Health & Fitness

Άνδρας από την Καλιφόρνια φαίνεται να νίκησε τον HIV

Τι αναφέρουν οι επιστήμονες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66χρονος από την Καλιφόρνια νίκησε τον HIV
66χρονος από την Καλιφόρνια νίκησε τον HIV © Pixabay

Ένας 66χρονος στην Καλιφόρνια θεραπεύτηκε από το AIDS. Πρόκειται για το τέταρτο άτομο παγκοσμίως που πετυχαίνει ίαση.

Ένα θαύμα φαίνεται πως πέτυχαν γιατροί από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καθώς ένας 66χρονος που νοσεί με HIV κατάφερε να νικήσει τον ιό και πλέον βρίσκεται σε στάδιο ύφεσης, με τους ειδικούς να περιμένουν αν θα εμφανιστούν τυχόν επιπλοκές.

Σύμφωνα με το NBC News, η είδηση ανακοινώθηκε από την ιατρική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου «City of Hope», η οποία δεν αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία για τον ασθενή, πέρα από ότι του έδωσε την κωδική ονομασία «City of Hope», που προέρχεται από το ιατρικό κέντρο.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο 66χρονος έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών, ως μέρος της θεραπείας που έκανε για τη λευχαιμία, και το μόσχευμα προερχόταν από άτομο το οποίο έχει ανοσία στον ιό του HIV. Ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) προκαλεί βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα. Αν η νόσος εξελιχθεί, μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη AIDS, η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο. «Όταν διαγνώστηκα με HIV το 1988, νόμιζα ότι υπέγραφα τη θανατική μου ποινή. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ζούσα μέχρι τη μέρα που δεν θα έχω πλέον HIV», δήλωσε ο 66χρονος.

Ο ασθενής είχε σταμάτησε πριν από τρία χρόνια να λαμβάνει τα φάρμακα για τον HIV, λόγω της θεραπείας που υποβαλλόταν για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας. Οι γιατροί είχαν παρακολουθήσει στενά τον ασθενή μετά τη μεταμόσχευση και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του HIV έγιναν μην ανιχνεύσιμα στον οργανισμό του. Πλέον, ο ιός δεν ανιχνεύεται εδώ και 17 μήνες.

Η Τζάνα Ντίκτερ, ειδικός Μολυσματικών Ασθενειών στο Ιατρικό Κέντρο «City of Hope» μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι ο 66χρονος άνδρας είναι ο γηραιότερος που πετυχαίνει διαρκή ύφεση της λοίμωξης HIV δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες για τους ηλικιωμένους φορείς του ιού που επίσης πάσχουν από καρκίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό παγκοσμίως, στο οποίο εξαφανίζεται πλήρως ο ιός HIV και οι πρωτεΐνες που παράγει.

Με πληροφορίες από NBC News, BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ