Life in Athens

Κέντρο της Γης στο κτήμα Βασιλίσσης

Μια όαση μόλις 6,4 χλμ. από την Ομόνοια

114847-643498.jpg
Μάρω Ζήνα
ΤΕΥΧΟΣ 398
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτό: Γιώργος Γκουνέζος
Φωτό: Γιώργος Γκουνέζος

25 στρέμματα του Κέντρου της Γης, μαθαίνοντας παράλληλα ό,τι χρειάζεται από την έννοια της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης.

Mοιάζει να είναι βγαλμένο από παραμύθι, αλλά δεν είναι: στα 25 στρέμματα του Κέντρου της Γης, γεμάτα δέντρα και σπάνια φυτά, μονοπάτια, γεφυράκια αλλά κι έναν Πύργο, παίρνεις μια γερή ανάσα ειδυλλιακής ατμόσφαιρας μαθαίνοντας παράλληλα ό,τι χρειάζεται για να περηφανεύεσαι ότι κάτι καταλαβαίνεις από την έννοια της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης. Σα να λέμε: Πώς θα έπρεπε να είναι τα λαχανικά που τρώμε και πώς καλλιεργούνται; Τι θα γινόταν αν πραγματοποιούνταν η ευχή χιλιάδων εντομοφοβικών και εξαφανίζονταν όλα τα έντομα από τον πλανήτη; Δεν θα επιβιώναμε, είναι η αλήθεια. Κάνε μια στάση στα «δέντρα που μιλούν», είναι το αγαπημένο μέρος μικρών και μεγάλων. Φέρε και το πικ-νικ σου.

Επιπλέον, 2-6/7 & 9-13/7 πραγματοποιούνται εβδομαδιαία προγράμματα ενημέρωσης, διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-12 ετών.

Κι αν είσαι παιδί της νύχτας, οι πόρτες ανοίγουν για πρώτη φορά βράδυ για την παράσταση «Ec(h)oings» στις 3&4/7.

Η Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική ΜΚΟ που δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον. Το Κέντρο της Γης είναι το ορμητήριό της.


Info. Λ. Δημοκρατίας, Ίλιον, δίπλα στο «Escape», 210 2325.380, www.organizationearth.org


Φωτό: Γιώργος Γκουνέζος. "Το Κέντρο της Γης έχει τον περίεργο συνδυασμό γαλήνης και ζωντάνιας. Είσαι μέσα στη φύση, υπάρχουν πολλοί ζωντανοί οργανισμοί γύρω σου και με κάποιον τρόπο το αισθάνεσαι αυτό. Το ότι ήταν τόσο ωραίο το περιβάλλον έκανε τη διαδικασία της φωτογράφισης ακόμη πιο γοητευτική. Ευτράπελο; Όταν πήγαμε να τραβήξουμε τη φωτογραφία, από λάθος συνεννόηση μας κλείδωσαν μέσα, γιατί έπρεπε να περιμένουμε να σκοτεινιάσει για να έχουμε τη λήψη που θέλουμε και το κέντρο κλείνει στις 8. Τελικά μας άνοιξαν και όλα καλά."

Photo Credits: Βοηθοί Φωτογράφου-Καρίνα Λογοθέτη, Χρήστος Ρέτσης

ATHENS VOICE - Δημιουργώντας ένα editorial

Το σεμινάριο σχεδιάστηκε από το New School Athens  σαν μια φωτογραφική άσκηση σε πραγματικό χρόνο. Η photo editor Νικάνδρη Κουκουλιώτη και οι μαθητές της επεξεργάστηκαν τα θέματα του «SUMMER IN THE CITY» που βλέπετε. Φωτογράφισαν οι: Κοσμάς Κουμιανός, Ναστάζια Αράπογλου, Γιώργος Γκουνέζος, Νικολέτα Ζαβού, Χρήστος Καπάτος, Γεωργία Πανάκια, Ορέστης Σεφέρογλου, Νικόλας Τσακρής

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ