Health & Fitness

Βράβευση της Ιουλίας Τσέτη, προέδρου του ΟΦΕΤ

Από την Επιστημονική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στο Καστελλόριζο

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tseth

Για τις ενέργειές της για την κοινωνία, την έρευνα και το περιβάλλον βραβεύθηκε η πρόεδρος του ΟΦΕΤ, Ιουλία Τσέτη

Μία ακόμη διάκριση που αφορά στις διαρκείς και στοχευμένες της ενέργειες προς την κοινωνία, την έρευνα, τη νέα γενιά και το περιβάλλον, έλαβε η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, φαρμακοποιός MSC, Επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas και ΓΓ ΔΣ του ΣΕΒ, Ιουλία Τσέτη, από την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στο Καστελλόριζο.

Το 8o Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, οργάνωσαν το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Macquarie University της Αυστραλίας, με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης και των Boston University Philhellenes. 

Την τιμητική διάκριση, μαζί με το έμβλημα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρέλαβε η κυρία Τσέτη, από την κυρία Νικολέττα Τσιτσανούδη Μαλλίδη, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύτρια του θεσμού του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και Associate in Linguistics του CHS – GR του Πανεπιστημίου Harvard και την κυρία Ροζελίτα Φραγκουδάκη, Πρόεδρο του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης.

Στην σύντομη τοποθέτησή της η κυρία Τσέτη, εμφανώς συγκινημένη από τη σημαντική διάκριση, αναφέρθηκε στη δύναμη αλλά και στον συμβολισμό του ακριτικού Καστελλόριζου για την Ελλάδα και τη νέα γενιά.

«Στις δύσκολες, γεμάτες προκλήσεις και αβεβαιότητα εποχές που ζούμε, η εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση, αποτελούν την κρίσιμη και ίσως μοναδική οδό, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή φιλοσοφίας και κουλτούρας για έναν καλύτερο, ασφαλέστερο, δικαιότερο και πιο βιώσιμο κόσμο. Ιδιαίτερα σε περιοχές που είναι τόσο απομακρυσμένες από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, η διαρκής μάθηση, αποκτά ακόμη πιο επιτακτικό και αναγκαίο χαρακτήρα», υπογράμμισε.

Η κυρία Τσέτη, αναφέρθηκε ακόμη στους ψηφιακούς νομάδες, στην ανάγκη η Ελλάδα να μεταμορφωθεί σε έναν «Κόμβο Καινοτομίας και Αριστείας», αλλά και στο γεγονός ότι στη χώρα μας παράγεται βασική έρευνα. Για τον λόγο αυτό, απηύθυνε έκκληση στους νέους ανθρώπους και ερευνητές να παραμείνουν στην Ελλάδα, με στόχο να γίνουν οι πρωταγωνιστές της αλλαγής σελίδας της χώρας μας και να πρωτοστατήσουν στο brain gain και στο brain regain, με σκοπό την πρόοδο και ευημερία της πατρίδας μας.

Το 8ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο έφερε τον τίτλο: «Ακριτικοί τόποι, γλώσσα και πολιτισμός».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πανεπιστημιακοί και ερευνητές από 25 Πανεπιστήμια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Harvard University, Stanford University, Boston University, Rio De Janeiro University, Macquarie University, Merrimack College Μασαχουσέτης, Ocean County College, NJ, Imperial College, Université de Toulouse 2 – Jean Jaurès, Université Paul-Valéry Montpellier, Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου κ.ά. Από την πλευρά των ελληνικών ΑΕΙ, συμμετείχαν ακαδημαϊκοί και ερευνητές από τα Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Αριστοτέλειο, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Αιγαίου, Χαροκόπειο, Πατρών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας, Δημοκρίτειο Θράκης, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου. Σημαντική ήταν η συμμετοχή ερευνητών από την Ακαδημία Αθηνών και τους φορείς Study in Greece, Αdvanced Media Institute,  American Bureau of Shipping κ.ά. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ο Κύκλος Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης και οι Boston University Philhellenes. 

Το πρόγραμμα τίμησε με την παρουσία του ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης, ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκης, ο οποίος και μετέφερε χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο του προγράμματος μίλησε διαδικτυακά ο Πρ. Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Το πρόγραμμα τελούσε υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, υπό την αιγίδα και την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγίστης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος του μαστού
Καρκίνος του μαστού: Γιατί έκανα λάθος τον ετήσιο έλεγχο στο στήθος μου

Κατάλαβα ότι τα έκανα όλα λάθος, όταν μίλησα με δύο γυναίκες που αντιμετώπισαν τον καρκίνο του μαστού. Γι' αυτό απευθύνθηκα στον μαστολόγο - χειρουργό μαστού Γιάννη Φύσσα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.