- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ECDC: Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για γ' δόση σε γενικό πληθυσμό
Ποιοι θα πρέπει να κάνουν ενισχυτικές δόσεις
ECDC: Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίων για την Covid-19 σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα στο γενικό πληθυσμό.
Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίων σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα στο γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τεχνική έκθεση που εκδόθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).
Σύμφωνα με την έκθεση του ECDC, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη επιπλέον δόσεις για άτομα με έντονα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ως μέρος του πρωτογενούς εμβολιασμού τους, εάν δεν επιτευχθεί επαρκές επίπεδο προστασίας από τον τυπικό πρωτογενή εμβολιασμό.
Τα στοιχεία που βασίζονται στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου και τη διάρκεια προστασίας δείχνουν ότι όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην ΕΕ/τον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος) είναι επί του παρόντος εξαιρετικά προστατευτικά έναντι νοσηλείας, σοβαρών ασθενειών και θανάτων που σχετίζονται με την COVID-19, ενώ περίπου ένας στους τρεις ενήλικες στην ΕΕ/ΕΟΧ άνω των 18 ετών χρόνια δεν είναι ακόμη πλήρως εμβολιασμένος. Σε αυτήν την κατάσταση, η προτεραιότητα πρέπει τώρα να είναι ο εμβολιασμός όλων εκείνων των επιλέξιμων ατόμων που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τον προτεινόμενο εμβολιασμό. Παράλληλα, ο ECDC αναφέρει ότι, είναι επίσης ζωτικής σημασίας η συνέχιση της εφαρμογής μέτρων όπως η φυσική απόσταση, η υγιεινή των χεριών και του αναπνευστικού και η χρήση μάσκας προσώπου όπου απαιτείται, ιδίως σε χώρους υψηλού κινδύνου, όπως εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης ή νοσοκομειακούς θαλάμους με ασθενείς σε κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19.
ECDC: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν ενισχυτικές δόσεις
Επισημαίνεται ότι είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ ενισχυτικών δόσεων για άτομα με φυσιολογικό ανοσοποιητικό σύστημα και πρόσθετων δόσεων για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι μια επιπλέον δόση εμβολίου μπορεί να βελτιώσει την ανοσολογική απόκριση σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα, όπως λήπτες μοσχεύματος οργάνων των οποίων οι αρχικές αποκρίσεις στον εμβολιασμό ήταν χαμηλές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η επιλογή χορήγησης πρόσθετης δόσης εμβολίου θα πρέπει ήδη να εξετάζεται. Θα μπορούσε επίσης να εξεταστεί η παροχή πρόσθετης δόσης, ως προληπτικό μέτρο, σε ηλικιωμένα ασθενή άτομα, ιδιαίτερα σε εκείνους που ζουν σε κλειστούς χώρους, όπως είναι οι τρόφιμοι κέντρων μακροχρόνιας περίθαλψης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η διαφορά φάνηκε και στον χρόνο αποκατάστασης
Οι αδένες που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη ρύθμιση του ασβεστίου
Αφιερωμένη στα καρδιαγγειακά νοσήματα και στο αγγειακό εγκεφαλικό
Μια γυναικολόγος διασκεδάζει τους μύθους γύρω από τη διατροφή και την επίδρασή της στο μικροβίωμα της περιοχής
Οι πολλαπλοί συναισθηματικοί κίνδυνοι και η επανάληψη τραυματικών συμπεριφορών
Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο
Νέα μελέτη δείχνει ότι η «αναπλήρωση ύπνου» μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης
Γιατί, κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες, αναγνωρίζουμε τα πάντα εκτός από την παλιά μας ύπαρξη;
Η προειδοποίηση των ειδικών
Σε μελέτη παρατάθηκε η ζωή ηλικιωμένων ποντικών κατά 12%
Ενίσχυση των πρωτοβουλιών του υπουργείου Υγείας από την BAT Hellas
Τι πρέπει να γνωρίζω για τους πολύποδες και τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Διεθνής συνεργασία για την πλάγια μυατροφική σκλήρυνση
Η διάρκεια - ρεκόρ και η μακρά λίστα αναμονής για μεταμοσχεύσεις
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία καλεί σε άμεσο και ουσιαστικό διάλογο
Η μέθοδος της λαπαροσκοπικής-ρομποτικής
Πώς θα μπορούσε να συνδέεται η υγεία του στόματος με τον εγκέφαλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.