- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπήκε η άνοιξη αλλά η Ελλάδα περνά ένα βαθύ χειμώνα ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως παρατήρησε και η Συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή της. Στη δουλειά μου, ως σύμβουλος ψυχικής υγείας αναρωτιέμαι τελευταία πόση σημασία έχει αυτό που κάνω, όταν ο κόσμος δεν έχει να φάει. Όμως ο άνθρωπος ποτέ δεν τρεφόταν μόνο με φαΐ. Γνωρίζω την πυραμίδα ανθρώπινων αναγκών του Μάσλοου, αλλά ποιος θέλει μόνο να επιβιώνει; Τέτοιες σκοτεινές εποχές μοιάζει ότι μόνο περισσότερο σκοτάδι έχει μπροστά, οπότε τι ωφελεί; Άραξε και πάψε ν’ ασχολείσαι. Ειδικά με αγώνες «πολυτέλειας», όπως τα δικαιώματα των γκέι. Αυτά μας μάραναν τώρα, ο κόσμος πεινάει! Ακούγεται συχνά αυτό, αλλά είναι ύπουλο επιχείρημα. Ο κόσμος θα πάψει να πεινάει αν οι γκέι έχουν ίσα δικαιώματα; Τέτοια λαϊκίστικα «επιχειρήματα» είναι απλώς άλλο ένα μοντελάκι ομοφοβίας, τυλιγμένο σε παλτουδάκι οικονομικής κρίσης.
«Αγάπα με, είναι δωρεάν» είναι το φετινό σλόγκαν του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας (9 Ιουνίου), ακολουθώντας το γενικότερο πνεύμα οικονομίας που μας περιζώνει όλους. Δεν με ξετρελαίνει· άλλωστε, μόνο δωρεάν δεν είναι η αγάπη μας – τα πληρώνουμε ακριβά τα φιλιά μας. Αλλά είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για την αγάπη μου, δηλαδή ν’ αγωνίζομαι για το ανθρωπινότατο δικαίωμά μου να ερωτεύομαι κι ο έρωτάς μου να μη θεωρείται δευτέρας διαλογής.
Τεσπά, δεν έχει σημασία το σλόγκαν αλλά η ουσία. Η οποία είναι ότι ειδικά τώρα, που η αξιοπρέπειά μας βάλλεται από παντού, είναι ζωτικό ν’ αντλούμε δύναμη και στήριξη ο ένας από τον άλλο. Το Pride δεν γίνεται μόνο για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Γίνεται επίσης για να γιορτάσουμε την ύπαρξή μας, τους έρωτές μας, το γεγονός ότι ζούμε καλά κι ας προβλέπουν όλοι ότι ως γκέι μας περιμένει η μοναξιά, το περιθώριο και κανείς μα κανείς να μας δώσει αυτό το σκατοποτήρι νερό στα γεράματά μας.
Το φετινό Pride ψάχνει εθελοντ(ρι)ες (ethelontismos@athenspride.eu & 699 5107527). Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο μοναδική εμπειρία είναι να συμμετέχεις στις προετοιμασίες, σε μια συλλογική προσπάθεια που ξεπερνά τις έγνοιες ατομικής συσκευασίας. Υπάρχουν δουλειές που δεν απαιτούν να είσαι φάτσα φόρα. Επίσης στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, το Athens Pride ψάχνει προτάσεις με ΛΟΑΔ θεματολογία από άτομα ή συλλογικότητες. Θα προτιμηθούν δραστηριότητες που είναι δωρεάν. Αν παρ’ όλα αυτά υπάρχει χρηματικό κέρδος, θα πηγαίνει υπέρ της διοργανώτριας ομάδας, υπό τον όρο να μην είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αν είναι, τότε τα χρήματα θ’ αποδοθούν σε μια ΛΟΑΔ οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 22 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες: info@athenspride.eu .
Μεγάλη Πέμπτη δεν πέφτει μόνο Πάσχα πια. Στην Alexander Sauna κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα, 17.00-22.00, έχει ειδική βραδιά για αρκούδους, με € 12 είσοδο & δωρεάν μπίρα. Την Παρασκευή 6 Απριλίου, τρεις μυκονιάτικες ντίβες θα δώσουν ρέστα μ’ ένα καταπλήκτικαλ σόου στην Alexander: Joe Williams, Lenn Ryberg & Gloria Darling ενώνουν γόβες κι όποια αντέξει. Θα γίνει της παγιέτας. Από 23.00.
Γκέι φεστιβάλ ετοιμάζεται και στη Σκιάθο φέτος τον Ιούλιο. Δεν είναι αστείο, έχουν και σάιτ (www.skiathosgay.com). Άσχετα από το πόσο γουάου ή μπλιάχ θα είναι, σημασία έχει ότι ακόμη και στη Σκιάθο θα διεκδικήσουμε δημόσιο χώρο. Είμαι αφελής; Το προτιμώ απ’ την ξινίλα του κυνισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκεί θα βρεις Traditional, Japanese, black & grey, fine line, illustrative και custom classic tattoo
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Φέτος γίνεται το έλα να δεις από έργα, οι περισσότεροι δήμοι το ’χουν βάλει σκοπό να μας ταλαιπωρήσουν
170 tattoo artists, live δράσεις και τρεις μέρες αφιερωμένες στην τέχνη της δερματοστιξίας
Ποιοι μεγάλοι οδικοί άξονες βρίσκονται στα όριά τους, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς
Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2029
Oι ηλεκτρικοί «κυνηγοί» θα καθαρίζουν και γκράφιτι
Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και της Πρωτοβουλίας Αθήνα21
Περισσότεροι από 25.000 χρήστες την έχουν ήδη «κατεβάσει»
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων για τις δημοτικές υποδομές φόρτισης
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην Ακαδημίας 78, υποδέχεται το κοινό από τις 18:30, με μια βραδιά αφιερωμένη στο παιχνίδι, την παρέα και τη διασκέδαση.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.