Health & Fitness

Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη

Η νέα καμπάνια της Novartis Hellas καλεί τους ασθενείς να «πετύχουν το ρεκόρ τους» και να μειώσουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης τους

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 896
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη

«Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη»: Η νέα εκστρατεία από τη Novartis Hellas για τη σημασία του ελέγχου της LDL χοληστερόλης

Στόχος της εκστρατείας «Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη» της Novartis Hellas είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και ειδικότερα των ασθενών πολύ υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου για τη σημασία του ελέγχου της LDL χοληστερόλης. Αποστολή της εταιρείας είναι να βοηθάει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα και αυτό υποστηρίζεται από την εκστρατεία, καθώς: Ένας καθημερινός άνθρωπος ανεβαίνει στο βάθρο της νίκης, δίπλα σε αθλητές. Όπως οι αθλητές, έτσι και αυτός παραλαμβάνει το μετάλλιό του, γιατί έχει κατακτήσει το δικό του στόχο, έχει κατακτήσει την κορυφή μειώνοντας τις τιμές της LDL χοληστερόλης του, έχει επιτύχει το προσωπικό του ρεκόρ.

Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη

Δυσλιπιδαιμία

Η δυσλιπιδαιμία είναι ένας σημαντικός αιτιολογικός παράγοντας στην καρδιαγγειακή νόσο, η οποία είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως και, συνεπώς, συσχετίζεται με σημαντικό κλινικό φορτίο, ιδιαίτερα σε άτομα με αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο, οικογενή υπερχοληστερολαιμία και σε πληθυσμούς με νόσο ισοδύναμου κινδύνου αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου.

Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (2019), ο στόχος της LDL χοληστερόλης για τους ασθενείς πολύ υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου πρέπει να είναι κάτω από 55 mg/dL και τουλάχιστον 50% μείωση από την αρχική τιμή. Επιδημιολογικά δεδομένα έχουν δείξει ότι το 80% των ασθενών υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου δεν πετυχαίνουν τους στόχους της LDL-C. Η μακροπρόθεσμη επίτευξη των στόχων της LDL-C δεν είναι βέλτιστη λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως: η μη συμμόρφωση στις υπάρχουσες θεραπείες λόγω δοσολογικού σχήματος ή ανεπιθύμητων ενεργειών, η έλλειψη γνώσης της νόσου, η μη τιτλοποίηση ή χρήση των κατάλληλων υπολιπιδαιμικών θεραπειών, το κόστος των θεραπειών ή άλλων παραγόντων πρόσβασης στις θεραπείες.

Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη

Αναγνωρίζοντας αυτή την ακάλυπτη ανάγκη, η νέα εκστρατεία της Novartis Hellas καλεί τους ασθενείς να «πετύχουν το ρεκόρ τους» και να μειώσουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης τους ώστε να περιορίσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών συμβαμάτων.

«Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη»

Η καμπάνια προτρέπει τον καθένα να ενημερωθεί από τον γιατρό του για το ποιος πρέπει να είναι ο στόχος της LDL χοληστερόλης του, ανάλογα με την κατηγορία καρδιαγγειακού κινδύνου στην οποία ανήκει.

Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη

Κατά την παρουσίαση της καμπάνιας η κ. Λευκοθέα Σταθέλου, Επικεφαλής του Ιατρικού Τμήματος της Novartis Hellas, δήλωσε: «Η εκστρατεία “Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη” αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας: να μειώσουμε τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της καρδιαγγειακής νόσου στις επόμενες δεκαετίες. Πρωτοβουλίες σαν και αυτή μας εμπνέουν να συνεχίζουμε την αποστολή μας: να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ