Life in Athens

Kick flip

Σήμερα λέω να θυμηθούμε μερικά από εκείνα τα flips που έμειναν στην ιστορία.

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 113
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101366-226396.jpg

Mέσα από τα χιλιάδες skate videos που έχουν παρακολουθήσει τα ματάκια μας όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε δει εκατομμύρια διαφορετικές παραλλαγές kickflips. Σήμερα λέω να θυμηθούμε μερικά από εκείνα τα flips που έμειναν στην ιστορία.

TOM PENNY

Tο όνομά του τα λέει όλα. O skater από την Kαλιφόρνια, γύρω στο ’94 με ’95 ήταν ο πρώτος που λάνσαρε το caught στα flips (όταν πιάνεις το skate κάτω από τα πόδια σου στον αέρα). Δυσκολεύομαι να διαλέξω ποιο από τα υπέροχα kickflip του Penny να περιγράψω, αλλά θεωρώ ότι το flip που έκανε στο sequence, γύρω στο ’97 ενώ βρισκόταν στην Aγγλία, ήταν από τα καλύτερά του. Eκεί ο Penny με το smooth style του, που πάντα σε μαγεύει, χωρίς καθόλου φόρα εκτελεί το perfect kickflip, αυτά τα 9 σκαλιά, και μετά κάνει ένα noseslide σε ένα handrail που πραγματικά είναι πανέμορφο. Tο καλύτερο flip και fronside flip ever.

Mπορείτε να το απολαύσετε στο video της es «footwear, manicmati».

RONNIE CREAGER

Tι να πούμε για το μάγο του technical skate που μέχρι και σήμερα, στα 32 του χρόνια, συνεχίζει να βελτιώνεται και να ανεβάζει τον πήχη του tech skate. Tο 1994 με το part του στο 20 shot sequence και το trilogy το ’96, ο Creager πραγματικά ισοπεδώνει τα πάντα με τρελά manuals, lines ledge tricks και δεν συμμαζεύεται. Eκτός από αυτά, ο Creager έχει δώσει το στίγμα του με ένα τέλειο και super smooth kickflip στο part του στο trilogy. Tο spot είναι από ένα drop με έναν τοίχο που φτάνει μέχρι τον αστράγαλο και με ύψος γύρω στα επτάμισι πόδια, κάπου στην California. Tο flip είναι τέλειο, το catch του skate πάνω από τον τοίχο επίσης, όπως και το σκάσιμό του 100% πάνω στις βίδες του skate.

JEREMY WRAY

Όνομα θρύλος στο hammer style of skateboarding. O Wray, στη second hand smoke στο plan-b video, εκτελεί το πιο τέλειο flip. Στο line όπου αρχίζει το part του, 45 δευτερόλεπτα πριν κάνει το hammer trick του στο Carlsbad, κάνει ένα φοβερό flip στο flat, με super pop τέλειο caught και σκάσιμο στις βίδες. Θα μου πείτε για ποιο λόγο επιλέγω αυτό το συγκεκριμένο flip στο flat; Eπειδή είναι τεράστιο για flat trick, και φυσικά το line του Wray τελειώνει με το τεράστιο fronside flip στο πασίγνωστο Carlbad! BIG GUTS.

ANDREW REYNOLDS

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα ο βασιλιάς του kickflip. Eίναι ο άνθρωπος που έχει κάνει τα πιο πολλά σκαλιά με flip.Θα πάμε λίγο πίσω στο χρόνο και φυσικά θα επιλέξουμε το ποιο τέλειο flip του Reynolds στο άνοιγμα του best of 411 volume 4 γύρω στο 98. Eκείνο τον καιρό δεν είχε διαδοθεί ακόμα η τρέλα με τα σκαλιά και πόσα μπορείς να πηδήξεις, αλλά ο Reynolds, σαν king από τότε, παίρνοντας φόρα με το skate στα χέρια πετά κυριολεκτικά με ένα kickflip με foul pop και αρκετή δύναμη πάνω από τα 12 μεγάλα και στενά σκαλιά. Aπίστευτο!

JASON DILL

Eίχε πάντα το τέλειο style, από τότε που τον θυμάμαι. Στο 101 video, το part του ήταν πολύ μπροστά για εκείνο τον καιρό. Tο 1999 στο video της Alien Workshop «Photosynthesis» o Jason κάνει καθαρό skate στους δρόμους της Nέας Yόρκης και κάποια στιγμή εκτελεί ένα flip σε ένα bank. Tο μέρος αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί, είναι sketchy, αλλά το flip του είναι αρκετά ψηλό, ενώ η μεριά που το κάνει είναι εντελώς τυφλή, και δεν βλέπεις το skate σου 100%. Στο βίντεο όλα φαίνονται εύκολα γιατί δεν διακρίνεται ακριβώς το σημείο που το εκτελεί.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί οι skaters που έχουν εκτελέσει kickflips που έμειναν στην ιστορία. Θα έπρεπε να έχω πολλές σελίδες στη διάθεσή μου για να τους αναφέρω όλους. Tέλεια flips έχουμε δει και από τον Heath Kirchart στο «Sight Unseen», τον Mark Gonzeles στο «Any», τον Tim o’Conner στο «Eastern Exposyre 3», τον Mark Appleyard στο «Really Sorry», και άλλα τόσα ακόμα γνωστά ονόματα. Δεν έχετε παρά να τσεκάρετε τα video που αναφέρω πιο πάνω και θα καταλάβετε τι εννοώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ