Life in Athens

Όταν παίζεις με την πόλη σου την αγαπάς...

A brave new Athenian

115064-643442.jpg
Βερονίκη Χαριτάτου - Γκονζάλες
ΤΕΥΧΟΣ 360
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15992-35671.jpg

Η προσωπική μου Αθήνα:

Άσε το i-pod και τραγούδα. Κάνοντας μια βόλτα, ας πούμε, στο φετινό Remap(1), νωρίς το απόγευμα, στους δρόμους του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου. Τράβηξε τη φωτογραφία σου και αυτή θα γίνει έργο τέχνης από την καλλιτέχνη Κατερίνα Κάνα(2) στην Gallery Rebecca Camhi. Έτσι γίνεται η Αθήνα προσωπικό video-clip ή και project «ραμμένο» στα μέτρα σου.

Ένα αθηναϊκό «Fightclub»

Η καμπάνια FALL/WINTER 2012 της Chanel έγραψε στο κούτελο των μοντέλων: «Il n’y a pas de mode si elle ne descend pas dans la rue» (3)

Αφού παίζει αυτή δεν θα παίξουμε εμείς;

Θα παίξουμε. Συνεχίζουμε το ντέρμπι Myself vs Ειδήσεις: το δημοφιλέστερο φετινό παιχνίδι μετά το Angry Birds (4). To σκορ αναγράφεται με γραμμές, όπως κάνουν στις φυλακές: τέσσερις κάθετες και μία διαγώνια. Κερδίζει όποιος τα καταφέρει περισσότερες μέρες χωρίς ειδήσεις (άρχισε να παρατηρείς τσαλακωμένα σκορ σε bar της ΑΘήνας δίπλα στην ταμειακή, χαραγμένα πίσω από I-phones, εμείς είδαμε σκορ και κάτω από σόλα πράσινων all-star). Πήγαινε με κιάλια στην ταράτσα του A for Athens (5) αν χρειαστεί.

Η Diesel έφτιαξε ένα νησί για το Φθινόπωρο του 2011, Diesel Island (6). Oι κάτοικοι το αποκαλούν Land Of The Stupid Home of the Brave, λένε «why be realistic when reality can be changed». Τον Σεπτέμβρη παραπονιούνται λίγοι και αυτοί μπορούν προς το παρόν να αγνοηθούν, άρα συνωμοτείς ευκολότερα με αυτούς που σκέφτονται σαν κι εσένα στο «νησί» Αθήνα... λέμε εμείς.

Επάγγελμα με ζήτηση: Σωσίες του Mister Miyagi από την ταινία «Karate Kid» στους δρόμους, να θυμίζουν το κλασικό «wax in, wax out».

1. Πρόγραμμα σύγχρονης Τέχνης, μάθε περισσότερα στο www.remapkm.org

2.Η Κατερίνα Κάνα εκθέτει την επεξεργασμένη φωτογραφία σου στο project «I have a face but a Face is not what I am» για το Remap, στην Gallery Rebecca Camhi

3.Δεν υπάρχει μόδα αν αυτή δεν κατεβαίνει στο δρόμο

4.Το Angry Birds είναι videogame που σπάει αυτή τη στιγμή τα ταμεία παγκοσμίως: http://chrome.angrybirds.com/

5. A For Athens Hotel, το νέο στέκι και η ομορφότερη θέα της Αθήνας στην πλατεία Μοναστηρακίου

6.The Diesel Island, αξίζει μια ματιά στο Σύνταγμα του νησιού: www.diesel.com/island

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ