Life in Athens

Skate spots εκτός Αθηνών

Πρωτομαγιά αύριο, ίσως κάποιοι θα τρέξετε να πιάσετε τον Μάη στην επαρχία.

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 255
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36789-82814.jpg

Ένας μίνι οδηγός με τα καλύτερα skate spots σε Ρόδο, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Πρωτομαγιά αύριο, ίσως κάποιοι θα τρέξετε να πιάσετε τον Μάη στην επαρχία. Σας φτιάχνουμε ένα μίνι οδηγό με τα καλύτερα skate spots σε τρία από τα μεγαλύτερα νησιά μας.

Ρόδος
Ένα τόσο μεγάλο νησί δεν υπάρχει περίπτωση να μην κρύβει κάποια μέρη και για εμάς. Το Δημαρχείο, στο κέντρο του νησιού, είναι το μέρος το οποίο θα πετύχεις κάποιους locals τις απογευματινές ώρες. Manual curbs, σκαλιά, αρκετό flat για practice, είναι ό,τι καλύτερο για ανοιξιάτικο chill skate. Ακαδημίας: Ακόμα ένα μέρος στην καρδιά του κέντρου, με μαρμάρινα curbs και κερκίδες απλά για να γουστάρεις. Με την πρώτη ματιά σού φαίνεται αρκετά μικρό, αλλά δεν είναι. Από ντόπιες πληροφορίες έμαθα ότι στο πάρκο του νησιού, που έχει το παρατσούκλι «στρουμφάκια», έχει φτιαχτεί κάτι σαν skate park με bank to bank, quarter για να ολοκληρώσετε το μενού.

Κέρκυρα
Στο κέντρο της πόλης καλό σποτ είναι η Νομαρχία, όπου έχεις μεγάλη πιθανότητα να βρεις τους local, να κάνεις ζέσταμα στο flat κι αν έχεις όρεξη να κάνεις και το drop με το πεζοδρόμιο. Μόνο να βάλεις γάντια, γιατί το έδαφος σίγουρα θα γδάρει τις παλάμες σου. Τσουλώντας με το skate στα γραφικά στενά της Κέρκυρας, θα δεις το Δημαρχείο. Εκεί θα συναντήσεις τις τέλειες κερκίδες και τα πολύ καλά curbs από σκαλιά σε όλη την πλατεία. Το πρόβλημα είναι ότι τα μαγαζιά που είναι τριγύρω δεν σε αφήνουν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπεις το μέρος με νεύρα. Καλό είναι να πας ώρα που είναι κλειστά. Γενικά οι δρόμοι είναι τέλειοι για street και κάποια στιγμή σίγουρα θα βρεθείς κάτω από το ιστορικό φρούριο του νησιού. Κάνε μια στάση και θα δεις από κάτω μία πλατεία με κάποια curbs. Ένα άλλο μέρος ήσυχο και ιδανικό για skate είναι η παραλία Αλυκές.  Εκεί θα δεις ένα τεράστιο κόκκινο bank, που μπορείς να κάνεις κόλπα από πάνω ή να μπεις μέσα σε αυτό. Αν θες να το κάνεις ακόμα πιο δύσκολο, αμέσως μετά έχει ένα road gap που μπορείς να το περάσεις με διάφορα κόλπα και μόλις γίνεις μούσκεμα ρίξε μια βουτιά ακριβώς από πίσω.

Ηράκλειο Κρήτης
Η Κρήτη δεν έχει μόνο καλό λάδι, έχει και πολύ καλά σποτ. Στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου υπάρχει η πλατεία Ελευθερίας, που έχει πολύ άπλα και αρκετό μάρμαρο. Η συγκεκριμένη πόλη του νησιού έχει μια μικρή αλλά δραστήρια σκηνή skateboarding και σίγουρα οι locals που θα συναντήσεις θα σε πάνε και σε άλλα μικρo-spots. Φρόντισε να τους βρεις.


ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

● Ο μοναδικός Leo Romero για άγνωστους λόγους άφησε την οικογένεια της Baker skateboards επιλέγοντας να ενταχτεί στην Toy Machine skateboards. Μάλλον ταιριάζει καλύτερα με τη νέα του ομάδα.

● Αναβαθμίζεται και η Decline shoes, προσθέτοντας δύο νέα και φρέσκα ονόματα στο δυναμικό της: τον Mat Bennett και τον Diego Bucchieri.

● Εγκαταλείποντας την Adio shoes, ο Nick Dompierre πέρασε στην DC shoes.

● Ο Vincent Bressol, ο Ευρωπαίος που λατρεύουμε να βλέπουμε, μετά από την αποχώρησή του από την Cliché βρήκε επιτέλους την οικογένεια που του ταιριάζει. Εντάχθηκε στο team της 5boro skateboards. Viva la Bress!

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

● Ο μικρός Αλέξης Τηνιακός ακολουθεί το ένστικτό του και θα κάνει τα κόλπα του φορώντας ES footwear.

● O Μιχάλης Βασιλάκης, που του αρέσει να λέει “simple is beautiful”, πήρε την απόφαση να γίνει το νέο μέλος της Carhartt clothing.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ