Life in Athens

Στο Γκάζι συμβαίνει ένα μόνιμο πάρτι ακόμη και μες στο κέντρο της Αθήνας

Χαλαρώστε, διασκεδάστε, παίξτε

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 299
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5821-13405.jpg

Η τριάδα του fun Code, Γκάζι «Είμαστε της άποψης: μόνιμο πάρτι ακόμη και μες στο κέντρο της Αθήνας! Να μπορείς να ταξιδεύεις, να ξεχνιέσαι, να είσαι με παρέες που γουστάρεις. Ένα από τα κοκτέιλ της εξειδικευμένης λίστας μας, στην αυλή, θα σε πείσει για τη νοοτροπία μας!»

Νικηφόρος Βουράκης, Mad Club, Γκάζι «Στα Χανιά πάντα ακούγαμε τον αμερικάνικο ραδιοφωνικό σταθμό – καλές μουσικές. Δεν άκουσα ποτέ στη ζωή μου ελληνικά. Ήμουν σε αυτή φάση: συγκροτήματα, γκρούπις. Στην Αθήνα ήρθα να σπουδάσω ηλεκτρονικός. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω στο Trip στην Πλάκα. Με γοήτευαν τα μπαρ. Κι έτσι κάποια στιγμή έγινα εγώ ο ιδιοκτήτης του Trip. Το Mad είναι η συνέχεια αυτής της ζωής».

Γιώργος Πλέστης, Tube, Γκάζι «Είμαι από τους πρώτους στην περιοχή, έχω ζήσει όλες τις αλλαγές της και γνωρίζω τα vibes της. Το Tube είναι το πιο καινούργιο από τους έξι χώρους διασκέδασης και φαγητού που έχω στήσει. Το όνομα βγήκε λόγω του μετρό και για το opening, τον Σεπτέμβριο, διοργανώσαμε fashion show με τα ρούχα της Βίκυς Κουλιανού».

Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης, Aleria, Μεταξουργείο «Το όνομα του εστιατορίου σε ταξιδεύει στην Κορσική, εκεί που πήγαν πρώτοι οι Φωκιείς και αργότερα οι Μανιάτες. Μου αρέσει να ταξιδεύω μέσα από γεύσεις και παραδόσεις. Με το μενού παίζουμε συνέχεια, με την πρώτη ύλη ποτέ. Το εστιατόριό μου δεν είναι εστιατόριο της φανφάρας».

Η πιο δεμένη ομάδα, Alexander Sauna, Γκάζι «Cruising - spa - fun είναι οι μαγικές λέξεις! Ο τρόπος διασκέδασης που προτείνεται στην Ευρώπη, προσπαθήσαμε να το μεταφέρουμε στην Ελλάδα και με… επιτυχία. Χαλαρώστε, διασκεδάστε και παίξτε».

Γιώργος Ζυγούνας, Ziggy Hair Studio, Γκάζι «Ήμουν χρόνια στο εξωτερικό, Παρίσι και Λονδίνο, κι αποφάσισα να προσαράξω στο Γκάζι: πήρα σκύλο, αγόρασα σπίτι κι άνοιξα κομμωτήριο. Είναι γειτονιά, σαν ένα μικρό Soho ή ένα Mare. Α! Το Ziggy ήταν το παρατσούκλι μου!».

Έλενα Γράβαλου, Barrio, Μεταξουργείο «Μια δεκαετία δημόσιος υπάλληλος, δεν άντεξα και παραιτήθηκα. Είχα ταλέντο στη γραφιστική. Ο γραφίστας, όμως, είναι όλη την ημέρα με έναν υπολογιστή. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Είμαι κοινωνικός άνθρωπος». Όσον αφορά την ονομασία, «barrio σημαίνει γειτονιά στα ισπανικά. Αρχικά το είχα ονομάσει “Barrio Chino”. Πίστευα ότι το Μεταξουργείο θα γινόταν η China Town της Αθήνας».

Γιώργος Ηλιού, Polly Maggoo, Μεταξουργείο «“Polly Maggoo” είναι ένα γαλλικό σατιρικό φιλμ των 60s, αλλά κι ένα παριζιάνικο μπαρ που έχει αναθρέψει πολλές γενιές. Έμεινα 7 χρόνια στο Παρίσι, σπουδάζοντας και μαθητεύοντας δίπλα στον Bernard Loiseau από τον οποίο κρατάω τον έρωτά του για το φαγητό και τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόταν την πρώτη ύλη παράγοντας ουσία. Γι’ αυτόν το λόγο δεν είμαι fan της nouvelle cuisine. Βασική μου αρχή είναι ο κόσμος να πληρώνει ακριβώς αυτό που τρώει και πίνει…».

Ιωσήφ Τηλεμάχου, Αρχιτεκτονική, Γκάζι «Οι σπουδές αρχιτεκτονικής στην Ιταλία δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Προτιμούσα να διασκεδάζω με ροκ. Και σκέφτηκα αφού τα πίνω που τα πίνω, δεν ξεκινάω κάτι που να με ευχαριστεί; Έτσι άνοιξα εδώ αυτόν το χώρο, που κάποτε ήταν οι στάβλοι της έφιππης πυροσβεστικής, για live».


Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ