Health & Fitness

Moderna: Το 2023 το συνδυαστικό εμβόλιο covid-19 και γρίπης

Σημαντική εξέλιξη από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός © Eurokinissi
Εμβολιασμός Moderna © EPA

Η Moderna ελπίζει να διαθέσει την δόση εμβολίου για τον COVID-19, τη γρίπη και τον RSV το φθινόπωρο του 2023, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της.

«Στόχος μας είναι να μπορούμε να έχουμε μια ετήσια δόση ώστε να μην έχουμε προβλήματα συμμόρφωσης όπου οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν δύο έως τρεις δόσεις τον χειμώνα», είπε ο Στεφάν Μπανσέλ. «Το καλύτερο σενάριο θα ήταν το φθινόπωρο του 2023».

Ο ίδιος είπε στους επενδυτές τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η Moderna εργαζόταν σε ένα ενισχυτικό εμβόλιο που θα συνδύαζε το εμβόλιο mRNA για τον COVID-19, ένα εμβόλιο που αναπτύσσει κατά της γρίπης και πιθανώς μια δόση για τη θεραπεία του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού ή RSV.

Το αναμνηστικό εμβόλιο για τον COVID βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμές τρίτης φάσης, είπε στη συζήτηση στο πάνελ, ενώ το υπό ανάπτυξη εμβόλιο γρίπης - το οποίο χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία mRNA - θα πρέπει να προχωρήσει από τη φάση ΙΙ το δεύτερο τρίμηνο

Ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού που θα καλύπτει περισσότερους ιούς, θα μπορούσε να έχει μεγάλη αξία για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καθώς θα είναι ευκολότερη η χορήγησή του (μία αντί για τρεις δόσεις) και το κόστος διάθεσής του χαμηλότερο, σημειώνει η εταιρεία.

«Ακόμα και πριν από την πανδημία Covid-19, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο λόγω αναπνευστικών λοιμώξεων […] Στόχος μας είναι να μειώσουμε αυτό το βάρος με ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο» σημείωσε ο Στεφάν Μπανσέλ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ