Health & Fitness

5 tips διατροφής για να ξαναβρείς γρήγορα τη φόρμα σου

Ο υγιεινός τρόπος ζωής μπαίνει ξανά στην καθημερινότητά μας

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα σε κουζίνα φτιάχνει σαλάτα

Συμβουλές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να ξαναβρείς τη φόρμα σου.

Η καθημερινότητα όλων μπορεί να γίνει πολύ απαιτητική και να μας οδηγήσει να αμελήσουμε κάποιες από τις υγιεινές μας συνήθειες. Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε τη διατροφή μας σε πρόγραμμα; Το μυστικό είναι να κάνουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής μας που να ευνοούν την υγιεινή διατροφή, τώρα και στο μέλλον. Παρακάτω θα βρεις διατροφικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξαναβρείς την φόρμα σου με νέες υγιεινές συνήθειες:

Υγιεινό μαγείρεμα στο σπίτι

Ένα θετικό στοιχείο από την περσινή χρονιά, είναι ότι περισσότεροι άρχισαν να μαγειρεύουν στο σπίτι. Ακόμα και με ανοιχτά εστιατόρια, μαγειρεύοντας τα περισσότερα γεύματα στο σπίτι, θα καταναλώνεις περισσότερες πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείς να εμπλουτίσεις την μαγειρική σου με φρούτα και λαχανικά, αλλά και υγιεινά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και το ψάρι, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια με υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες και άπαχες πρωτεϊνούχες τροφές, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών πρωτεϊνών. Παρόλο που για πολλούς το μαγείρεμα είναι κουραστικό, οι νέοι πειραματισμοί στην κουζίνα με φρέσκα υλικά και νέες συνταγές μπορούν να κάνουν την υγιεινή διατροφή νόστιμη και διασκεδαστική. 

Herbalife

Υγιεινό φαγητό απ’ έξω

Μέχρι να επανέλθουμε και να μπορούμε να τρώμε σε εστιατόρια, πολλοί από μας στρέφονται στο έτοιμο φαγητό απ’ έξω για αλλαγή στην καθημερινότητα, αλλά και για να υποστηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις. Αντί να χρησιμοποιείς τις παραγγελίες ως δικαιολογία για τις διατροφικές ατασθαλίες σου, προτίμησε γεύματα που να ταιριάζουν περισσότερο σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής. Αφιέρωσε χρόνο να επιλέξεις γεύματα που περιλαμβάνουν άφθονα λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη, όπως για παράδειγμα, μια ανάμεικτη σαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνες.

Herbalife

Επικοινωνία με άτομα που κάνουν το ίδιο

Όταν κάνουμε δίαιτα ή διατροφικές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες για απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να έχουμε επαφή με ανθρώπους που επιθυμούν, όπως κι εσύ, να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η αλήθεια είναι ότι γίνεται πιο ενδιαφέρον να μοιράζεσαι αγαπημένες υγιεινές συνταγές, ή να μιλάς για τις καθημερινές προκλήσεις, προβληματισμούς και πειρασμούς που αντιμετωπίζεις καθώς η υποστήριξη -ακόμη και από απόσταση-, μπορεί να βοηθήσει στις ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου. Τα social media προσφέρουν ποικιλία επιλογών από διατροφολόγους, chef και ειδικούς που γνωρίζουν και μπορούν να σε βοηθήσουν με συμβουλές για ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Herbalife

Το μυστικό είναι προετοιμασία

Όταν εργάζεσαι από το σπίτι, οι πειρασμοί είναι περισσότεροι και ασυνείδητα επιθυμείς ένα σνακ ή τρως ανθυγιεινές τροφές, επειδή είναι η εύκολη και γρήγορη λύση. Όμως, είναι εξίσου εύκολο να φτιάξεις ένα υγιεινό σνακ, εάν είσαι οργανωμένος και έχεις έτοιμα όλα τα απαραίτητα υλικά. Για παράδειγμα μπορείς να έχεις στο ψυγείο κομμένα καρότα και σέλινο μαζί με λίγο χούμους, και αμέσως έχεις ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ. Επιπλέον, μπορείς να κόψεις ένα μήλο, μια μπανάνα και ξηρούς καρπούς και να φτιάξετε ένα γρήγορο και υγιεινό πρωτεϊνούχο ρόφημα. Ο προγραμματισμός των γευμάτων μπορεί να είναι χρονοβόρος αρχικά, αλλά έτσι είναι πιο πιθανό να ακολουθήσεις ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο όλη την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει αν εφοδιάσεις σωστά το ψυγείο, την κατάψυξη και τα ντουλάπια με υγιεινές επιλογές.

Herbalife

Υγιεινός τρόπος ζωής με τα προϊόντα της Herbalife Nutrition

Η νέα γενιά πρωτεϊνούχων ροφημάτων Formula 1 της Herbalife Nutrition δημιουργήθηκε ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση για υγιεινή διατροφή και περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Παρέχει 18g φυτικής πρωτεΐνης ανά μερίδα, προσφέρει 4g εδώδιμων ινών και καλύπτει τουλάχιστον το 38% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης 25 βιταμινών και μετάλλων. Προσφέρει γεύση, ποιότητα, θρεπτικά και φυτικά συστατικά με ταυτόχρονη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων. Αν ακολουθείς χορτοφαγική δίαιτα μπορείς επίσης να προσθέσεις αυτά τα ροφήματα στη διατροφή σου καθώς παρασκευάζονται από vegan συστατικά και δεν περιέχουν γλουτένη ή τεχνητές χρωστικές ουσίες. Όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και τη θρεπτική ποιότητα, σε ένα απολαυστικό ρόφημα σε 9 διαφορετικές γεύσεις. Επιπλέον, η Herbalife Nutrition διαθέτει προϊόντα για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως μπάρες πρωτεΐνης, αλμυρά και γλυκά σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε βιταμίνες και μέταλλα.

Herbalife

Η Herbalife Nutrition είναι μια παγκόσμια εταιρεία που, από το 1980, αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με τα προϊόντα διατροφής της και προσφέρει στους Ανεξάρτητους Συνεργάτες της μια οικονομικά αποδοτική επιχειρηματική ευκαιρία. Η εταιρεία προσφέρει υψηλής ποιότητας, επιστημονικά τεκμηριωμένα προϊόντα που πωλούνται σε περισσότερες από 90 χώρες από καινοτόμους Ανεξάρτητους Συνεργάτες, οι οποίοι παρέχουν προσωπική καθοδήγηση και υποστήριξη, εμπνέοντας τους πελάτες τους να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Η Herbalife Nutrition είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της Εταιρείας για την εξάλειψη της πείνας, η Herbalife Nutrition έχει αναλάβει επίσης τη δέσμευση να προσφέρει διατροφή και εκπαίδευση σε κοινότητες ανά την υφήλιο που έχουν ανάγκη.

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου εάν κάποια στιγμή πήρες κιλά ή αν δεν ασκήθηκες όσο θα ήθελες. Όλοι περνάμε δύσκολες φάσεις που μας βγάζουν εκτός προγράμματος. Αν ξέφυγες για λίγο από το υγιεινό διατροφικό σου πλάνο, απλά ανασυγκροτήσου και συνέχισε. Η ενίσχυση του οργανισμού με τα σωστά διατροφικά στοιχεία και η τακτική άσκηση είναι υγιεινές συνήθειες που μπορείς να διατηρήσεις. Δώσε κίνητρο στον εαυτό σου γνωρίζοντας ότι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για σένα.

Τα προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά μέσω των Ανεξάρτητων Συνεργατών HerbalifeNutrition. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.herbalife.grFacebook: HerbalifeGreeceCyprus, Instagram: herbalifenutrition.gr, Youtube: Herbal Life 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ