- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΟΦΕΤ και Vitafoods Europe 2026: Στρατηγική εστίαση στη σύγχρονη πρόκληση της μακροζωίας
Το αποτύπωμά του στην καινοτομία και την έρευνα ενισχύει ο Όμιλος
Στη Vitafoods Europe συμμετείχε ο ΟΦΕΤ ο οποίος επενδύει συστηματικά στην έρευνα και ανάπτυξη συμπληρωμάτων διατροφής
Για μία ακόμη χρονιά οι εταιρείες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), UNI-PHARMA και InterMed, συμμετείχαν στη Vitafoods Europe, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, παρουσιάζοντας το ευρύ χαρτοφυλάκιό τους σε στοχευμένα συμπληρώματα διατροφής και αναδεικνύοντας τη στρατηγική τους εστίαση στη σύγχρονη πρόκληση της μακροζωίας.
Η φετινή διοργάνωση συγκέντρωσε περισσότερους από 25.500 επαγγελματίες του κλάδου, 1.400 εκθέτες και συμμετοχές από περισσότερες από 130 χώρες, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της ως της σημαντικότερης διεθνούς έκθεσης στον τομέα των nutraceuticals και της υγείας.
Καθώς το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται διαρκώς, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στη διατήρηση της ποιότητας ζωής και της λειτουργικής υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, οι φαρμακοβιομηχανίες του Ομίλου Τσέτη επενδύουν συστηματικά στην έρευνα και ανάπτυξη συμπληρωμάτων διατροφής που υποστηρίζουν βασικούς πυλώνες υγείας, όπως η υγιής γήρανση, η μεταβολική ισορροπία, η γνωστική λειτουργία και η συνολική ευεξία.
Ο ΟΦΕΤ διαθέτει περισσότερα από 120 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, εκ των οποίων 17 ενεργές ευρωπαϊκές και 82 ενεργές εθνικές πατέντες. Μόνο κατά την περίοδο 2024–2026, ο Όμιλος έλαβε 10 νέες ευρωπαϊκές και εθνικές πατέντες, ενισχύοντας περαιτέρω το αποτύπωμά του στην καινοτομία και την έρευνα.
Η κατοχύρωση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αποτυπώνει την πρωτοτυπία των συνθέσεων και τους μοναδικούς συνδυασμούς συστατικών, αντικατοπτρίζοντας τον υψηλό βαθμό καινοτομίας που ενσωματώνει ο Όμιλος στα προϊόντα του μέσω της συστηματικής επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιείται στα Τμήματα R&D των UNI-PHARMA και InterMed.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη χρήση συστατικών φυσικής προέλευσης, όπως φυτικά εκχυλίσματα, σε συνδυασμό με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για συνεργιστική δράση, καθώς και στην ανάπτυξη φαρμακοτεχνικών μορφών που ενισχύουν την ευκολία χορήγησης, τη συμμόρφωση του ασθενούς και τη σταθερότητα των σκευασμάτων.
Η στρατηγική αυτή αναδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου Τσέτη στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου μοντέλου υγείας και ευεξίας, το οποίο εστιάζει στην πρόληψη, την υγιή γήρανση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, μέσα από φυσικές, επιστημονικά τεκμηριωμένες και καινοτόμες λύσεις.
Μέσα από τη συμμετοχή του στις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις του κλάδου, όπως η Vitafoods Europe 2026, ο ΟΦΕΤ, με εξαγωγές branded προϊόντων σε περισσότερες από 70 χώρες, ενισχύει διαρκώς την εξωστρέφεια και το διεθνές αποτύπωμά του, αναπτύσσοντας στρατηγικές συνεργασίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνει μελέτη που ανέλυσε δεδομένα σχεδόν έξι εκατομμυρίων ανθρώπων
Η βιολογική ηλικία δεν εξαρτάται μόνο από τα χρόνια
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν επίσης ότι η φροντίδα των ασθενών έχει βελτιωθεί σημαντικά
Σε τι διαφέρει από άλλες θεραπείες
Η αξία της παύσης, η πίεση της διαρκούς παραγωγικότητας και η διαφορά ανάμεσα στο να ζεις για να εξελίσσεσαι και στο να εξελίσσεσαι για να ζήσεις πιο ελεύθερα.
Η έκθεση στον καπνό των άλλων δεν είναι μόνο θέμα ενόχλησης
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επίσκεψη σε μουσεία και συναυλίες έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία
Πότε βοηθά και πότε μπορεί να σαμποτάρει τους μυς
Οι συμμετέχοντες θα εντοπίζονται μέσω ειδικών εξετάσεων αίματος
Στη Σκωτία εκτιμάται ότι περίπου 90.000 άνθρωποι ζουν με άνοια
Μέχρι το 2050 σχεδόν 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πάσχει από μυωπία
Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας τάσσεται υπέρ της σύμπραξης ης επιστημονικής κοινότητας
Τα κοινά συμπτώματα και οι διαφορές που πρέπει να προσέξεις
Ο πρόεδρος του Ωνασείου, Γιάννης Μπολέτης, και ο διευθυντής της Εντατικής, Σταύρος Δημόπουλος, εξηγούν γιατί αλλάζει το τοπίο η πρώτη κινητή μονάδα ECMO της Ελλάδας
Η υπερβολική φροντίδα μπορεί να «στεγνώσει» το δέρμα
Τι χρειάζεται να προσέξει ο φροντιστής ενός ηλικιωμένου ατόμου
Τα συνήθη συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν
Πότε χρειάζεται επίσκεψη στον γιατρό για περαιτέρω έλεγχο
Η θερμότητα δεν προέρχεται μόνο από τον ήλιο αλλά και από το σώμα μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.