Health & Fitness

Οκτώβριος: Μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

#κάνε_την_πρόληψη_τρόπο_ζωής

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 887
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Στα διαγνωστικά κέντρα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ παρέχουν καθημερινά αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας, όπως ψηφιακή μαστογραφία 

Στην Ελλάδα το 12% των νέων περιστατικών καρκίνου αφορούν στον μαστό, ενώ ανάμεσα στον γυναικείο πληθυσμό αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το 2020 ο καρκίνος του μαστού κατείχε παγκοσμίως την πρώτη θέση. Ο καρκίνος τού μαστού όμως προλαμβάνεται με την έγκαιρη διάγνωση μέσα από προγράμματα προληπτικού ελέγχου και σε πρώιμο στάδιο αποτελεί ιάσιμη νόσο. Στον αγώνα κατά του καρκίνου τού μαστού σημαντικό ρόλο παίζουν η διακοπή του καπνίσματος, ο έλεγχος του σωματικού βάρους, ο περιορισμός ή η αποφυγή αλκοόλ, η σωματική άσκηση και ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός των εξετάσεών μας.

Ψηφιακή μαστογραφία: Η πιο σημαντική εξέταση για κάθε γυναίκα

Οι ψηφιακοί μαστογράφοι τελευταίας τεχνολογίας, οι εξειδικευμένοι και έμπειροι ιατροί, οι άριστα καταρτισμένοι τεχνολόγοι και το άρτια εκπαιδευμένο διοικητικό προσωπικό του Τμήματος Μαστού σΣ με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Στο εξειδικευμένο Τμήμα Μαστού πραγματοποιούνται όλες οι σύγχρονες διαγνωστικές εξετάσεις που καλύπτουν τόσο τον προληπτικό (screening) όσο και τον διαγνωστικό έλεγχο των παθήσεων του μαστού.

Εκτός από την ψηφιακή μαστογραφία με μικρή δόση ακτινοβολίας, σύντομο χρόνο εξέτασης και εξαιρετική ευκρίνεια εικόνας, δίνεται επιπλέον η δυνατότητα 3D απεικόνισης του μαστού με τομοσύνθεση, η οποία προσφέρει καλύτερη οπτική αναπαράσταση των μαστών και αυξημένη ακρίβεια στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

➔ Δες στο www.mastografia.gov.gr αν είσαι δικαιούχος.
➔ Κλείσε το ραντεβού σου και πραγματοποίησε την ψηφιακή μαστογραφία σου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.medpap.gr
Πατησίων 49 (έναντι Πολυτεχνείου)

Πατησίων 345, Άνω Πατήσια (πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ), 2105222500, info@medpap.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ