Health & Fitness

CDC-ΗΠΑ: Η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται στα σχολεία φέτος

Θα πρέπει να τηρείται απόσταση περίπου δύο μέτρων μεταξύ καθηγητών και μαθητών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές με μάσκα στο σχολείο
Μαθητές με μάσκα στο σχολείο © Unsplash / Kelly Sikkema

ΗΠΑ: Τι αναφέρει ανακοίνωση του CDC σχετικά με τη χρήση της μάσκας προστασίας από τον κορωνοϊού στα σχολεία από μαθητές και καθηγητές.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι οι μάσκες στα σχολεία των ΗΠΑ θα πρέπει να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού όλοι οι μαθητές.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες των CDC, οι μαθητές από το νηπιαγωγείο ως την τρίτη λυκείου «θα πρέπει να εφαρμόζουν στρατηγικές πρόληψης και να δίνουν προτεραιότητα στη γενικευμένη και σωστή χρήση της μάσκας και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Η υπηρεσία είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού δεν χρειάζεται να φορούν πλέον μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, ενώ μπορούν να τις αποφεύγουν και στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Τα CDC επεσήμαναν ότι όλοι όσοι βρίσκονται στις σχολικές εγκαταστάσεις και τα σχολικά λεωφορεία θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα, ενώ θα πρέπει να τηρείται απόσταση περίπου δύο μέτρων μεταξύ καθηγητών και μαθητών.

Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί η χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά covid-19 για όλους άνω των 12 ετών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ