτος έστω με ένα μήνα καθυστέρηση, το Άλσος της πόλης βάζει τα γιορτινά του.

66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Έχοντας σύνθημα «Καλωσορίζουμε το Καλοκαίρι με αισιοδοξία!» η εμβληματική και ιστορική Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα είναι ανοιχτή έως τις 14 Ιουνίου, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, προκειμένου οι επισκέπτες να την απολαύσουν με ασφάλεια. Είναι μάλιστα σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη έκθεση που ανοίγει σε όλη τη χώρα, μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων λόγω κορωνοϊού.

Οι επαγγελματίες της ανθοκομίας έχουν στολίσει τα περίπτερά τους με άνθη και φυτά γεμίζοντας έτσι τον χώρο με πανέμορφες προτάσεις με χρώματα και αρώματα. Οι εκθέτες αλλά και οι γεωπόνοι του Δήμου θα είναι εκεί προκειμένου να εξηγήσουν τα πάντα για κάθε λουλούδι.

66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, σε μήνυμα του, τονίζει πως η φετινή Έκθεση «είναι διαφορετική αλλά ακόμα πιο σημαντική, καθώς έρχεται να δώσει τόνο αισιοδοξίας κι επιστροφής σε μεγάλες εκδηλώσεις».

Ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Γιάννης Παντελεάκης, ευχαρίστησε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις για το κλίμα ομοψυχίας, τις προτάσεις και τις ιδέες, επισημαίνοντας πως «εργαζόμαστε προκειμένου να κάνουμε την πιο όμορφη και ασφαλή Ανθοκομική Έκθεση».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη από τις 10:00 έως τις 16:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το εισιτήριο ανέρχεται στο ένα ευρώ για τις υπόλοιπες ώρες μέχρι τις 22.00 που κλείνει και για όλες τις ώρες τα Σαββατοκύριακα. Η είσοδος είναι δωρεάν για ανέργους, άτομα με ειδικές ανάγκες και παιδιά έως 12 ετών.

66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Κι επειδή φέτος η έκθεση είναι εστιασμένη στην ασφάλεια, εν αντιθέσει με την περσινή που ήταν αφιερωμένη στη νεολαία, με πολλές συναυλίες και μουσικά σχήματα και ας ετοιμαζόταν για άλλα πράγματα… τελικά στη δύσκολη εποχή για τα οικονομικά των επιχειρήσεων, η ανθοκομική δίνει έκπτωση 30% για τους εκθέτες που θα συμμετάσχουν στη φετινή έκθεση και ποσοστό έκπτωσης τουλάχιστον 10% για τους φετινούς συμμετέχοντες στην επόμενη Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς γίνεται ορόσημο για ένα ανοιχτό καλοκαίρι, εν αντιθέσει με την κλειστή άνοιξη που περάσαμε. Η ίδια η έκθεση είναι τόσο διάσημη που την επισκέπτονται φανατικοί θαυμαστές και από πολύ μακριά όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει, την έχουν στην καρδιά τους σαν ένα μοναδικό ορόσημο στο μαγευτικό και δημοφιλές άλσος που έχει γράψει τη δική του ιστορία…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ