Health & Fitness

Γ. Παυλάκης: Τρεις μύθοι για τον κορωνοϊό και μια αλήθεια

«Δεν θα γίνει γρίπη με την πάροδο του χρόνου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γ. Παυλάκης: Ο κορονοϊός δεν έχει τελειώσει – Είμαστε στη μέση και είναι λάθος να βγουν οι μάσκες
Rapid test © ΕUROKINNISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γιώργος Παυλάκης: Τρεις «μύθους για τον κορωνοϊό και μια αλήθεια - «Όσο υπάρχουν κρούσματα δεν έχουμε νικήσει».

«Αν η κοινωνία πάρει το μήνυμα τελειώσαμε – πετάξτε τις μάσκες δεν έχει καταλάβει ότι χρειάζεται υπεθυνότητα. Αν τα αεροπλάνα σταματήσουν την υποχρεωτική μάσκα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, καθώς μια παύση του εξαερισμού αρκεί για να μολυνθεί ολόκληρο το αεροπλάνο», υποστήριξε ο κ. Γιώργος Παυλάκης στην ΕΡΤ. 

«Ο κορωνοϊός δεν έχει τελειώσει. Είμαστε στη μέση. Όσο δίνουμε τη δυνατότητα να μεταλλάσσεται κάθε δύο μήνες το πρόβλημα δεν θα λυθεί.  Κάθε ημέρα έχουμε 5.000 κρούσματα δηλαδή πενταπλάσια από το περασμένο καλοκαίρι. ‘Εχουμε λιγότερους θανάτους, αλλά θα συνεχίσουν  γιατί το 1/4 της κοινωνίας είναι ανοσοκατασταλμένοι και ηλικιωμένοι», εξηγεί ο καθηγητής.

«Μύθος ότι τα εμβόλια θα μας σώσουν»: Βοηθάνε  αλλά προστατεύουν από τη βαριά νόσο και όχι από τη μόλυνση. Τα τελευταία δεδομένα λένε ότι οι εμβολιασμένοι μετά την τρίτη επαναμόλυνση μπορεί να έχουν προβλήματα

Τρίτος μύθος ο ιός θα γίνει γριπούλα με την πάροδο του χρόνου. Η μετάλλαξη Δ προκάλεσε επιδημία στη μέση του καλοκαιριού πέρυσι. Η Β2 είναι χειρότερη από την Β1 και ακολούθησαν πάλι χειρότερες, η Β 4-5 και η ΒΑ 212  στην Αμερική, σύμφωνα με τον κύριο Παυλάκη.

«Κάθε 1-2 μήνες έχουμε νέα παραλλαγή. Έχουμε περάσει 4 επιδημίες» συνέχισε ο Γιώργος Παυλάκης προσθέτοντας «Τώρα επικρατεί η παραλλαγή ΒΑ 2, πριν η ‘Ομικρον, πιο πριν η Δέλτα και πιο πριν η ‘Αλφα. Έχουμε μέλλον με τον κορωνοιο».

Κλείνοντας συμβούλεψε τα εξής «Εκτός από το να επικεντρωθούμε στα εμβόλια πρέπει να έχουμε συνδυασμό μεθόδων. Εγώ το ονομάζω πέντε ελπίδες που είναι οι εξής :μάσκες, καθαρός αέρας και φίλτρα, εμβόλια (η τέταρτη δόση θα γίνει αναγκαία), τα τεστ,τα φάρμακα «βοηθάνε πολύ αλλά να προσέχουμε να μην τα κάψουμε όπως τα αντιβιοτικά». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ