- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο ΕΜΑ ξεκίνησε να αξιολογεί το χάπι της Merck για τον Covid-19
Το πρώτο αντιιικό φάρμακο που χορηγείται από το στόμα κατά του κορωνοϊού
Η Merck ανακοίνωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση του Molnupiravir του φαρμάκου για την αντιμετώπιση της Covid-19.
Η φαρμακευτική εταιρεία Merck ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) να εγκρίνει το χάπι της για τον κορωνοϊό. Σε δήλωσή της τη Δευτέρα, η εταιρεία ανέφερε ότι η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ ξεκίνησε μια ταχεία διαδικασία αδειοδότησης για το Molnupiravir, το χάπι που, σύμφωνα με την εταιρεία, μειώνει στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου.
Εάν δοθεί το «πράσινο φως», τότε έρχεται στην Ευρώπη η πρώτη θεραπεία για την Covid-19 που δεν χρειάζεται να χορηγηθεί με βελόνες ή ενδοφλέβιες εγχύσεις.
Η εταιρεία ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι το χάπι μείωσε κατά το ήμισυ τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς με πρώιμα συμπτώματα του Covid. Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία είχε δηλώσει μάλιστα ότι τερμάτισε νωρίτερα την κλινική δοκιμή φάσης 3, έπειτα από σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής επιστημόνων που παρακολουθούσε τη δοκιμή, λόγω των αισιόδοξων αποτελεσμάτων.
«Ένα αντιιικό χάπι που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παίρνουν στο σπίτι για να μειώσουν τα συμπτώματά τους και να επιταχύνουν την ανάρρωση θα μπορούσε να αποδειχθεί πρωτοποριακό, μειώνοντας τον συντριπτικό φόρτο των περιπτώσεων στα νοσοκομεία και βοηθώντας στον περιορισμό των κρουσμάτων σε φτωχότερες χώρες με αδύναμα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης», αναφέρει το Associated Press, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο χάπι θα ενισχύσει επίσης τη διπλή προσέγγιση στην πανδημία: θεραπεία, μέσω φαρμάκων και πρόληψη, κυρίως μέσω εμβολιασμών.
Θα έρθει στην Ελλάδα το χάπι; - Τι είχε απαντήσει η Μίνα Γκάγκα
«Προχωράμε και ελέγχουμε πώς μπορούμε να πάρουμε παραγγελίες, έχουμε ήδη κάνει εκδήλωση ενδιαφέροντος με τη συνολική, για όλη την Ευρώπη, αγορά των φαρμάκων, θα δούμε κι αν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας εισαγωγή φαρμάκων», ανακοίνωσε η υπουργός μέσω του ΣΚΑΪ πριν από λίγες μέρες.
Ξεκαθάρισε πάντως ότι «όλα αυτά τα καινούργια φάρμακα είναι σε περιορισμένες ποσότητες… Φυσικά θα τα βάλουμε, και φυσικά θα τα πληρώσουμε, αλλά να θυμίσω ότι το εμβόλιο κάνει 15 ευρώ, και προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ενώ τα φάρμακα ξεκινάνε από πιθανώς 600-2.000 ευρώ, αυτά τα πληρώνουμε όλοι, θα τα δώσουμε φυσικά, θα προλάβουμε ζωές; όσο τα έχουμε, γιατί η παραγωγή είναι η περιορισμένη».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνει μελέτη που ανέλυσε δεδομένα σχεδόν έξι εκατομμυρίων ανθρώπων
Η βιολογική ηλικία δεν εξαρτάται μόνο από τα χρόνια
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν επίσης ότι η φροντίδα των ασθενών έχει βελτιωθεί σημαντικά
Σε τι διαφέρει από άλλες θεραπείες
Η αξία της παύσης, η πίεση της διαρκούς παραγωγικότητας και η διαφορά ανάμεσα στο να ζεις για να εξελίσσεσαι και στο να εξελίσσεσαι για να ζήσεις πιο ελεύθερα.
Η έκθεση στον καπνό των άλλων δεν είναι μόνο θέμα ενόχλησης
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επίσκεψη σε μουσεία και συναυλίες έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία
Πότε βοηθά και πότε μπορεί να σαμποτάρει τους μυς
Οι συμμετέχοντες θα εντοπίζονται μέσω ειδικών εξετάσεων αίματος
Στη Σκωτία εκτιμάται ότι περίπου 90.000 άνθρωποι ζουν με άνοια
Μέχρι το 2050 σχεδόν 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πάσχει από μυωπία
Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας τάσσεται υπέρ της σύμπραξης ης επιστημονικής κοινότητας
Τα κοινά συμπτώματα και οι διαφορές που πρέπει να προσέξεις
Ο πρόεδρος του Ωνασείου, Γιάννης Μπολέτης, και ο διευθυντής της Εντατικής, Σταύρος Δημόπουλος, εξηγούν γιατί αλλάζει το τοπίο η πρώτη κινητή μονάδα ECMO της Ελλάδας
Η υπερβολική φροντίδα μπορεί να «στεγνώσει» το δέρμα
Τι χρειάζεται να προσέξει ο φροντιστής ενός ηλικιωμένου ατόμου
Τα συνήθη συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν
Πότε χρειάζεται επίσκεψη στον γιατρό για περαιτέρω έλεγχο
Η θερμότητα δεν προέρχεται μόνο από τον ήλιο αλλά και από το σώμα μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.