Health & Fitness

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Ταμπόν ανιχνεύει τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων

Το νέο προϊόν της Daye μπορεί να εντοπίσει 14 στελέχη του HPV

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Ταμπόν ανιχνεύει τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων
To πρωτοποριακό ταμπόν της Dayeπου μπορεί να ανιχνεύσει τον ιό HPV © Daye

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Επαναστατικό ταμπόν ανιχνεύει τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, HPV

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προσβάλλει εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι ο τέταρτος πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως με περίπου 660.000 νέα περιστατικά και περίπου 350.000 θανάτους το 2022.

Ένα πρωτοποριακό ταμπόν που μπορεί να ανιχνεύσει τον ιό HPV

Το 99,8% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας προκαλείται από επίμονες λοιμώξεις υψηλού κινδύνου από τον ιό HPV. Ωστόσο, μπορεί να προληφθεί με εμβόλια και να θεραπευτεί όταν εντοπιστεί έγκαιρα.

Τώρα, η Daye, μια βρετανική νεοσύστατη επιχείρηση, ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό ταμπόν που μπορεί να ανιχνεύσει τον ιό HPV. Το νέο διαγνωστικό ταμπόν HPV θα επιτρέπει στους ανθρώπους να συλλέγουν δείγμα από την άνεση του σπιτιού τους και στη συνέχεια να το στέλνουν στο εργαστήριο. Παράλληλα, η εταιρεία θα παρέχει εξατομικευμένη μετεγχειρητική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων θεραπειών και διαβουλεύσεων με ειδικούς σε θέματα γυναικολογικής υγείας.

Δεκάδες χώρες έχουν στόχο την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μέχρι το 2040

«Η εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μέχρι το 2040 απαιτεί μια συνδυασμένη προσέγγιση εμβολιασμού, ελέγχου και εξέτασης και ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε περισσότερες γυναίκες και άτομα που έχουν οριστεί γυναίκες κατά τη γέννηση, να εξετάζονται προληπτικά για HPV», δήλωσε η Βαλεντίνα Μιλάνοβα, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Daye.

«Χρησιμοποιώντας το οικείο ταμπόν, αυτό το κιτ εξέτασης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας - HPV είναι εξαιρετικά εύκολο και άνετο στη χρήση και ελπίζουμε ότι θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να αναλάβουν τον έλεγχο της μακροπρόθεσμης υγείας και της γονιμότητάς τους», πρόσθεσε.

Υπάρχουν περισσότερα από 200 στελέχη του HPV, αλλά περίπου 40 προσβάλλουν τον πρωκτό και τα γεννητικά όργανα και 14 από αυτά είναι γνωστά ως υψηλού κινδύνου επειδή συνδέονται με ορισμένους καρκίνους.

Συχνά, οι λοιμώξεις από τον HPV δεν εμφανίζουν συμπτώματα, που σημαίνει ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί μεταδίδουν τον ιό εν αγνοία τους. Ωστόσο, μερικές φορές ο ιός μπορεί να προκαλέσει ανώδυνες αναπτύξεις ή εξογκώματα γύρω από τον κόλπο, το πέος ή τον πρωκτό (κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.