Life in Athens

Ανοιξιάτικες βόλτες στο Αιγάλεω

Αναζητήσαμε και βρήκαμε τα πιο ωραία στέκια, ενώ η Ελένη Ράντου και ο Δημήτρης Σαμόλης μας γράφουν για τη γειτονιά τους

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 613
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353474-733039.jpg
Βαγγέλης Τάτσης, Χρήστος Κέδρας. Κεντρική: Θανάσης Καρατζάς

Πολύ πριν τα δύο χρόνια που έζησε ο Τζανακόπουλος στο Αιγάλεω, ο Κώστας Βίρβος έγραφε τους στίχους για το τραγούδι «Αιγάλεω σίτυ» σε μουσική Θοδωρή Δερβενιώτη.  «Στου Αιγάλεω το Σίτι ξημερώματα την Τρίτη/ εθεάθης μ’ έναν τύπο σ’ ένα ξενυχτάδικο/ Με τη δράση σου ετούτη μ’ έκανες φωτιά μπαρούτι/ κι έγινε που λέν’ το σώσε μες στο Μπαρουτάδικο!». Το «σίτι» στον τίτλο έχει νονό, τον μεγάλο Γιώργο Ζαμπέτα. Έτσι αποκάλεσε τη γειτονιά του –μετά από μία περιοδεία στη Βρετανία– κι από τότε η δυτική συνοικία «άλλαξε» όνομα. «Αιγάλεω Σίτι» είχε ονομαστεί και ένα project του ΝΕΟΝ που μας έδειξε, πριν από χρόνια, τα μυστικά της περιοχής. Έτσι μάθαμε και τη γοητεία που έχει η «βιομηχανική αρχιτεκτονική», αφού εδώ υπάρχουν πολλά δείγματά της.  

Το Αιγάλεω, που συνορεύει με τους δήμους Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Νίκαιας, Αγίας Βαρβάρας, Ρέντη και Ταύρου, στην απογραφή του 2011 μέτρησε 69.946 κατοίκους. Με την ιστορία της συνοικίας είναι συνδεδεμένος ο ναός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού («Εσταυρωμένος») – καλός χαμός γίνεται στις 14 Σεπτεμβρίου που γιορτάζει. Ξεκίνησε από μια απλή παράγκα (’33), στη θέση της χτίστηκε μια τούβλινη εκκλησία (’34) για να εγκαινιαστεί η σημερινή της μορφή το 1965. Οι αλλαγές στην ουσία παρακολούθησε τις πληθυσμιακές αλλαγές του πληθυσμού – πρώτοι ήρθαν εδώ εργάτες του «μπαρουτάδικου» εργοστασίου και μετά ακολούθησαν οι πρόσφυγες. Το άλλο σήμα κατατεθέν της συνοικίας είναι η καμινάδα του πάλαι ποτέ εργοστασίου πυρίτιδας, όπου τώρα βρίσκεται το Δημοτικό Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο). Άραγε αυτό να επηρέασε την απόφαση του μετρό να επιλέξει μια στήλη της Όπυ Ζούνη (από τη σειρά έργων της «Sculptures and Constructions in the space») για το σταθμό του στο Αιγάλεω; Η έξοδός του σε βγάζει στη μεγάλη πλατεία της εκκλησίας, σημείο συνάντησης για skaters, αλλά και αφετηρία για τις βόλτες.

Στο μετρό, πάντως, μην παραξενευτείς αν συναντήσεις πολύ νεαρόκοσμο. Εδώ στο Αιγάλεω βρίσκονται τα ΤΕΙ Αθηνών, γεγονός που το τοποθετεί, μαζί με την περιοχή του Ζωγράφου, στις φοιτητογειτονιές. 

Εδώ θα συναντήσεις και δρόμους με χαμηλά σπίτια, όπου ο κόσμος βγαίνει με καρέκλες και συζητάει τα νέα της ημέρας, και παλιά καφενεία. Αυτή είναι η μία πλευρά, γιατί στο Αιγάλεω παίζουν και πολλά μοντέρνα στέκια.

Αναζήτησε: Το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού (Καραϊσκάκη 2-4), το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, με περισσότερους από 250 υπολογιστές και 4.000 αντικείμενα πληροφορικής (Παρ. Λεωφόρου Κηφισού 58), και το Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω, που φιλοξενεί αντικείμενα και οικοσυκευές από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη του Γιάννη Περάκη (Δημαρχείου 33).

Και πριν πάμε βόλτα στα στέκια, να δώσουμε και ένα (επιπλέον) καλό νέο. Όπως μας πληροφορεί η σελίδα του A.O. Αιγάλεω στις 6/5, «ο πρώτος στόχος επετεύχθη για το Αιγάλεω αφού κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στον 2ο όμιλο της Α΄ ΕΣΠΑ μένοντας στο 1-1 με τον Άγιαξ Ταύρου».

Ελένη Ράντου

Ηθοποιός

Γιατί διαλέξατε το Αιγάλεω;

Δεν  το διάλεξα εγώ. Οι γονείς μου το διάλεξαν. Η μητέρα μου μάλιστα με γέννησε σε κλινική του Αιγάλεω. Τις πρώτες μου ανάσες τις πήρα με αέρα αιγαλιώτικο.  

Τι βλέπατε από το μπαλκόνι του σπιτιού σας;

Όταν έμενα εκεί μέχρι τα 15 μου χρόνια έβλεπα από το ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου μέναμε, την απέναντι γωνιακή μονοκατοικία, ένα διώροφο πιο πίσω και λίγο πιο αριστερά το μπακάλικο του κυρ-Θανάση με τα τσουβάλια τις φακές και τα φασόλια στην είσοδο. Η αίσθηση ήταν τσιμέντο παντού. Χώμα πολύ και τσιμέντο.

Τρία πράγματα που σας άρεσαν στο Αιγάλεω;

Η ζωντάνια του. Η ανησυχία του. Το νοιάξιμο του ενός για τον άλλον, μια αίσθηση κοινοβιακή. Όπου κι αν έμενες, συνέχεια ο ένας ήταν στο σπίτι του άλλου.

Τι είναι αυτό που δεν σας άρεσε και αν θα μπορούσατε θα το αλλάζατε;

Με κούραζε ότι δεν υπήρχε κανενός είδους ιδιωτικότητα. Όλη η γειτονιά ήξερε τι συμβαίνει πίσω από τους τοίχους κάθε σπιτιού. Το γυμνάσιο που πήγαινα, ο Νίκανδρος είχε ένα υπόστεγο τόσο ετοιμόρροπο που μπορούσαν να προαυλίζονται μέχρι 20 μαθητές εκεί καθημερινά, οπότε έπρεπε να μετριόμαστε καθημερινά να μη ξεπερνάμε το όριο.

Ένα μικρό «μυστικό» της περιοχής;

Πολλά μικρά μυστικά. Ένα σε κάθε σπίτι. Κοινά μυστικά γιατί και οι τοίχοι είχαν αυτιά.

Τι είχε η γειτονιά σας που δεν το βρίσκατε σε άλλες;

Λιγότερη μοναξιά, αφόρητη κοινωνικότητα, πολλές φωνές, έλλειψη διακριτικότητας αλλά και πολλή συλλογικότητα. Θυμάμαι, όταν πρωτοαγοράσαμε τηλεόραση, καλέσαμε όλη τη γειτονιά να δούμε τα Καντσονίσιμα. Γενικά αυτή η γειτονιά είχε πολύ το Μαζί. Ίσως εκεί το διδάχτηκα.

Στείλτε ένα μήνυμα στον πιο ενοχλητικό σας γείτονα.

Αυτός που έμενε απέναντί μας. Ήταν τόσο αθόρυβος που αναρωτιόμασταν αν υπήρχε ή αν ήταν φάντασμα. Ο μυστηριώδης κύριος απέναντι. Ποιος ήσασταν; Γιατί τόσο απομονωμένος;

Ποιο ήταν το αγαπημένο σινεμά εδώ;

Τότε πηγαίναμε στο Αφροδίτη, το Άνταμς και το Άστρον. Και τα τρία έγιναν πολυκαταστήματα αργότερα.

Γνωρίζατε κάποιο διάσημο που έμενε στο Αιγάλεω;

Τον Ζαμπέτα.

Ένα γεγονός που συνέβη στη γειτονιά σας και σας έχει μείνει αξέχαστο;

Οι ουρές κόσμου που στήνονταν για να επισκεφθούν την Αγία Αθανασία. Με είχαν πάει κι εμένα. Κρατούσε ένα εικόνισμα, το ακουμπούσε πάνω σου και όπου κόλλαγε το χέρι της σου έλεγε ότι εκεί έχεις πρόβλημα. Ευτυχώς με βρήκε υγιέστατη. Α! Και ο Πάριος, που είχε έρθει στο αναψυκτήριο Ερμής.

Κάτι που πιστεύουν όλοι για το Αιγάλεω και δεν ισχύει;

Ότι είναι μόνο μια εργατική συνοικία. Το Αιγάλεω στη δική μου μνήμη είναι πολύ κοσμοπολίτικο. Είχε τις πρώτες pub της Αθήνας, είχε 3 σινεμά σε δύο τετράγωνα, είχε επιθυμία να γίνει καλύτερο, κόσμο που δεν είχε ταξική καθήλωση, και συνάντησα δασκάλους στο σχολείο που είχαν πολλή όρεξη να διδάξουν.

Κάτι που πιστεύουν όλοι για το Αιγάλεω και ισχύει;

Ότι ακόμα είναι γειτονιά. Με την καλή έννοια.


Δημήτρης Σαμόλης 

Τραγουδιστής και ηθοποιός 

Γιατί διαλέξατε το Αιγάλεω; 

Δεν το διάλεξα ακριβώς, γεννήθηκα στο Αιγάλεω και μέχρι και πριν από λίγο καιρό εκεί ζούσα. Όλα μου τα χρόνια, σχολείο και λοιπά. 

Τι βλέπατε από το μπαλκόνι του σπιτιού σας;

Τον κήπο τού απέναντι. Αυτό είναι το ωραίο στο Αιγάλεω, ή μάλλον ένα από τα ωραία, που βλέπεις ακόμα μονοκατοικίες με κήπους. 

Τι σας άρεσε εκεί που μένατε;

Το πολύ και περιποιημένο πράσινο. Αλλά και τα σπίτια που είναι κοντά το ένα στο άλλο και δημιουργούν την αίσθηση της γειτονιάς. 

Ένα μικρό «μυστικό»; 

Πήγαινα στο 9ο Γυμνάσιο, αλλά δεν λέγαμε «πάω στο 9ο Γυμνάσιο» αλλά «στου Ζαμπέτα», γιατί δίπλα ήταν το σπίτι του. 

Τι έχει η γειτονιά σας και δεν το βρίσκετε σε άλλες;

Αυτό το στοιχείο της παραδοσιακής γειτονιάς. Θα δεις ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να κάθονται με τις καρέκλες στο πεζοδρόμιο. Χαρακτηριστική εικόνα. 

Ποια γραμμή ΜΜΜ εξυπηρετεί καλύτερα την περιοχή;

Από τότε που φτιάχτηκε το μετρό, αναμφίβολα αυτό. Οι δύο στάσεις του, που λέγονται «Αγία Μαρίνα» και «Αιγάλεω». 

Ένα γεγονός που συνέβη και σας έχει μείνει αξέχαστο;

Που καίγαμε τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια στις 23 Ιουνίου, παραμονή του Άι-Γιάννη του Κλήδονα. Νομίζω πως ακόμα το κάνουν. 

Κάτι που πιστεύουν όλοι για το Αιγάλεω και δεν ισχύει; 

Ότι είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή. Δεν ισχύει καθόλου. 

Σίγουρα έχετε ένα αγαπημένο στέκι. Ποιο είναι αυτό; 

Οι καφετέριες στη Λέλας Καραγιάννη. 

Πού θα πηγαίνατε κάποιον για να πάρει μια γεύση; 

Στο Άλσος Μπαρουτάδικο, εκεί βρίσκεται και το θέατρο «Αλέξης Μινωτής». Έχει πολύ πράσινο, πολύ ωραία ενέργεια, είναι σαν να είσαι στην εξοχή.

Ποιο είναι το καλύτερο στέκι για να συναντήσεις νέους ανθρώπους;

Τα μεζεδοπωλεία στον πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας. 

Ο Δ.Σ. στις 17/5 Tραγουδάει στο Faust, την 1/6 στο Troubar και στις 22/6 στον Κήπο του Νομισματικού Ταμείου. 


Cake West

Cake WestCake West

Το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο-καφέ, που έχει τις ρίζες του στο 2004 στο Κολωνάκι και στην αγάπη των τριών αδελφών, της Λούση, της Μαργαρίτας και του Στέφανου Έλλιοτ, για τα αμερικάνικα γλυκά. Όλα στο Cake είναι χειροποίητα, η ποιότητα είναι άριστη, η ατμόσφαιρα σπιτική και το σέρβις άψογο. Θα απολαύσετε πεντανόστιμα κέικ, όπως το red velvet με κακάο και βανίλια, 5 είδη cheesecake, φανταστικές μηλόπιτες, μπανόφι, chocolate κέικ και άλλα πολλά, είτε στον ιδιαίτερο χώρο του είτε στο σπίτι, με παραγγελία και μέσω Internet. Δίπλα στα γλυκά (και με stevia) έχουν προστεθεί καφέδες και πίτες, θα το βρείτε και σε Κολωνάκι (Ηροδότου 15), Νέα Σμύρνη (2ας Μαίου 22) και Κηφισιά (Αργυροπούλου 3), εξαιρετική πρόταση και για δώρα ή για τις δικές σας ιδιαίτερες στιγμές. Σύντομα ξανά στη Γλυφάδα (Λαζαράκη 20) με παιδότοπο. Θηβών 507 (από Πλ. Ανεξαρτησίας), 2105987471, www.cake.gr 


QAHWA

QAHWAQAHWA

Προφέρεται «Κάφα», γνωρίζει τον καφέ όσο λίγοι και µας έχει συστήσει κάποιους από τους καλύτερους καφέδες του κόσµου. Στο πολύ φιλικό και µοντέρνο Qahwa κάθε καφές είναι ανώτερης ποιότητας, τα παιδιά εδώ είναι πάντα πρόθυµα να σας πουν λεπτοµέρειες, εµείς δοκιµάσαµε και ενθουσιαστήκαµε µε τον Cold Brew, έναν καφέ φίλτρου που έρχεται από την Αιθιοπία, παρασκευάζεται καθηµερινά εδώ και θυµίζει λικέρ, αλλά και µε τον Flat White, µε πατρίδα τη Νέα Ζηλανδία και έντονη γεύση εσπρέσο µέσα σε γάλα. Παράλληλα, κάθε τόσο έρχονται και παρουσιάζονται καφέδες πολύ µικρής παραγωγής από Λατινική Αµερική και Αφρική, για ένα µικρό ταξιδάκι µέσα από τη γεύση του καφέ. Μαζί µε αυτά θα βρείτε νόστιµα γλυκά, ελληνικά αναψυκτικά, φρέσκα σάντουιτς και ονειρεµένες σπιτικές λεµονάδες και βυσσινάδες. Μάρκου Μπότσαρη 1, 210 5695933, fb: Qahwa (quality Coffe Blends), instagram.com/qahwa_greece


Ρακί Αμάν Μεζέ Καλοκαιρινό

Ρακί Αμάν Μεζέ ΚαλοκαιρινόΡακί Αμάν Μεζέ Καλοκαιρινό

Φαντάσου τώρα μεγαλεία: Να κάθεσαι σε μια από τις πιο δροσερές πλατείες της Αθήνας, να λες τα νέα της παρέας και να συνοδεύεις με ταξιδιάρικα οινόμελα, ουζάκια, ρακόμελα, κρασί, μπιρίτσα, κι όταν πεινάσεις να φας οικονομικά, ποιοτικά και λίγο απ’ όλα. Που σημαίνει ποικιλίες για όλα τα γούστα και τις ορέξεις, κρεατικών και θαλασσινών, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, σαν αυτές τις αξέχαστες που σερβίρει και το αδερφάκι του στην Αγίας Λαύρας. Όλα αυτά τα ωραία γίνονται στην πανέμορφη πλατεία Λέλας Καραγιάννη, δίπλα στα πεύκα, εκεί όπου η κάθε στιγμή θυμίζει εξοχή και καλοκαίρι. Παπαρρηγοπούλου 6, 210 5906290, fb: Ρακί Αμάν Μεζέ Καλοκαιρινό


Café Πλατεία 

Café Πλατεία Café Πλατεία

Το υπέροχο και δροσερό καφέ της Λέλας Καραγιάννη, έχει τόσες ωραίες ιστορίες να διηγηθεί από το 1995 που βρίσκεται εδώ. Δίπλα στο σιντριβάνι και την παιδική χαρά, αλλά δεν είναι μόνο η χαρά της μαμάς και του μπαμπά, αλλά και όλων όσοι θέλουν να απολαύσουν όμορφες στιγμές δίπλα στα πεύκα, με καφεδάκι αλλά και όλα όσα επιτάσσει η καλοπέραση: πεντανόστιμες ποικιλίες κρεατικών και θαλασσινών, μαζί με σάντουιτς, κλαμπ σάντουιτς και γλυκά, μαζί με τα απαραίτητα αποστάγματα. Διαχρονικά με καλές τιμές και άψογη εξυπηρέτηση. Χαριλάου Τρικούπη & Παπαρρηγοπούλου 1, 2105980737, fb : ΚΑΦΕ "ΠΛΑΤΕΙΑ" ΛΕΛΑΣ  


Ρακί Αμάν Μεζέ

Ρακί Αμάν ΜεζέΡακί Αμάν ΜεζέΡακί Αμάν Μεζέ

Μεδοκαμώματα και οινομπερδέματα, όπως λένε και τα παιδιά εδώ, μαζί με πολύ και καλή μουσική. Το παρεΐστικο στέκι της Αγίας Λαύρας, που στην πραγματικότητα είναι δύο σε ένα, προσφέρει τη διασκέδαση που αγαπάμε.  Στο πιο καλοκαιρινό, ας πούμε, κατάστημα, θα απολαύσετε τα αποστάγματα της παρέας, ρακόμελα, οινόμελα, κρασάκι, ούζο και άλλα τέτοια ωραία, παρέα με φρέσκιες σαλάτες, νόστιμα ορεκτικά, πίτες και κυρίως πιάτα, αλλά αυτές που κάνουν θραύση είναι οι ποικιλίες: κρεατικών και ψαρικών, για κάθε όρεξη. Αν είστε δύο άτομα προτιμήστε τη μικρή (θα σας χορτάσει), αν είστε περισσότεροι τη μεσαία κι αν πεινάτε σα λύκοι τη μεγάλη. Η ποικιλία των κρεατικών περιέχει τα πάντα όλα, χοιρινό, λουκάνικο, κεφτεδάκια, κοτόπουλο, μπιφτέκια, ενώ με όλα τα καλά είναι γεμάτη και η πιατέλα των θαλασσινών (καλαμαράκι, χταποδάκι, γάβρος, μύδια κ.ά.). Και όλα σε πολύ καλές τιμές. Τα ίδια ακριβώς θα βρείτε και στο πιο χειμερινό κατάστημα (με φουλ εξαερισμό), ακριβώς δίπλα, εκεί όπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ αρχίζουν τα όργανα με έντεχνα, ρεμπέτικα και λίγα λαϊκά. Αλλά καλύτερα είναι να γίνετε φίλοι και να ενημερώνεστε από το fb.  Αγίας Λαύρας 4, 210 5312974, www.rakiamanmeze.gr, fb: Ρακί Αμάν Μεζέ Αιγάλεω 


Κρεοπωλείο Τα Παιδιά - Πάσχος 

Κρεοπωλείο Τα Παιδιά - Πάσχος Κρεοπωλείο Τα Παιδιά - Πάσχος

Παραδοσιακό κρεοπωλείο με ιστορία που ξεκινά από τα Κάτω Πατήσια το 1975 και με τη δεύτερη γενιά να έχει αναλάβει, πλέον, τα ηνία, επιμένοντας στην άριστη ποιότητα στις καλύτερες τιμές. Τα παιδιά εδώ είναι πάντα πρόθυμα να σας εξυπηρετήσουν και να σας συμβουλέψουν, ακόμα και με συνταγές μαγειρικής (πολλές θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους), ενώ θα βρείτε τα πάντα όλα από κρέας, όπως αρνί, κατσίκι, χοιρινό, πουλερικά και κυνήγι, βιολογικά προϊόντα, λουκάνικα και διάφορα παρασκευάσματα (σνίτσελ, ρολά, καλαμάκια κ.λπ.), πολλούς διαφορετικούς κιμάδες και πολλά άλλα. Το κρεοπωλείο διαθέτει και ψυγείο μακράς ωρίμανσης, ενώ τα προϊόντα προέρχονται από επιλεγμένες ελληνικές και ευρωπαϊκές φάρμες. Τα Παιδιά έχουν καταστήματα και σε Μπουρνάζι, Ανθούπολη και Περιστέρι, μπορείτε να παραγγείλετε online (δείτε στην ιστοσελίδα τους) και να σας τα φέρουν σπίτι δωρεάν, ενώ ειδικές τιμές γίνονται για χονδρική. Μη χάσεις: Με παραγγελίες e-shop και βάζοντας τη λέξη AV10, θα έχετε έκπτωση 10%. Ηρακλείτου & Πολυδεύκους 32, 210 5911337, www.kreopoleiotapaidia.gr 


Μελίσματα  

Μελίσματα

Βρισκόμαστε ίσως στην πιο ρομαντική και πιο δροσερή γωνιά του Αιγάλεω. Τα Mελίσματα βρίσκονται στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας τους και σε πείσμα των καιρών επιμένουν με πολύ μεράκι, παραδοσιακά και αυθεντικά και με πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ του και τη σπιτική κουζίνα του παραδοσιακού μεζεδοκαφενείου, με συνοδεία ποιοτικών αποσταγμάτων και ποτών, έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται στην παλιά Αθήνα ή σε κυκλαδίτικο νησί. Ωράριο λειτουργίας 09.30 -01.00. Σίφνου 8, Αιγάλεω, 2105910020, Fb μελίσματα


Start Yoging

Start Yoging

Οι λάτρεις του frozen yogurt αλλά και του ιταλικού παγωτού gelato λένε ότι είναι ο μικρός τους παράδεισος. Θα ανακαλύψετε μια πανδαισία διαφορετικών γεύσεων, έχοντας τη σιγουριά ότι οι πρώτες ύλες είναι άριστες και ότι τα πάντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα εδώ. Τα γιαούρτια είναι όλα χαμηλών λιπαρών, σε γεύσεις όπως μπισκότο, νουτέλα, μπουένο και άλλα πολλά, ενώ τα αγαπημένα μας ιταλικά παγωτά υπάρχουν σε περισσότερες από 20 προτάσεις, από τσιχλόφουσκα, μπανόφι, μαύρη σοκολάτα, σνίκερ και βανίλια Ταϊτής. Όλα αυτά μαζί με βαφλάκια, καλοφτιαγμένους καφέδες, χειροποίητες μπάρες, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε είτε στον ωραίο του χώρο, είτε να τα πάρετε μαζί σας.  Λ. Κηφισού 96-98, Αιγάλεω, 2105696350, fb: Start Yoging River West 


Πατινάζ

Πατινάζ

Μέσα στο καταπράσινο Μπαρουτάδικο και περιτριγυρισμένο από δέντρα, το Πατινάζ βρίσκεται τα τελευταία έξι χρόνια εκεί προσφέροντας καλό καφέ και υπέροχες γεύσεις. Η θέα είναι ανυπέρβλητη, λόγος για τον οποίο συχνά ο χώρος χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια και διάφορα events. Ωστόσο, θα το λέγαμε all day spot και ιδανικό σημείο για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στην εξοχή χωρίς να φύγουν από την πόλη. Μυκηνών &Εδέσσης, Άλσος Μπαρουτάδικο, 2105319923, Fb: Πατινάζ


Παντοποτείον 

Παντοποτείον Παντοποτείον Παντοποτείον

Άνοιξε πριν δύο χρόνια και έγινε γρήγορα από τα πιο αγαπημένα στέκια της περιοχής. Ανοίγει από τις 10 το πρωί για καφεδάκι στα τραπεζάκια έξω και συνεχίζει μέχρι το απόγευμα με δροσερές μπίρες και μία φανταστική κρύα ποικιλία. Τα ακόμη πιο ωραία όμως αρχίζουν από τις 17.00 και μετά όταν από την κουζίνα αρχίζουν να βγαίνουν μεζεδάκια- πραγματικά αριστουργήματα. Τα μπιφτέκια προβατίνας (μεγάλο σουξέ), το μοσχαρίσιο συκώτι με πάπρικα καπνιστή και πέστο μαϊντανού και το φιλέτο κοτόπουλο με λουίζα και κουρκουμά ανήκουν στα top 3 του καταλόγου, θα βρεις όμως πολλές ακόμα νοστιμιές για να περάσεις ένα αξέχαστο ανοιξιάτικο βράδυ, από αυτά που αρέσουν σε όλη την παρέα. Μεγάλο συν είναι σίγουρα και οι απίστευτα χαμηλές τιμές. Extra tip: Κάθε Πέμπτη στις 21.00 υπάρχει live με έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια. Μάρκου Μπότσαρη 25, Αιγάλεω, 2130359895, Fb: Παντοποτείον  


Kamaroni

KamaroniKamaroniKamaroni

Μια ωραία ιδέα και πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνεις. Δεν είναι η πιο απλή συνταγή της επιτυχίας; Στην περίπτωση του Kamaroni, η ιδέα των παιδιών ήταν η δημιουργία ενός street food bar, με εστιατορική προσέγγιση στο σπιτικό φαγητό, κάτι που έλειπε από την πόλη. Και το κατάφεραν. Οι γεύσεις θα σας θυμίσουν τα πιάτα της μαμάς, αλλά έχουν και το κάτι παραπάνω, μια ακόμα γευστική πινελιά, για την οποία φροντίζει ο πολύ καλός σεφ, Αριστοτέλης Ζέρβας. Τα πάντα θα τα σερβιριστείτε σε μια πολύ έξυπνη χάρτινη συσκευασία μίας χρήσης, είτε για να τα απολαύσετε στο κατάστημα, είτε στο δρόμο ή στο σπίτι, με τους μεγάλους πρωταγωνιστές να είναι οι μακαρονάδες. Ευφάνταστες και πεντανόστιμες όλες, στο μενού θα βρείτε 11 μακαρονάδες αλλά και δύο πιάτα με κριθαράκι. Ανάμεσα στα άλλα υπέροχα οι σούπες ημέρας, οι vegan προτάσεις, ακόμα και τα γλυκά, ενώ ετοιμάζονται και νέες εκπλήξεις. Και μιας και λέγαμε για αγάπη και μεράκι, θα τα νιώσετε αμέσως. Από την προσεγμένη διακόσμηση του designer Παναγιώτη Μπάφη, από το καλωσόρισμα και την άψογη εξυπηρέτηση των παιδιών, από τις καθαρές γεύσεις, τα φρέσκα και χειροποίητα υλικά, μέχρι και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιούν. Το Kamaroni, το οποίο έχει γίνει πια κομμάτι της καθημερινότητας των Αιγαλεωτών, λειτουργεί κάθε μέρα 12.30 με 02.30, ενώ κάνει και delivery. Παλαιών Πατρών Γερμανού 5, Αιγάλεω, 210 5981099, fb: Kamaroni, Instagram: kamaroni_greece  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ