Life in Athens

Ιστορίες της κάνναβης

Στα ρούχα, τα καλλυντικά, τα τρόφιμα από κάνναβη, προστέθηκε η φαρμακευτική της χρήση, ενώ δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
ΤΕΥΧΟΣ 702
14’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kannavi-anoigma.jpg

Απόψεις ειδικών, η ιστορία μαμάδων και μπαμπάδων που έφτιαξαν σύλλογο για την κάνναβη, νέα, αλλά και τα πιο ενημερωμένα καταστήματα με προϊόντα κάνναβης.

Πάνε περισσότερα από 15 χρόνια απ’ όταν ο Αργύρης Μουτζούρης άνοιξε το πρώτο κατάστημα με προϊόντα κάνναβης, στη Χαριλάου Τρικούπη, το Kannabishop. «Μια μέρα», θυμάται, «μπήκε ένας τύπος, κοιτούσε μια μπλούζα που ήταν φτιαγμένη από κάνναβη και με ρώτησε “άμα στρίψω το μανίκι θα την ακούσω;”». Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στα ρούχα, τα καλλυντικά, τα τρόφιμα από κάνναβη, προστέθηκε η φαρμακευτική της χρήση, ενώ δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Ακολουθούν απόψεις ειδικών, η ιστορία μαμάδων και μπαμπάδων που έφτιαξαν σύλλογο για την κάνναβη, νέα, αλλά και τα πιο ενημερωμένα καταστήματα με προϊόντα κάνναβης.

Κάνναβη & Ψυχική Υγεία
Γράφουν οι Όλγα Θεοδωρικάκου, Υπεύθυνη Έργων & Στρατηγικής ΚΛΙΜΑΚΑ και Κυριάκος Κατσαδώρος, Επιστημονικός Διευθυντής ΚΛΙΜΑΚΑ, Ψυχίατρος

Η Επιτροπή των Ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εξάρτηση από τα ναρκωτικά, σε πολύ πρόσφατη έκθεση του 2017, αναφέρει τις θετικές ενδείξεις της κανναβιδιόλης σε μια σειρά ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον, ο πόνος, οι αγχώδεις διαταραχές κ.ά. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η κανναβιδιόλη παρά το μικρό αριθμό των μέχρι τώρα κλινικών μελετών έχει αναγνωρισμένες θεραπευτικές ιδιότητες. Η Ελλάδα είναι μία από τις τελευταίες χώρες της ΕΕ που αποφάσισε να εκσυγχρονίσει κάπως τη νομοθεσία της για την ιατρική χρήση της κάνναβης. Σε επίπεδο ΕΕ, ωστόσο, απουσιάζει ένα ενιαίο πλαίσιο, αλλά αναγνωρίζεται η ιατρική της χρήση σε περισσότερες από δεκατέσσερις χώρες, δηλαδή σε πάνω από τα μισά κράτη-μέλη. Στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις πρώτα αποποινικοποιήθηκε η ευφορική της χρήση και μετά αυτό «άνοιξε τον δρόμο» για την ιατρική. 

816290.jpg

Για τον περιστασιακό χρήστη, η κάνναβη είναι σχετικά ασφαλής και μπορεί να γίνει ασφαλέστερη εφόσον το άτομο ακολουθεί κατευθυντήριες οδηγίες χαμηλού κινδύνου (low-risk guidelines) που έχουν αναπτυχθεί από την επιστημονική κοινότητα. Ωστόσο, για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων, η κάνναβη μπορεί να είναι φίλος και εχθρός. Εφόσον πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως συντελεστής ενός ολιστικού θεραπευτικού πλάνου, τότε επιβάλλεται η ανάπτυξη αυτού του πλάνου σε εφαρμογή αποδεδειγμένων επιστημονικά πρακτικών. 

Διαχρονικά και μέχρι σήμερα, τα μηνύματα σχετικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης είναι μικτά. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης αφενός της πολυπλοκότητας του φυτού και αφετέρου της πολυπλοκότητας στη διεξαγωγή ερευνών σχετιζόμενων με το φυτό, αφού η πολύχρονη ποινικοποίησή του περιόρισε τα προηγούμενα χρόνια την ερευνητική δραστηριότητα και φόρτισε την επιστημονική συζήτηση συναισθηματικά και πολιτικά. 
Δεδομένου ότι το προφίλ της σχέσης κλινικού οφέλους/ανεπιθύμητων ενεργειών στη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης είναι ευνοϊκό, η προαγωγή της ψυχικής υγείας και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για την αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών δεν επιτρέπουν ούτε την ιδεολογική τοποθέτηση ούτε την άγνοια.

Τι ισχύει στην Ευρώπη 

  • Στην Ισπανία προβλέπεται η ιατρική χρήση κάνναβης και η καλλιέργεια από ασθενείς, ενώ στην Καταλονία από το 2005 υπάρχει κρατικό πρόγραμμα που χορηγείται εισπνεόμενη, την ίδια στιγμή που ο καθένας μπορεί για προσωπική χρήση να έχει σπίτι του έως τέσσερα φυτά.
  • Στην Ιταλία, αφού πρώτα αποποινικοποιήθηκε η κατοχή και η χρήση, ακολούθησε το 2007 και η ιατρική χρήση. Από το ’14 συνταγογραφείται από γενικούς γιατρούς, ενώ το κόστος της καλύπτεται από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Από το ’15 αποφασίστηκε εξίσου η καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης από τον στρατό για ένα συγκεκριμένο αριθμό εγγεγραμμένων ασθενών, ώστε να μειωθεί η δαπάνη εισαγωγής.
  • Στη Γερμανία οι ασθενείς προβλέπεται από το 2005 να προμηθεύονται νόμιμα φαρμακευτικό σκεύασμα από την Ολλανδία, ενώ από το 2016 έχει επιτραπεί και η καλλιέργεια για προσωπική ιατρική χρήση.

part-three-getting-hired-as-a-grower.jpg

  • Στην Αγγλία κυκλοφορεί νόμιμα ένα συνθετικό σκεύασμα κάνναβης που παράγεται εκεί και καλύπτει 10.000 - 15.000 ασθενείς.
  • Στη Γαλλία είναι νόμιμη η χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων κάνναβης με συνταγή γιατρού.
  • Στη Φιλανδία αντίστοιχα.
  • Στην Αυστρία επιτρέπεται μόνο στο κράτος η καλλιέργεια για ιατρικούς και ερευνητικούς σκοπούς (κρατικό μονοπώλιο).
  • Στην Κροατία και τη Σλοβενία, αφού έγινε η αποποινικοποίηση, ακολούθησε και η νομιμοποίηση των κανναβοειδών φαρμάκων για ασθένειες.

Αναμένοντας επενδύσεις 

Την Κυριακή 12/5 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το 1ο Φόρουμ για τη Βιομηχανική και Φαρμακευτική Κάνναβη, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, είπε ότι αυτή τη στιγμή έχουν κατατεθεί περίπου 60 φάκελοι που ζητούν την άδεια και υποστήριξε πως μέχρι το τέλος του μήνα περίπου 10 εταιρείες θα είναι αδειοδοτημένες. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, δήλωσε ότι «οι αναμενόμενες θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000» και πως «οι επενδύσεις αφορούν αυτή τη στιγμή μέχρι και 200 εκατομμύρια ευρώ». 

marijuana-greenhouse_2.jpg

«Απαιτούμε αποποινικοποίηση»
«Απαιτούμε αποποινικοποίηση της κατοχής και της οικιακής καλλιέργειας για ατομική χρήση, λειτουργία μη-κερδοσκοπικών λεσχών και αδειοδοτημένων σημείων πώλησης, πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών και θέσπιση της κάρτας του ασθενή, ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο μοντέλο νόμιμης ρύθμισης της παραγωγής και διανομής κάνναβης για ιατρική, ευφορική, διατροφική και βιομηχανική χρήση». Ήταν ένα από τα αιτήματα του Legalize Cannabis Protestival 2019, του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ της Αθήνας, που έγινε το Σάββατο 11/5, συμπληρώνοντας τα 15 του χρόνια.

Πρόσεξέ το!

«Πριν χρησιμοποιήσεις αυτό το φάρμακο πάντα να μιλάς με τον γιατρό σου, ιδιαίτερα αν:

  • Έχεις καρδιακές παθήσεις.
  • Έχεις άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή άλλη νόσο των αεραγωγών.
  • Έχεις ιστορικό αλκοολισμού ή εξάρτησης από το αλκοόλ.
  • Έχεις ιστορικό κατάχρησης ή εξάρτησης από τα ναρκωτικά.
  • Έχεις ιστορικό σοβαρής ψυχικής διαταραχής.
  • Παίρνεις ήδη άλλα φάρμακα». 

medican-marijuana.jpg

Είναι ένα απόσπασμα από των 64 σελίδων «Οδηγό Χρήσης - Φαρμακευτική Κάνναβη», του δημοσιογράφου Απόστολου Καπαρουδάκη, σε επιστημονική επιμέλεια Γιώργη Οικονομόπουλου. Κοστίζει 7 ευρώ και τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα έχουν παραχωρηθεί στους συλλόγους Ελληνικός Σύλλογος Θεραπευτικής Κάνναβης, ΜΑΜΑΚΑ-ΜΑΜΑδες για την Κάνναβη και Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Θεραπευτικής Κάνναβης. Μπορείτε, όμως, να το κατεβάσετε και δωρεάν από το cannabisnews.gr 


Χωρίς πρόσβαση στη φαρμακευτική κάνναβη
Η Ζακλίν Πόιτρας, πρόεδρος του συλλόγου ΜΑΜΑΚΑ - Μαμάδες για την Κάνναβη, μιλάει για την ιστορία της 

Η χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης έχει θεσμοθετηθεί από τον Ιούνιο του 2017 όμως μέχρι σήμερα κανένας ασθενής δεν έχει λάβει με νόμιμο τρόπο κάνναβη, λέει η Ζακλίν Πόιτρας, η πρόεδρος του συλλόγου ΜΑΜΑΚΑ - Μαμάδες για την Κάνναβη*. «Ένα πρόβλημα είναι ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει όπως πρέπει τους γιατρούς για το θέμα. Αλλά ακόμα κι αν ένας ασθενής βρει έναν γιατρό που να ξέρει και να του δώσει γνωμάτευση, δεν υπάρχει το φάρμακο, γιατί ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) δεν έχει έρθει ακόμη σε κάποια συμφωνία με φαρμακευτική εταιρεία, λόγω αδυναμίας να κλείσει συμφωνία με εταιρεία να εισάγει το προϊόν.  Έτσι, κανείς δεν έχει πάρει το φάρμακο στα χέρια του». Η Ζακλίν Πόιτρας αναφέρει ότι το θέμα πηγαίνει μπαλάκι από το υπουργείο στον ΕΟΦ, από εκεί στον ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας) και πάλι πίσω. «Ζητάμε δύο πράγματα. Πρώτον, να δημιουργηθεί ένας εθνικός φορέας κάνναβης, που θα έχει την πλήρη αρμοδιότητα για το θέμα και θα υποκαταστήσει τον ΕΟΦ. Επίσης ζητάμε τη θεσμοθέτηση κάρτα ασθενούς, που θα του δίνει τη δυνατότητα οικιακής καλλιέργειας και κατοχής, χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον νόμο». 

cannabis.jpg

Ο σύλλογος ΜΑΜΑΚΑ - Μαμάδες για την Κάνναβη ιδρύθηκε τυπικά το 2018, αλλά δραστηριοποιείται άτυπα από το 2016. «Όλα άρχισαν το 2013, όταν είδα στο CNN το ντοκιμαντέρ για τη μικρή Σάρλοτ, ένα κοριτσάκι με φαρμακοανθεκτική επιληψία, όπως και η κόρη μου, και πόσο την είχε βοηθήσει η αγωγή με φαρμακευτική κάνναβη. Ψάχτηκα πολύ και μπορώ να σας πω ότι και η δική μου κόρη έχει βοηθηθεί πολύ, πλέον, τόσο συναισθηματικά, όσο και νοητικά και κινητικά. Ακόμα και καλό ύπνο να έχει ένα παιδί με βαριά προβλήματα είναι ένα μεγάλο κέρδος» λέει η καναδικής καταγωγής και 30 χρόνια στην Ελλάδα Ζακλίν. Πλέον, η ομάδα του συλλόγου στο Facebook («Η Φαρμακευτική Κάνναβη – για το παιδί, την οικογένεια, τον άνθρωπό μας») έχει περισσότερους από 15.000 φίλους. www.mamaka.org.gr 

b21kadmgtmyl32bomzra_cannabis-trimming.jpg

*Πολλά καταστήματα διαθέτουν προϊόντα τα οποία έχουν περιεκτικότητα της δραστικής ουσίας TCH έως 0,2%. Η κ. Ζακλίν Πόιτρας αναφέρεται σε φαρμακευτική κάνναβη με περιεκτικότητα άνω του 0,2%.


The Hemp City
Νόμιμες ποικιλίες κάνναβης για αγρότες και επαγγελματίες

hemp_city_5.jpg

hemp_city_2.jpg

Εδώ θα βρεις απόθεμα φρέσκων ποιοτικών σπόρων με <0,2 % THC που διατηρούνται σε ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος, έλαια σπόρων κάνναβης, μια πλήρη σειρά CBD προϊόντων και πολλά ακόμη που σχετίζονται με το φυτό, καθώς επίσης και τον Οδηγό Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης. Όλα τα προϊόντα μάλιστα είναι άμεσα διαθέσιμα και αποστέλλονται σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας εντός μίας ημέρας.

hemp_city_1.jpg

hemp_city_3.jpg

Το Hemp City συνεργάζεται με μεγάλες τράπεζες σπόρων και βραβευμένες εταιρείες, όπως η Green House Seed Co και η Royal Queen, οι οποίες επισκέφθηκαν το κατάστημα αφήνοντας δώρα στους παρόντες πελάτες, αλλά και τους μελλοντικούς. Από την πασίγνωστη εταιρεία DNA με παγκόσμιες διακρίσεις στη φαρμακευτική κάνναβη, μέχρι την Sweet Seeds, εταιρεία με ψυχαγωγική κατεύθυνση, υπάρχει μια τεράστια γκάμα προς επιλογή. Το Hemp City έχει εξασφαλίσει τη διανομή των κορυφαίων Pyramid seeds, Dinafem seeds, Sensi seeds, Sweet seeds, Kannabia, Humbold και την αποκλειστικη διανομή της DNA GENETICS σε όλα τα Βαλκάνια. Το πιο σημαντικό είναι ότι το Hemp City σέβεται τον καλλιεργητή προσφέροντας ποιότητα με απόλυτη νομιμότητα, ενώ παρακολουθεί ανελλιπώς τις εξελίξεις και είναι πλήρως ενημερωμένο για κάθε νέο προϊόν ή κανονισμό.

hemp_city_4.jpg

● Εμ. Μπενάκη 98, 2100105420, info@thehempcity.gr, www.thehempcity.gr 


Hempoil
Η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με βιολογικά έλαια κανναβιδιόλης

hempoil_1.jpg

Η πρώτη εταιρεία με προϊόντα βιολογικής κανναβιδιόλης στην ελληνική αγορά άρχισε τη λειτουργία της την άνοιξη του 2016, έχει ήδη πάρει δύο βραβεία επιχειρηματικότητας και σήμερα μετράει περισσότερα από 10 καταστήματα. Η εταιρεία αποτελείται από μια ομάδα αφοσιωμένων ανθρώπων που είναι παθιασμένοι με τον υγιεινό τρόπο ζωής και τα φυσικά βιολογικά προϊόντα με βάση την κάνναβη. Πιστεύουν ακράδαντα ότι η υγεία στηρίζεται στην πρόληψη και για αυτό στοχεύουν στην ενίσχυση του οργανισμού με τα φυσικά και αγνά σκευάσματα με CBD που προσφέρουν. 

hempoil_2.jpg

Στα καταστήματα Hempoil θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία από CBD (έλαιο κανναβιδιόλης), ανθούς, κρυστάλλους, τρόφιμα, όπως αλεύρι, αποφλοιωμένους σπόρους και άλλα, τα οποία είναι αληθινές υπερτροφές, αγνά καλλυντικά, αλλά και vaporizer, ώστε οι κρύσταλλοι ή οι ανθοί να ατμίζονται χωρίς τις βλαβερές συνέπειες της πίσσας και της νικοτίνης.

hempoil_3.jpg

Η Hempoil συνεργάζεται με τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως (αποκλειστικός προμηθευτής στην ελληνική αγορά των προϊόντων της Enecta) για να μας παρέχει τα πιο καινοτόμα και 100% φυσικά προϊόντα από αγνά εκχυλίσματα, όλα τους βιολογικά πιστοποιημένα. Και φυσικά, καθώς στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα ένας περισσότερο αγνός τρόπος ζωής, η Hempoil φροντίζει οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται να πραγματοποιούν αποκλειστικά οικολογικές και μόνο καλλιέργειες, σεβόμενες το περιβάλλον.

hempoil_4.jpg

Μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα στην ιστοσελίδα www.hempoilshop.gr, από όπου μπορείτε να κάνετε και τις ηλεκτρονικές αγορές σας. 

● Ευφρονίου 25, Παγκράτι, 2114010715, info@hempoilshop.gr 


Kannaway
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να ασχοληθείς επαγγελματικά με την κανναβιδιόλη

Επίσημος συνεργάτης Kannaway Βασίλης Σιέττος 

kannaway.jpg

Η Kannaway είναι θυγατρική της Medical Marijuana Inc., της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως που παρήγαγε έλαιο CBD. Μια αμερικανική εταιρεία με δικά της ερευνητικά κέντρα, που έθεσε σε παγκόσμιο επίπεδο τα στάνταρ ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων CBD. Το Pure Gold (έλαιο CBD) περιέχει όλα τα κανναβινοειδή που βρίσκονται στο φυτό κάνναβης sativa πέραν του CBD, όπως το CBN (Cannabinol), το CBG (Cannabigerol) και το THCV (τετραϋδροκανναβιβαρίνη). Επιπλέον, το πλήρες εκχύλισμα περιέχει επίσης ίχνη ποσότητας THC (τετραϋδροκανναβινόλη), αλλά σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις (έως 0,3%). 

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι δύο βασικές ουσίες CBD και THC δρουν πιο αποτελεσματικά όταν περιβάλλονται από τις άλλες ουσίες του φυτού, όπως είναι τα τερπένια, οι φαινόλες και τα φλαβονοειδή (Full Spectrum). Η θεραπευτική αλοιφή SALVE μπορεί να βοηθήσει σε δερματικά προβλήματα, αλλά και στην ανακούφιση του πόνου, ενώ υπάρχουν κι άλλα προϊόντα όπως: εισπνεόμενο CBD, πρωτεΐνη κάνναβης, Supergreens, αιθέρια έλαια, κρέμες περιποίησης, ρούχα και αξεσουάρ. Η Κannaway σου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείς επαγγελματικά με την κάνναβη προσφέροντας προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και τεχνογνωσία.

www.kannabiz.gr, 210 6044253  


Cannabis Inc  
O Μπάμπης Χινκιάμης μιλάει για την κάνναβη και τα οφέλη της

cannabis_inc_1.jpg

Είκοσι δύο χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της κατ’ οίκον νοσηλείας, με μια μεγάλη αδυναμία στο «φαρμακείο της φύσης» και ιδιοκτήτης του Cannabis Inc. Ο Μπάμπης Χινκιάμης είναι ο άνθρωπος που θα ήθελες να ρωτήσεις ό,τι θέλεις για την κάνναβη.

Έχετε ασχοληθεί πολλά χρόνια με την κατ’ οίκον νοσηλεία και, πλέον, λειτουργείτε κατάστημα με προϊόντα κάνναβης. Πώς προέκυψε αυτό;
Για μένα είναι κάτι σαν φυσική εξέλιξη.  Βλέποντας τα οφέλη του φυτού στους ασθενείς και τη βελτίωση της ζωής ανθρώπων με πολύ σοβαρά προβλήματα είδα ότι η νομιμοποίηση θα έφερνε ευκαιρίες και δεν το μετάνιωσα καθόλου. 

cannabis_inc_2.jpg

Είναι «πλεονέκτημα» για έναν άνθρωπο που έχει ασχοληθεί με τον χώρο της υγείας να βρίσκετε σε αυτό τον χώρο;
Σίγουρα είναι πλεονέκτημα γιατί ένας επαγγελματίας στον χώρο της υγείας (που δεν έχει καμία εξάρτηση από φαρμακευτικές εταιρείες) μπορεί πιο εύκολα να κατανοήσει τον μηχανισμό λειτουργίας των σκευασμάτων κάνναβης στον ανθρώπινο οργανισμό, να παρακολουθήσει και να υποστηρίξει τον ασθενή στη δοσολογία του και να απαντήσει όποια απορία από τις χιλιάδες του δημιουργηθεί.  

Οι άνθρωποι που σας επισκέπτονται, και κυρίως εκείνοι που είναι σε μεγάλη ηλικία, πώς αντιμετωπίζουν το θέμα της κάνναβης, λαμβάνοντας υπόψη και τις προκαταλήψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν;
Οι ηλικιωμένοι στις μέρες μας έχουν πάρει χάπια «με το τσουβάλι» και είναι πιο ανοιχτοί από ποτέ για να ακούσουν και να ενημερωθούν. Άλλωστε η καλύτερη διαφήμιση είναι από στόμα σε στόμα και έτσι όσο περνάει ο καιρός το έργο μας γίνεται ευκολότερο.

cannabis_inc_3.jpg

Τελικά, η κάνναβη είναι βότανο ή φάρμακο;
Η κάνναβη είναι «Το» βότανο που η βασική του ιδιότητα είναι η «Ομοιόσταση», η εξισορρόπηση δηλαδή του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα κανναβινοειδή που περιέχονται στο φυτό είναι φυτικές χημικές ενώσεις απόλυτα βιοαπορροφήσιμες από τον ανθρώπινο οργανισμό (ενώ υπάρχουν τροφές, λιχουδιές, έλαια με CBD για σκύλους, γάτες, άλογα κ.λπ.) που λειτουργούν σαν φάρμακο, αλλά επειδή είναι βότανο, όπως είπαμε, η δοσολογία ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η κατάσταση σε πέντε χρόνια από σήμερα σε ό,τι αφορά την κάνναβη;
Σε παγκόσμιο επίπεδο οι εξελίξεις στον τομέα της κάνναβης είναι ραγδαίες (έρευνα, ανάπτυξη, κανονισμοί κλπ.). Ήδη τα προϊόντα κάνναβης στην Ελλάδα είναι νόμιμα δύο χρόνια τώρα και πιστεύω ότι σε πέντε χρόνια θα έχουμε δει πλήρη απελευθέρωση και αποκατάσταση της φήμης του βοτάνου με αποτέλεσμα τη φράση «το CBD σου το πήρες σήμερα;»

cannabis_inc_4.jpg

● Cannabis Inc: Φιλαρέτου 129, Καλλιθέα, 2107001364  


Hemperor
Ο καλύτερος τρόπος να βάλεις τα προϊόντα κάνναβης στη ζωή σου

hemperor_1.jpg

Σε ένα πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο χώρο στο Χαλάνδρι, χτισμένο μάλιστα από ανακυκλωμένο ξύλο, θα βρεις το κατάστημα Hemperor και ο τρόπος ζωής σου θα βελτιωθεί με το που κάνεις το πρώτο βήμα στο εσωτερικό του. Εδώ και έναν περίπου χρόνο το Hemperor προσφέρει στο ελληνικό κοινό προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης και κανναβιδιόλης, σε μία τεράστια ποικιλία και στην καλύτερη ποιότητα της αγοράς. Μπορείς να βρεις τα πάντα, από όμορφες τσάντες και αξεσουάρ που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, μέχρι άπειρες επιλογές σε βιολογικά τρόφιμα που όχι μόνο είναι vegan και χωρίς γλουτένη αλλά έχουν τρομερές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η βιομηχανική κάνναβη είναι ένα πραγματικό super food, πλούσιο σε λιπαρά οξέα, μαγνήσιο, σίδηρο και μικρότερη ποσότητα βιταμινών Α και Β που μας χαρίζουν διαύγεια και συγκέντρωση, ακόμα και κάτω από συνθήκες πίεσης.

hemperor_2.jpg

Οφείλεις λοιπόν να της δώσεις την ευκαιρία που της αξίζει! Εκτός από το κατάστημα στο Χαλάνδρι, αλλά και αυτό που θα ανοίξει τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Πανόρμου, μπορείς να εξερευνήσεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει το Hemperor και στο e-shop τους. Σημείωσε, ακόμη, ότι σε λίγες ημέρες ακριβώς δίπλα θα ανοίξει και καφέ με εξαιρετικά προϊόντα από κάνναβη, από καφέ μέχρι γλυκά, μπάρες και πολλά άλλα. 

hemperor_3.jpg

● Καραολή & Δημητρίου 12, Χαλάνδρι, 2111119884 / Λουκά Μπέλου 10, Πανόρμου, www.hemperor.gr, Fb: HemperoR, Insta: hemperorz


Cannabi Stores
Τα Cannabi Stores βρίσκονται δίπλα μας

cannabi_stores_2.jpg

Η κάνναβη κατέχει ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην παγκόσμια ιστορία της θεραπευτικής. Έχει μια πορεία χιλιάδων ετών. Από την εποχή του Ιπποκράτη έως και σήμερα έχει αποδείξει την ευεργετική της δράση.

cannabi_stores_5.jpg

Με την Ελλάδα λοιπόν να εισέρχεται επίσημα, έστω και με καθυστέρηση, στον διεθνώς ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της ιατρικής κάνναβης μέσα από έρευνες, μελέτες και το τρίπτυχο ενημέρωση, πρωτοπορία και ποιότητα, η αλυσίδα καταστημάτων των Cannabi Stores έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή των καταστημάτων κανναβινοδιόλης. Μέσα από το μεγάλο δίκτυο καταστημάτων, το οποίο αυξάνεται διαρκώς, τα Cannabi Stores προσφέρουν προϊόντα 100% νόμιμης κάνναβης.

Πρόκειται για πιστοποιημένα προϊόντα υψίστων προδιαγραφών βιολογικής καλλιέργειας. Σε συνεργασία με αποκλειστικές αντιπροσωπείες εταιρειών εσωτερικού και εξωτερικού παρέχουν τη μεγαλύτερη ποικιλία σε premium ανθούς τέταρτης έως έκτης γενιάς οι οποίοι υπόσχονται ότι θα ικανοποιήσουν και τους πιο διαβασμένους του είδους.

cannabi_stores_1.jpg

Επίσης είναι η μόνη αλυσίδα που τα έλαιά της έχουν ως βάση το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πλούσιο σε Ω3 και Ω6 λιπαρά. Στην premium γκάμα των προϊόντων έρχονται να προστεθούν waxes, καλλυντικά, σπόροι, κρύσταλλοι βρώσιμα προϊόντα όπως αλεύρι, τσάι, ζυμαρικά, μπάρες δημητριακών και πολλά άλλα. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Cannabi Stores συνεργάζονται με εξειδικευμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, προσφέροντας τη βέλτιστη ενημέρωση πάνω στη φαρμακευτική κάνναβη εξατομικευμένα για τον κάθε ένα από εσάς. 
Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό βρίσκεται στη διάθεσή σας, να λύσει κάθε σας απορία και να σας κατευθύνει στο αντίστοιχο προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

cannabi_stores_3.jpg
 

Εσείς δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά καταστήματα Cannabi Stores σε Αθήνα και επαρχία, να ενημερωθείτε και να απολαύσετε ένα από τα πολλαπλά οφέλη, που σας προφέρει αυτό το τόσο αθώο αλλά δυστυχώς ακόμα δαιμονοποιημένο φυτό στην αντίληψη του κόσμου. Tα Cannabi Stores ήρθαν και θα παραμείνουν για σας. 

www.cnbstores.com, www.cannabistores.gr, 2103242837


Four elements seeds
Μεγάλη ποικιλία σπόρων κάνναβης και ιδιαίτερα προϊόντα

four_elements_seeds_1.jpg

Αέρας, γη, νερό και φωτιά, τα τέσσερα απαραίτητα στοιχεία για τη ζωή ενέπνευσαν το όνομα του Four Elements Seeds, το κατάστημα-προορισμό για τους συλλέκτες σπόρων κάνναβης. Έχοντας συνεργαστεί για χρόνια με τράπεζα σπόρων στο Άμστερνταμ, η Ευτυχία επέστρεψε στην Αθήνα και έφερε μαζί της την απαραίτητη κουλτούρα και τεχνογνωσίαγια να δημιουργήσει μαζί με τον σύζυγό της Σταύρο ένα από τα πιο ενημερωμένα καταστήματα προϊόντων κάνναβης. Εδώ οι συλλέκτες του είδους θα βρουν εξαιρετικά γενετικά, άμεσα διαθέσιμα από 18 εταιρείες, όπως Barney’s Farm, Dutch Passion ή Sensi Seeds, ενώ μπορούν να προμηθευτούν και περισσότερους σπόρους κατόπιν παραγγελίας.

four_elements_seeds_2.jpg

Θα βρεις επίσης μια μεγάλη ποικιλία σε CBD έλαια, κρέμες, αλοιφές, για να ανακαλύψεις από πρώτο χέρι τις ευεργετικές ιδιότητες της κάνναβης για τον οργανισμό σου, αλλά και ακατέργαστους ανθούς κάνναβης με κανναβιδιόλη από 3% έως 26% καθώς και πολλά ακόμη. Μη φύγεις χωρίς τα βιολογικά καλλυντικά με έλαια κάνναβης, ελαιόλαδο και βιολογική αλόη –τα οποία κάνουν θαύματα– και μη διστάσεις να μπεις, ακόμα κι αν θες απλά να ενημερωθείς.

four_elements_seeds_3.jpg

● Ηρακλειδών 51, Θησείο, 2103473354, www.4elementsseeds.gr, fb: Four elements seeds,
 Insta: four_elements_seeds


Tsiou Seeds HEADSHOP 
Από CBD έλαια έως CBD σνακ για τον σκύλο σου

tsiou_1.jpg

Στο Tsiou Seeds μπορείς να βρεις σπόρους κάνναβης προερχόμενους από κάποιες από τις μεγαλύτερες τράπεζες σπόρων στον κόσμο, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία CBD προϊόντων και ανθών κάνναβης, παραφαρμακευτικών, καλλυντικών, αλλά και διατροφικών.

tsiou_2.jpg

Ανάμεσά τους θα βρεις από CBD έλαια, κρέμες και κηραλοιφές έως καφέ με κάνναβη και pesto κάνναβης και βασιλικού, μέχρι και CBD σνακ για το κατοικίδιά σου. Παράλληλα, λειτουργεί και ως gear shop από το οποίο μπορείς να προμηθευτείς vaporizers, grinders, cbd pods και liquids, αλλά και κάποια t-shirts του καταστήματος.

tsiou_3.jpg

● Παρθενώνος 2, Αθήνα, 6908955055/ Ίριδος 4, Παλαιό Φάληρο, 2114149352
 tsiouseeds.gr, fb: Tsiouseeds


Kannabishop 
Το πρώτο ελληνικό κατάστημα με προϊόντα κάνναβης, τα έχει όλα

kannabi_shop_1.jpg

Είναι το παλαιότερο κατάστημα της Ελλάδας με προϊόντα κάνναβης, από το 2002, και ο Αργύρης είναι μια κινητή βιβλιοθήκη γνώσεων γύρω από την κάνναβη, με πολλή όρεξη να σας απαντήσει για τα πάντα γύρω από αυτήν. Θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από γυναικεία ρούχα (μπλουζάκια, τοπάκια, φούστες, παντελόνια κ.λπ.) και μάλιστα σε στοκ, στο 50% της αρχικής τιμής, βιβλία για την κάνναβη, καλλυντικά, τσάντες, καπέλα, τρόφιμα, όπως σπορέλαιο, βούτυρο, παξιμάδια και άλλα, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης (CBD).

kannabi_shop_2.jpg

Επίσης σημαντικό το ότι το Kannabishop από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα φροντίζει όλα τα προϊόντα του να ανταποκρίνονται στις αρχές της αειφόρου αλλά και ηθικά αποδεκτής ανάπτυξης, με φυσικές πρώτες ύλες και παραγωγή που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Να το επισκεφθείτε, όπως και την ιστοσελίδα του, όπου θα ανακαλύψετε και το πρώτο ηλεκτρονικό Μουσείο για την Κάνναβη.

● Ιπποκράτους 72, Εξάρχεια, 2103614111, www.kannabishop.eu


Kannabio
Τα πρώτα βιολογικά προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα

kannabio.jpg

Τα προϊόντα του ΚανναBio είναι τα πρώτα βιομηχανικής κάνναβης και βιολογικής καλλιέργειας που παράγονται στην Ελλάδα και έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά από το 2017. Ξεχωρίζουν τόσο γιατί είναι αποτέλεσμα πρωτοποριακών συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις, όσο και για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε CBD, η οποία οφείλεται στο μικροκλίμα της περιοχής της Κοκκίνας Μαγνησίας, αλλά και στον ελληνικό ήλιο και την αγάπη με την οποία αντιμετωπίζονται τα προϊόντα από τους παραγωγούς τους. Τα διατροφικά σκευάσματα, τα φυσικά εκχυλίσματα και τα φυσικά καλλυντικά του καταστήματος έρευνες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να συμβάλουν σε μία ισορροπημένη διατροφή, αφού η κάνναβη έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και καταπραϋντική δράση.

Σκουφά 110, Βόλος, 24210 64309, www.kannabio.gr, info@kannabio.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ