Life in Athens

Mavili beach: Στην πλατεία Μαβίλη έχει κρυφή παραλία!

Ένα ξενοδοχείο μόλις μετέτρεψε το rooftop του σε κυκλαδίτικο παράδεισο

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 712
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mavili Beach
© Mavili Beach

Η Mavili beach κρύβεται στο rooftop του ξενοδοχείου Alexandros στο κέντρο της Αθήνας.

Σεπτέμβριος. Επιστροφή στο γραφείο. Αλαφιασμένος συνάδελφος καταφτάνει τρέχοντας. «Υπάρχει παραλία στη Μαβίλη!» λέει κουνώντας χέρια και πόδια μαζί. «Τον κακόμοιρο... θέλει και άλλες διακοπές» σκέφτομαι και χαμογελάω συγκαταβατικά. «Όχι, όχι άκουσέ με... Αληθινή παραλία, με άμμο και ξαπλώστρες!». Τώρα στα αλήθεια ανησυχώ. «Στη Μαβίλη;» ρωτάω καχύποπτα με το φρύδι σηκωμένο. Δέκα λεπτά αργότερα και 7 ορόφους πάνω περπατάω ξυπόλητη σε μια παραλία και χαζεύω χωρίς καλά-καλά να το πιστεύω τις ταράτσες της οδού Δορυλαίου. Λοιπόν... στη Μαβίλη υπάρχει όντως παραλία. Λέγεται Mavili beach και κρύβεται στο rooftop του ξενοδοχείου Alexandros.

Mavili Beach
© Mavili Beach

Για την κατασκευή της χρειάστηκαν 3 χρόνια, πολλές ειδικές άδειες και ειδική μελέτη στη στατικότητα του κτιρίου. Αλλά το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Υπάρχει παντού άμμος (όχι αυτή η ενοχλητική, η άλλη που δεν κολλάει πάνω σου), η οποία καθαρίζεται καθημερινά με ειδικά καθαριστικά προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Ο σχεδιασμός της πισίνας παραπέμπει σε όχθη θάλασσας, ενώ όλος ο χώρος ακολουθεί την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Αυτό σημαίνει ότι θα περπατήσεις (κατά προτίμηση ξυπόλητος) πάνω σε ασβεστωμένο πλακόστρωτο μέχρι το bar-ταβέρνα όπου θα φας τηγανητό καλαμαράκι κάτω από ανθισμένη βουκαμβίλια.

Την εντυπωσιακή κατασκευή ανέλαβε ο πολιτικός μηχανικός Θωμάς Μπίνας, την αρχιτεκτονική μελέτη πραγματοποίησε η κ. Τζένη Ζαφείρη, ενώ υπεύθυνη για τη διακόσμηση είναι η interior designer Κασσιανή Καλτεζιώτη. Η ιδέα παρόλα αυτά ήταν του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Αλέξανδρου Βασιλικού. Η Μαριάνθη Σαμούχου, υπεύθυνη κρατήσεων στο Mavili Beach, λέει: «Πρόκειται για την πρώτη τεχνητή παραλία που κατασκευάζεται σε rooftop ξενοδοχείου παγκοσμίως. Υπάρχουν κάποιες τεχνητές παραλίες στο Dubai, όμως είναι όλες στο έδαφος. Ναι, το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό και είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό όταν το βλέπεις από κοντά». Στα αλήθεια είναι.

Mavili Beach
© Mavili Beach

Η είσοδος στην πισίνα-θάλασσα για πελάτες εκτός του ξενοδοχείου είναι €35/ άτομο τις καθημερινές και €45/άτομο το Σαββατοκύριακο. Μπορείτε όμως να βρεθείτε εδώ πάνω και για ποτό ή φαγητό. Η κυκλαδίτικη ταβέρνα σερβίρει καθημερινά όλα τα μεζεδάκια που λατρεύουμε να τρώμε στα νησιά του Αιγαίου: γαύρο τηγανητό και αθερίνα, θράψαλα σε ροδέλες, κεφτεδάκια με πατάτες, τυροκαυτερή, χωριάτικη κ.λπ. Οι τιμές δεν είναι καθόλου απαγορευτικές, αντίθετα είναι πολύ πιο οικονομικές από άλλα –λιγότερο εντυπωσιακά– bar ξενοδοχείων. Και, αλήθεια, δεν περίμενα ποτέ ότι θα τινάξω τα σανδάλια μου από την άμμο φεύγοντας από ένα rooftop στη μέση της Αθήνας.

Mavili Beach
© Mavili Beach

Πέρα από μένα όμως και εσάς και την παρέα σας, πρέπει να πούμε ότι η ικανότητα του χώρου και του προσωπικού να προσαρμόζονται ανάλογα στις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη καθιστούν την ταράτσα του Mavili Beach ως την απόλυτη τοποθεσία για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων που αφορούν τόσο σε προσωπικές στιγμές όσο και σε επαγγελματικά events. Το μόνο αρνητικό είναι ότι έπειτα από μια-δυο ώρες εκεί πάνω, όταν επιστρέφεις στο έδαφος, έχεις αυτό το μελαγχολικό συναίσθημα σαν να γύρισες στο λιμάνι του Πειραιά έπειτα από καλοκαιρινές διακοπές. Το θετικό είναι ότι μπορείς να επιστρέψεις όσες φορές θες σε αυτές τις Μικρές Κυκλάδες της Μαβίλης.

Τιμολέοντος Βάσσου 8, Πλατεία Μαβίλη, 2106430464, www.mavilibeach.gr, FB: @mavilibeach

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ