Life in Athens

Σβήστηκε το street art έργο του WD στο Πολυτεχνείο

Γκρίζο χρώμα αντικατέστησε το εντυπωσιακό τρισδιάστατο έργο του street artist από την Αθήνα.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
WD street art Πολυτεχνείο
Photo Γρηγόρης Θανάσουλας I Facebook

Το υπέροχο street art έργο του καλλιτέχνη WD σβήστηκε από την εξωτερική σκάλα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και αντικαταστάθηκε με γκρίζο χρώμα.

Ο WD (Wild Drawing) είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο εντυπωσιακούς street artists της Αθήνας, με τις τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και έργα του να κοσμούν και να ομορφαίνουν κάθε γωνιά της πόλης και πολλές φορές να γίνονται αφορμή για δημιουργικό διάλογο.

WD street art Πολυτεχνείο
WD, Hominoidea


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαλί της Ινδονησίας και έχει πτυχία στις Καλές Τέχνες και στις Εφαρμοσμένες Τέχνες. Ήδη κλείνει μία εικοσαετία που ασχολείται με την street art και έργα του μπορείς να δεις σε δημόσιους χώρους στην Ευρώπη, Ασία και Αμερική, παράλληλα με πολλές συμμετοχές σε εκθέσεις τέχνης. Για πάνω από μία δεκαετία ζει και εργάζεται στην Αθήνα που θεωρεί σαν δεύτερο σπίτι του.

Πριν λίγες μέρες μάθαμε πως το υπέροχο έργο «Hominoidea» του WD στην εξωτερική σκάλα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εν μέσω κορωνοϊού και πανδημίας που τίποτα δεν λειτουργούσε κανονικά, βάφτηκε με γκρίζα λαδομπογιά. Το έργο είχε δημιουργηθεί το 2015 και έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και από διεθνή μέσα.

Παρακάτω, μερικά ακόμα έργα του WD που έχουμε αγαπήσει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και σε άλλα μέρη του κόσμου.










 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ