Life in Athens

Γαλάτσι DIY Skate park upgrade

Μια συλλογική προσπάθεια ετών

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57384-114905.jpg

«Το skatepark του Γαλατσίου αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια ετών. Έχουμε παρουσιάσει ξανά στο παρελθόν τις προσπάθειες τον ανθρώπων που με κόπο μέχρι σήμερα δεν σταματούν να δημιουργούν κατασκευές που θα παρέχουν μόνο εξέλιξη στην κοινότητα μας. Πρόκειται για ένα χώρο (1000 τ.μ.) μέσα στο άλσος Βεΐκου ο οποίος κατασκευάστηκε μερικές δεκαετίες πριν από τον δήμο, και προοριζόταν αρχικά ως πίστα για rollers.

Πολλά έχουν συμβεί με το πέρασμα του χρόνου, αναφέρουμε όμως πως τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε σχεδόν ποτέ γι αυτό που είχε αρχικά κατασκευαστεί και σύντομα εγκαταλείφθηκε. Το άψογο ωστόσο μωσαϊκό δάπεδο που διαθέτει δεν πέρασε απαρατήρητο κι έτσι οι πρώτοι skaters (ντόπιοι Γαλατσιώτες) άρχισαν να επισκέπτονται τον χώρο και να μεταφέρουν εκεί τις πρώτες κατασκευές. Στη συνέχεια ο δήμος παραχώρησε τη μισή πίστα για κατασκευή θερινού κινηματογράφου κι έτσι ο χώρος από δύο στρέμματα έγινε ένα. Παρ’ όλη την απώλεια, οι skaters συνέχισαν να εκμεταλλεύονται το χώρο ανελλιπώς κατασκευάζοντας νέα αντικείμενα πάντα με προσωπική εργασία και κεφάλαιο.

Φτάνοντας στο σήμερα αξίζει να αναφερθεί ότι πλέον υπάρχει άδεια από το δήμο για νέες κατασκευές και συντήρηση και άψογη συνεργασία με τον θερινό κινηματογράφο.

Skaters και μη από κάθε σημείο της χώρας και από το εξωτερικό, απολαμβάνουν την άρτια, κατασκευαστικά, πίστα καθημερινά η οποία είναι εξολοκλήρου «Do It Your Self».

n

Ακόμα έχουν γίνει αρκετά skateboard events στο συγκεκριμένο χώρο με απόλυτη επιτυχία.Έτσι αυτή τη στιγμή το πάρκο βιώνει τη πιο λαμπρή περίοδο του, καθώς διαθέτει την πιο εξαιρετική μορφή που είχε ποτέ. Σκοπεύουμε έτσι να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο κάνοντας το ακόμα καλύτερο. (Εκτιμάται ότι το κόστος του ανέρχεται γύρω στα 25.000 ευρώ μέχρι σήμερα).

Οι κατασκευές που διαθέτει είναι οι εξής:

-Πυραμίδα

-6 quarters (διαφόρων μεγεθών)

-Bank to curb

-2 Banks (4x4.5m, 3x1m)

-2 flat bars

-Μαρμάρινο flat curb

-Πολυμορφικό bowl section

-Άλλα obstacles μεταφερόμενα (kicker, flat curb, κα)

-Προσεχώς νέα αντικείμενα (δες φωτογραφίες)

Σκοπός μας είναι να εξελίξουμε κι άλλο το πάρκο δημιουργώντας παράλληλα ένα ταμείο το οποίο θα έχει ως σκοπό να συμβάλει στη κατασκευή νέων αντικειμένων και φυσικά την ετήσια συντήρησή του.

Ζητάμε λοιπόν από εσάς που το χρησιμοποιείτε αλλά και από όσους υποστηρίζετε και πιστεύετε στον σκοπό μας και την DIY κουλτούρα να συμβάλετε οικονομικά όσο μπορεί ο καθένας, για τη δημιουργία ενός άψογα διαμορφωμένου χώρου ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει κι άλλο το επίπεδο του skate στη χώρα μας.»

by The developers of the Park

Σας παραθέτουμε λίγες φωτογραφίες από τις νέες αλλαγές που γίνονται σήμερα στο πάρκο Γαλατσίου καθώς και τον λογαριασμό τραπέζης για όποιον ενδιαφέρεται για βοήθεια.

n

n

n

n

n

n

Λογαριασμός:

ATHANASIOS C. PANOU

IBAN: GR75 0140 1450 1450 0234 0002 931

Support your locals! 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ