- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθελοντές στο ΑΝΚΑΑ Project ράβουν μάσκες και τις μοιράζουν
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός βοηθάει με τον δικό του τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας
Κορωνοϊός: Οι εθελοντές του ΑΝΚΑΑ Project ράβουν μάσκες και τις μοιράζουν δωρεάν όπου υπάρχει ανάγκη.
Η πανδημία του κορωνοϊού μας έχει αναστατώσει όλους. Τόσο γιατί άλλαξε την καθημερινότητά μας, όσο και γιατι ξαφνικά νιώθουμε να απειλείται η υγεία η δική μας και των αγαπημένων μας. Κι ενώ όλοι #μένουμεσπίτι σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19, κάποιοι άνθρωποι στα νοσοκομεία προσπαθούν να σώσουν ζωές, κάποιοι άλλοι εργάζονται για να μην ξεμείνουμε από είδη πρώτης ανάγκης και κάποιοι προσπαθούν εθελοντικά να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Σε αυτούς τους τελευταίους ανήκει και η ομάδα του ΑΝΚΑΑ Project, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού στην Αθήνα που προσφέρει εκπαίδευση σε ευάλωτες ομάδες όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Αυτές τις ημέρες όμως, ράβουν μάσκες, τις οποίες μοιράζουν δωρεάν όπου υπάρχει ανάγκη.
Η διαδικασία
Όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα προστασίας, οι εκπαιδευτικές λειτουργίες στο ΑΝΚΑΑ Project σταμάτησαν κατευθείαν ακολουθώντας τις εντολές του υπουργείου για όλους τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Ωστόσο, με τη βοήθεια δασκάλων και εθελοντών οργάνωσαν μια μικρή παραγωγή για να προσφέρουμε λίγη ανακούφιση στους φορείς που έχουν τις πιο σημαντικές ελλείψεις. Η ομάδα αποτελείται από 15 άτομα, τα οποία ράβουν, σιδερώνουν, κόβουν, συσκευάζουν και μεταφέρουν. Κανένας από τους μαθητές του οργανισμού που μένει στα camps δεν συμμετέχει ώστε να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες. Για την οργάνωση της παραγωγής στάλθηκε οικονομική βοήθεια από τον οργανισμό "Catch a smile" του Λουξεμβούργου. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα παλιά βαμβακερά σεντόνια που είχαν δωρισθεί στο ΑΝΚΑΑ για τα μαθήματα ραπτικής. Τα υφάσματα αυτά πλένονται στους 90º, σιδερώνονται και ξαναπλένονται μετά την ολοκλήρωση του ραψίματος, ενώ όλα τα εργαλεία και οι μηχανές ανήκουν στο τμήμα ραπτικής του οργανισμού και αποστειρώθηκαν πλήρως πριν την χρήση.
Τα μέτρα προστασίας
Φυσικά, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο σημαντικότερος και το social distancing είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο χώρος του οργανισμού επανασχεδιάστηκε ώστε να υπάρχουν 2 μέτρα απόσταση από κάθε πάγκο εργασίας. Επιπλέον, όλοι οι εθελοντές αφήνουν τα μπουφάν, τις τσάντες και τα παπούτσια τους στη είσοδο, φορούν παντόφλες και μάσκες, αποστειρώνουν τα χέρια και το χώρο τους με οινόπνευμα και ξεκινούν το ράψιμο.
Πού μοιράζονται
Κατασκευάζονται περίπου 100 μάσκες την ημέρα, οι οποίες πακετάρονται σε πλαστικές σακούλες. Στη συνέχεια, οι εθελοντές (μετακινούμενοι με ποδήλατα για να αποφύγουν τα ΜΜΜ) τις μοιράζουν σε οργανισμούς που αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις, όπως είναι τα νοσοκομεία, οι κοινωνικό φορείς, οι φυλακές και τα camps.
Πώς μπορείς να βοηθήσεις
Αυτή τη στιγμή, έχουν έλλειψη σε υφάσματα, επομένως αν έχεις παλιά σεντόνια που θες να δωρίσεις μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους στο info@ankaaproject.org
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο ώρες με λιτές ενορχηστρώσεις, απρόσμενες διασκευές και προσωπικές ιστορίες στα Secret Garden Live Sessions της Athens Voice και του Voice Radio
Μια ξενάγηση στα εμβληματικά γλυπτά, στα μαυσωλεία και στους τάφους των ανθρώπων που σημάδεψαν τη νεότερη ελληνική ιστορία
Νέα τραγούδια, αγαπημένα κομμάτια και απρόσμενα mash-ups στη δεύτερη βραδιά των Secret Garden Live Sessions στο Black Duck Athens
Nefleli και Lefty εγκαινίασαν το μουσικό τετραήμερο με ένα εκρηκτικό καλοκαιρινό live στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Σχόλασες; Την Παρασκευή 10 Ιουλίου το after work party ξεκινά στο Sync Athens
Ένα σταθερό, πλέον, καλοκαιρινό ραντεβού για την πόλη
Τέσσερις βραδιές, τέσσερα διαφορετικά lives, ένας καλοκαιρινός κήπος στο κέντρο της Αθήνας
H συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ
Ένα από τα σούπερ σημεία της πόλης από τα οποία βλέπεις την Ακρόπολη στο πιάτο, φιλοξενεί διαφορετικά σώου κάθε βράδυ, όλα με την ίδια επιτυχία, και με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Αμπαζή.
50 σημεία της πόλης και 7 Δημοτικές Κοινότητες μετατρέπονται σε μία ανοιχτή σκηνή
Ο αρχιτέκτονας μιλά για την Αθήνα που αλλάζει
Η εκμετάλλευση του αστικού χώρου, η ποιότητα ζωής και η μείωση της εξάρτησης από τα ιδιωτικά οχήματα
Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου 2026
Παρέες, cocktails, μουσική και η Πλατεία Καρύτση στα καλύτερά της
Άλλοι περίμεναν τον συρμό, άλλοι το "Mad about it"
Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Surf and Earth
Οι τιμές σε ξαπλώστρες, παγωτό και σινεμά
Οδηγός επιβίωσης για τις καυτές μέρες στην πόλη
Δωρεάν βουτιές στα νερά της Αττικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.