Health & Fitness

Εμβολιασμοί: Να ακούσουμε το ECDC

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να επιταχύνει τους ήδη υψηλούς ρυθμούς των ημερησίων εμβολιασμών

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το mega εμβολιαστικό κέντρο "Προμηθέας" στο Μαρούσι όπου συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού
© EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Σχόλιο για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, τον εμβολιασμό, την έκκληση του ECDC για κατεπείγοντα μέτρα για χορήγηση της δεύτερης δόσης

Σε μία πολύ σημαντική όσο και κατεπείγουσα έκκληση προς τις υγειονομικές αρχές όλων των κρατών - μελών της Ε.Ε. προχώρησε η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Νόσων (ECDC), προκειμένου να προστατευθούν οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί από την επέλαση και την επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα» του νέου κορωνοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέχρι το τέλος του ερχομένου Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η Andrea Ammon απευθύνει έκκληση προς τις κυβερνήσεις και τις υγειονομικές αρχές των κρατών - μελών της Ε.Ε. προκειμένου να λάβουν όλα εκείνα τα κατεπείγοντα μέτρα για να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν ταχύτερη χορήγηση της δεύτερης δόσης των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Andrea Ammon, λοιπόν, η δεύτερη δόση του εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης πρέπει να χορηγείται μετά το πέρασμα οκτώ εβδομάδων από τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου και όχι μετά το πέρασμα δώδεκα εβδομάδων, ενώ ανάλογες αναπροσαρμογές απαιτούνται επίσης για τα εμβόλια των φαρμακευτικών εταιρειών Pfizer - BioNTech και Moderna. 

Είναι προφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να επιταχύνει τους ήδη υψηλούς ρυθμούς των ημερησίων εμβολιασμών. Είναι η στιγμή να προχωρήσει στην άμεση ανταπόκρισή της έναντι της κατεπείγουσας έκκλησης της διευθύντριας του ECDC και να καλέσει όσους πολίτες αναμένουν να λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου να αλλάξουν τα ραντεβού τους, στην κατεύθυνση της ταχείας ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους, πάντα σύμφωνα με τις αναγνωρισμένες προδιαγραφές, ασφαλώς.

Κρεσέντο λαϊκισμού

Την ίδια στιγμή, δεν περνά απαρατήρητο ότι σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού έχουν επιδοθεί ορισμένοι κύκλοι, οι οποίοι επιθυμούν να υποτιμήσουν την άρση των περιορισμών για εκείνους τους πολίτες οι οποίοι δεν διατρέχουν πλέον κίνδυνο από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ακόμη και υπό τη μορφή της μετάλλαξης «Δέλτα».

Και τι δεν μας είπαν: Για προνόμια σε διαγωνισμούς, για κληρώσεις δώρων, για δωρεάν data στα κινητά μας, ακόμη και για ταξίδια στις Σεϋχέλλες θα ήταν ικανοί να μας πουν...

Ξέχασαν ότι είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αρνήθηκε πρώτος τον όρο «προνόμια» και τον αντικατέστησε με τον όρο «διευκολύνσεις» για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Οι διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες της χώρας μας θα είναι ανάλογες της σοβαρότητας και της κρισιμότητας της κατάστασης, την οποία βιώνει η χώρα μας και ο πλανήτης. Δεν θα είναι μία lifestyle υπερπροσφορά προϊόντων και φαντασιώσεων, όπως θα ήθελαν κάποιοι να είναι, προκειμένου να ασκήσουν την διαλυτική κριτική τους στην καρικατούρα, την οποία οι ίδιοι φιλοτεχνούν σχετικά...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ