- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόσο όμορφο συναίσθημα είναι να βλέπεις καθημερινά ένα νέο άνθρωπο να εξελίσσεται σε αυτό που αγαπάει. Ο Mike είναι μια νέα πνοή για την ελληνική σκηνή του skateboarding, όταν βρίσκεσαι δίπλα του σε παρασύρει σε ένα δικό του κόσμο που όλα λειτουργούν με απλές μεθόδους. Δεν υπάρχουν όρια και δισταγμοί που μπορούν να εμποδίσουν τα θέλω σου. Σε πουσάρει από κάθε άποψη, όταν όμως αντικρίζεις την άνεση που έχει πάνω στη σανίδα του είναι τόσο όμορφο το θέαμα που λυπάσαι για όσους δεν αντιλαμβάνονται την ομορφιά που έχει το skateboarding.


Λίγο πριν το καλοκαίρι ο Nestor Suki (filmer/editor) επέλεξε τον Mike για να δημιουργήσει ένα action skate βίντεο για το διαγωνισμό της Element skateboards «Make it Count». Οι κανόνες έλεγαν ότι από κάθε χώρα της Ευρώπης μπορούν οι skaters να φτιάξουν σε μια μέρα ένα βίντεο διάρκειας 60 λεπτών παρουσιάζοντας τα καλύτερά τους κόλπα σε ένα skate park. Πραγματικά ήταν easy για τον Mike, τα κόλπα του ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο σε θέμα εκτέλεσης, και μαζί με το στιλ του και το filming του Νέστορα όλα έδεσαν τέλεια.
Εξαρχής ο Nestor δεν έλπιζε σε κάτι όταν έλαβε μέρος στο διαγωνισμό, ήθελε να αφήσει ένα μήνυμα ότι η χώρα μας δηλώνει παρούσα παρά τα δύσκολα χρόνια που βιώνει. Επειδή όμως εκτός Ελλάδας τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο, αξίζει να σας μεταφέρω ότι το βίντεο με τον Mike επιλέχτηκε από το pro team της Element ως ο αναβάτης με το καλύτερο στιλ από όλους τους διαγωνιζόμενους. Σούπερ… τα παιδιά άρπαξαν το καλύτερο βραβείο, ένας νικητής από τα Like στο F.B. και ο Mike από την ομάδα της Element. Εισιτήριο για Νορβηγία για τους τελικούς Ευρώπης και το διαγωνισμό «Make it Count» στις 21 Ιουνίου.


To πάρκο ήταν πραγματικά το κάτι άλλο, το γνωστό «Camp Vierli Skate Camp» της Element, λίγη ώρα έξω από το κέντρο της Νορβηγίας. Το οπτικό σου πεδίο γαλήνευε, αντίκριζε φύση, βουνά, δάσος, λίμνη με πάπιες, σου θύμιζε το μικρό σπίτι στο λιβάδι. Οι υποψήφιοι skaters από 13 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης ήταν εκεί για τους τελικούς. Πραγματικά όλα έδειχναν τέλεια οργανωμένα, ο καιρός όμως άρχισε να αγχώνει τους πάντες, μήπως δεν γίνει ο διαγωνισμός. Τα κλασικά γκρι σύννεφα της Βόρειας Ευρώπης έφεραν τις πρώτες ψιχάλες της βροχής, μετά από ώρα όλοι άρχισαν να μουρμουράνε ελπίζοντας το πρωί να αντικρίσουν μπλε ουρανό.
Την επόμενη μέρα η ψυχολογία όλων ήταν χάλια για το λόγο ότι ο ουρανός ήταν σε άθλια κατάσταση και η βροχούλα γινόταν όλο και πιο ενοχλητική. Λίγο μετά της 12 μ.μ. όταν έλαμψε η ελπίδα, η βροχή κόπασε και ο ήλιος εμφανίστηκε κάπως αυστηρά, 25 καλεσμένοι από κάθε μέρος του κόσμου έπιασαν σκούπες να καθαρίσουν το πάρκο για να αρχίσει ο διαγωνισμός. Το πάρκο ήταν τόσο δημιουργικό, που όλοι οι skaters έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δεν ήξερες ποιον να κοιτάξεις. Κόλπα με έλεγχο και στιλ που πραγματικά ενθουσίαζαν τους πάντες, αλλά περισσότερο την κριτική επιτροπή, που σίγουρα δυσκολεύτηκε αρκετά για να επιλέξει τους καλύτερους. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα για να προλάβουν τον καιρό, από εκεί που έβρεχε ξαφνικά στο οπτικό σου πεδίο άρχισε να «βρέχει» κόλπα, παρακολουθήστε τα παρακάτω βίντεο για να έχετε μια ολοκληρωμένοι εικόνα.
http://theberrics.com/gen-ops/element-make-it-count
http://theberrics.com/news/element-make-it-count-europe
Στο τέλος της μέρας όλοι χαμογελούσαν, μαζεύτηκαν στο lobby της κατασκήνωσης για να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα. Με τα ονόματα τον νικητών, ακούσαμε ότι η ομάδα της Element έβγαλε ακόμα ένα νικητή για το απίστευτο στιλ του και τη δημιουργικότητά του ως skater. Δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητος, για αυτό και έδωσαν τον τίτλο «Best style and creativity» στο Mike Βασιλάκη με πολύ σεβασμό. Πραγματικά είναι αρκετά σημαντική αυτή η διάκριση για το δικό μας άνθρωπο, η δική του χαρά είναι χαρά όλων μας, ευχόμαστε τα καλύτερα στον καλό μας φίλο. Είμαστε δίπλα σου και σίγουρα αναμένουμε να δούμε το part σου στο Goodbie video, που πραγματικά θα καθηλώσει τους πάντες με την καλή έννοια! We love u roni!
Photos by Kostas Mandilas. Billy gee/ Nikos Molohtos
WINNERS
1. Hermann Stene (Norway)
2. Sven Kilchenmann (Switzerland)
3. Bruno Senra (Portugal)
Dakine Wildcard Winner: Shajen Willems
Best style and Creativity: Mike Vassilakis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου 2026
Η εκμετάλλευση του αστικού χώρου, η ποιότητα ζωής και η μείωση της εξάρτησης από τα ιδιωτικά οχήματα
Παρέες, cocktails, μουσική και η Πλατεία Καρύτση στα καλύτερά της
Άλλοι περίμεναν τον συρμό, άλλοι το "Mad about it"
Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Surf and Earth
Οι τιμές σε ξαπλώστρες, παγωτό και σινεμά
Οδηγός επιβίωσης για τις καυτές μέρες στην πόλη
Δωρεάν βουτιές στα νερά της Αττικής
Με ανανεωμένους χώρους και νέες γαστρονομικές αφίξεις ο όμιλος Divani επαναπροσδιορίζουν την έννοια του city escape
«Το θέατρο και το σινεμά σού οργανώνουν την όραση, τους την παραδίδεις και την αποθεώνουν, σου την επιστρέφουν ξαναγεννημένη, και γιατί, ως γνωστόν, η τέχνη πάντα σώζει την κατάσταση»
Βρήκαμε 5 σινεμά όπου κόβουμε εισιτήριο και για το μενού και το μπαρ τους
Από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου, 61 δωρεάν εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 διαφορετικά σημεία και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης
Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων
Από τις ακτές μέχρι το κέντρο, από τις γειτονιές μέχρι τις αγορές και τους χώρους εργασίας, η Αθήνα έχει πιάσει δουλειά πολύ πριν εμφανιστεί ο ήλιος
Οι άνθρωποι που κρατούν την πόλη όρθια όταν οι υπόλοιποι πατάμε παύση
Πέμπτη 18 Ιουνίου, Summer in the City Party στο Bless Me Father
Kαημένη Αθήνα. Ομορφάσχημη, φτωχοπλούσια, τουριστικά στραμμένη, αλλά εσωτερικά διαλυμένη.
Στα αφρικανικά κομμωτήρια της Κυψέλης γυναίκες από το Καμερούν και τη Νιγηρία μεταφέρουν μια τέχνη που ξεκινά από την παιδική ηλικία και καταλήγει στα πιο viral καλοκαιρινά looks της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.