Health & Fitness

Αυξητική μαστού: Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε

Ο επανορθωτικός πλαστικός χειρουργός, Μιλτιάδης Λάγιος, μας ενημερώνει για το πριν και το μετά

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 896
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυξητική μαστού: Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε

Αυξητική μαστού: Ο γιατρός Μιλτιάδης Λάγιος απαριθμεί τους λόγους που μια γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία αυξητικής με τη χρήση ενθέματος.

Η αυξητική μαστών είναι μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που επιδιώκει να αυξήσει τον όγκο (μικρομαστία-αμαστία) και το σχήμα (σωληνωτοί μαστοί) του στήθους. Ο γιατρός Μιλτιάδης Λάγιος, μετά από την εικοσαετή εμπειρία του στον χώρο της επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής, μας απαριθμεί τους λόγους που μια γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία αυξητικής με τη χρήση ενθέματος.

Αύξηση αυτοπεποίθησης. Πολλές γυναίκες επιλέγουν την αυξητική μαστών για να βελτιώσουν την εικόνα τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να φορούν τα ρούχα τα οποία επιθυμούν και να τονώνουν τη σεξουαλική τους ζωή.

Συναισθηματικοί λόγοι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, γυναίκες που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση για αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού επιλέγουν την αυξητική μαστών για να ανακτήσουν την εικόνα που είχαν πριν από την επέμβαση.

Αντιμετώπιση ανισομετρίας ή υποανάπτυξης. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ανισομετρία στο μέγεθος των μαστών ή όπου οι μαστοί είναι υποαναπτυγμένοι, η αυξητική μαστών με ενθέματα μπορεί να επανορθώσει αυτές τις ανωμαλίες.

Επαναφορά μετά από απώλεια βάρους. Γυναίκες που έχουν χάσει σημαντικό βάρος μπορεί να αντιμετωπίζουν χαλάρωση του δέρματος στο στήθος. Η αυξητική μαστών με ενθέματα μπορεί να βοηθήσει στην αναστολή αυτής της χαλάρωσης και να δώσει στο στήθος μια πιο σφικτή εμφάνιση.

Αυξητική μαστού: Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε

Συζητήστε με τον γιατρό σας

Το μέγεθος των ενθεμάτων σιλικόνης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα όσον αφορά την αυξητική στήθους. Έτσι, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον πλαστικό χειρουργό και να συζητήσετε μαζί του όσα αφορούν τις προσδοκίες σας και το μέγεθος που επιθυμείτε. Η επιλογή του τελικού μεγέθους πρέπει να προκύπτει τόσο από τον συνδυασμό της επιθυμίας σας όσο και από την αντικειμενική γνώμη του ιατρού σας. Έτσι θα εξασφαλιστεί ότι το στήθος σας θα έχει ένα αρμονικό αποτέλεσμα και θα δένει με το υπόλοιπο σώμα. Οι τεχνικές τοποθέτησης ενθεμάτων ποικίλουν. Ανάλογα με τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας, η αυξητική στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία από τις ακόλουθες τεχνικές.

Υποαδενικά (Subglandular). Όταν το φυσικό στήθος έχει αρκετό όγκο και είναι ελαφρώς πτωτικό, επιλέγουμε να τοποθετήσουμε τα ενθέματα κάτω από τον μαστικό (μαζικό) αδένα. Με τον τρόπο αυτόν, εξασφαλίζουμε κάλυψη των ενθεμάτων από το φυσικό λίπος και τον αδένα του στήθους.

Υπομυϊκά (Submuscular). Στην περίπτωση που το φυσικό στήθος είναι μικρό και όχι πτωτικό, τότε τοποθετούμε τα ενθέματα κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ, ώστε ο μυς να καλύπτει αποτελεσματικά τα ενθέματα και να τα συγκρατεί λίγο πιο ψηλά, προσφέροντας ένα φυσικό πλούσιο αποτέλεσμα.

Υποπεριτονιακά (Subfascial). Στις πολύ αδύνατες γυναίκες, μπορούμε να τοποθετήσουμε τα ενθέματα κάτω από την περιτονία του μυός, αποφεύγοντας έτσι τη διατομή του μυός και προσφέροντας ένα επιπλέον στρώμα προστασίας των ενθεμάτων.

Ανάλογα με την περίπτωση μπορούμε να τοποθετήσουμε τα ενθέματα σε 2 επίπεδα ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Η επέμβαση γίνεται κατόπιν γενικής νάρκωσης και διαρκεί περίπου 3 ώρες. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα ορατά και δεν έχει πόνο σε κανένα μετεγχειρητικό στάδιο.

Δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, το σχοινάκι, το μπάσκετ και η ιππασία προκαλούν πολλές κινήσεις στο στήθος σας οπότε θα πρέπει να τις αποφύγετε για κάποιο χρονικό διάστημα. Ένα άλμα χωρίς καλή υποστήριξη για τα στήθη σας μπορεί να τεντώσει το δέρμα για αυτό τον λόγο πάντα φοράμε έναν καλό στηθόδεσμο υποστήριξης. Στα δικά μας χέρια οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν καλά αμέσως μετά την επέμβαση από τις πρώτες ώρες, ενώ μπορούν και κινούν τα χέρια τους άμεσα.

Μιλτιάδης Λάγιος, επανορθωτικός πλαστικός  χειρουργός

Ο Δρ Μιλτιάδης Λάγιος χρησιμοποιεί μόνο τα ενθέματα Mentor. Η εταιρεία Mentor® αποτελεί ηγέτη στην κατασκευή ενθεμάτων σιλικόνης για περισσότερα από 30 χρόνια. Με περισσότερες από 7 εκατομμύρια γυναίκες να έχουν εμπιστευθεί την ποιότητά της, η επιλογή των ενθεμάτων Mentor® αποτελεί εγγύηση τόσο για την ασφάλεια της ασθενούς όσο και για το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ παρέχει και 10ετή εγγύηση. Στόχος του γιατρού είναι να  χαρίσει ένα πλούσιο στήθος, το οποίο θα δείχνει ταυτόχρονα φυσικό και αρμονικό με το σώμα σας. Με την αύξηση του μαστού αναδεικνύουμε τη θηλυκότητά σας, διατηρώντας πάντα άθικτη τη λειτουργικότητα του στήθους και διαφυλάσσοντας την ικανότητα του θηλασμού.

Info
2107212202, www.mlclinic.gr Fb: LagiosMiltiadis, insta: ml_clinic_athens, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, 65

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ