Life in Athens

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση της πρόσοψης του Μινιόν

Έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη 

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334656-694760.jpg
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ένα «εικαστικό lifting» στο πολυώροφο κτίριο όπου κάποτε χτυπούσε η καρδιά της Αθήνας πραγματοποίησε πρόσφατα ο όμιλος FF Group, με την εικαστική ματιά του καλλιτέχνη Γιάννη Κόττη.

Καρατζάς Θανάσης

Ένα τεράστιο πανό επιφάνειας 4.000 τ.μ. καλύπτει πλέον την όψη του κτιρίου που παραδόθηκε στις φλόγες, ύστερα από εμπρησμό, τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, ταυτόχρονα με το άλλο πολυκατάστημα Κατράντζος, και από τότε έχασκε γκρίζο και σκοτεινό στο κέντρο της πόλης.

«Δίνει μια δροσερή πνοή στο χώρο. Η αποτύπωση φρούτων και καρπών λειτουργεί ως αντίστιξη στο χώρο της Ομόνοιας. Είναι μια έκπληξη για τον περιπατητή…» σημειώνει ο καλλιτέχνης.

Καρατζάς Θανάσης

Την επιμέλεια είχε το αρχιτεκτονικό γραφείο των Κοκκίνου-Κούρκουλα. 

Καρατζάς Θανάσης

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε στο Κοκκώνι Κορινθίας το 1949. Σπούδασε ζωγραφική στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1974-1979), με τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου και συνέχισε με υποτροφία τις σπουδές του στην Beaux-Arts στο Παρίσι (1979-1983). Από το 1982 εκθέτει στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και από το 1987 στην Γκαλερί Samy Kinge στο Παρίσι. Εξέθεσε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Δουνκέρκης, στο Salon de Montrouge, στην Biennale Αλεξάνδρειας, στην Biennale Νέων Καλλιτεχνών στην Cagne Sur Mer κ.α.

Καρατζάς Θανάσης

Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές, στην Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα, στο Foundation Lagardere στο Παρίσι κ.α. Είναι ο μοναδικός εν ζωή Έλληνας καλλιτέχνης (γεννημένος μετά το 1945) που βρίσκεται στη διεθνή λίστα του Art Price, σημειώνοντας πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά τέχνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ