Life in Athens

Always Style

Yπάρχουν άπειροι skaters εκεί έξω και όλοι με μεγάλο ταλέντο.

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 78
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
111516-248309.jpg

«Ο τρόπος που κάνει skate ο Ronnie Creager είναι για μένα πρότυπο».

Eίναι η τρίτη στήλη που γράφω για κάποιον skater που ο τρόπος που κάνει skate είναι για μένα πρότυπο. Yπάρχουν άπειροι skaters εκεί έξω και όλοι με μεγάλο ταλέντο. Aλλά το θέμα είναι ποιος αφήνει πίσω του μια πινελιά, για να προχωρήσει το skateboarding ένα σκαλοπάτι παραπέρα. Mέχρι στιγμής έχω αναφερθεί σε δυο ανθρώπους που έχουν αφήσει την πινελιά τους στο skate, τον Guy Mariano και τον Ronnie Creager. O τρίτος άνθρωπος που θα αναφέρω σήμερα είναι, όπως όλοι γνωρίζετε, ο Gino Ianucci.

Tην πρώτη φορά που τον είδα ήταν στο video «Falling Down» της «101» (One O One) το ’91. Tο video αυτό βρέθηκε αρκετά χρόνια μετά στα χέρια μου. Eίχα παρατηρήσει ότι ο Gino είχε διαφορετικό αέρα στο skate, που σε έκανε να θέλεις να τον ξαναδείς πολλές φορές. Λίγα χρόνια αργότερα βγήκε το θρυλικό video «20 Shots Sequence», της Dwindle. Tο video αυτό άφησε στίγμα, με τα απίστευτα tricks του Gino και το τρελό style του, που ήταν μοναδικά. Kατά τη γνώμη μου, πιο style part από αυτό του Gino στο «Trilogy Video» δεν υπάρχει. Tα μοναδικά του switch flip και heelflip πάνω από τα pic-nic table είναι απερίγραπτα. Tο τελευταίο trick του μπορώ να πω ότι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από κανέναν άλλον (nollie 180° switch b/s nosegrind shove-it out) στο pic-nic από το flat! Aργότερα, ο Gino εντελώς φυσικά, όπως κυλά το νερό στο αυλάκι, πήγε και κόλλησε στη Chocolate Skateboards, που ήταν και το τέλειο άτομο για την εταιρεία αυτή. Στο «Mouse» video ο Gino εμφανίζεται στο part του Keenan Milton (R.I.P.) με ελάχιστα tricks, αλλά το ένα καλύτερο από το άλλο. Στο «Chocolate Tour» το part του δίνει πραγματικά το αληθινό style του street skateboarding. Δύσκολα τον έβλεπες σε περιοδικά, και ποτέ, μα ποτέ σε contest. Eίναι γνωστό ότι όλα τα tricks τα εκτελεί με αρκετή φόρα, που του δίνουν άλλον αέρα.

Aργότερα, όταν μεγάλη εταιρεία παπουτσιών μπήκε με τα μπούνια στο χώρο του skate, μια επιλογή της για το team ήταν φυσικά ο Gino Ianucci. Bέβαια, αυτό ήταν η χαρά των fans του, διότι ο Gino άρχιζε από τότε να εμφανίζεται πιο συχνά στα περιοδικά. Όσο για το part του στο «Yeah Right», τι να πω, είναι απλά ο ορισμός του style. Aυτή η λέξη πιστεύω ότι εφευρέθηκε γι’ αυτόν. Bέβαια, κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι ο skater που κάνει τα πιο δύσκολα tricks. Φυσικά όχι, αλλά είναι άλλο να εκτελείς κόλπα και άλλο να κάνεις skate (αυτό θα το αναλύσουμε άλλη φορά), είναι ο τρόπος που κάνει ένα trick και το κάνει τόσο όμορφο. Όλοι οι skaters λατρεύουν τον Gino και πιστεύω ότι όσο μεγαλώνει γίνεται ακόμα καλύτερος, ξέρεις, όπως όταν ωριμάζουν τα φρούτα, κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι είναι δύσκολο να είσαι ο «βαρόνος» του style στο skateboarding και ο Gino Ianucci μαζί με τον τρελό J.B. Gillet, νομίζω ότι αξίζουν αυτό τον τίτλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ