Health & Fitness

Χάπι για τον κορωνοϊό ακόμα και μέσα στο 2021 ετοιμάζει η Pfizer

Σε εξέλιξη οι κλινικές δοκιμές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάπια
Χάπια / © Paweł Czerwiński/Unsplash

Η Pfizer σχεδιάζει χάπι ενάντια στον κορωνοϊο και ενδεχομένως να είναι έτοιμο ακόμα και μέσα στο 2021.

Η εταιρεία Pfizer αναπτύσει χάπι για τον κορωνοϊό, το οποίο μάλιστα ενδέχεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2021. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα έχουν επιτυχία οι κλινικές δοκιμές, αναφέρει σχετική έκθεση. Το χάπι για τον κορωνοϊό έχει σχεδιαστεί για να προσβάλλει τον  κορμό του ιού SARS-CoV-2 προκειμένου να αποτρέψει την αναπαραγωγή του στη μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες, ανέφερε η Telegraph.

«Έχουμε σχεδιάσει το PF-07321332 ως μια πιθανή στοματική θεραπεία που θα μπορούσε να συνταγογραφηθεί στις πρώτες ενδείξεις της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται από τους ασθενείς να νοσηλεύονται», δήλωσε ο Mikael Dolsten, ο οποίος ηγείται του παγκόσμιου τμήματος έρευνας, ανάπτυξης και ιατρικής της εταιρείας. 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι οι κλινικές δοκιμές με εθελοντές ηλικίας 18 έως 60 ετών στις ΗΠΑ και στις Βρυξέλλες. Οι μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου.

Οι φάσεις των δοκιμών και οι στόχοι της Pfizer 

  • Η Pfizer δήλωσε ότι η πρώτη φάση της δοκιμής έχει σχεδιαστεί για να εξετάσει την ανεκτικότητα του φαρμάκου αλλά και τις παρενέργειες που ενδεχομένως παρουσιάσει. Το βασικό κριτήριο είναι το πώς αισθάνονται οι άνθρωποι μετά τη λήψη του, σύμφωνα με έγγραφα, που επικαλείται η εφημερίδα.
  • Κατά τη δεύτερη φάση, η εταιρεία στοχεύει να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο οι εθελοντές αντιδρούν σε πολλαπλές δόσεις,
  • Στην τρίτη θα εξετάσει τον αντίκτυπο του φαρμάκου σε συνδυασμό με το φαγητό.

Εκτός από τα τρία αυτά στάδια των δοκιμών, η εφημερίδα ξεκαθαρίζει ότι θα χρειαστούν περισσότερες δοκιμές για να προσδιοριστεί πώς λειτουργεί το φάρμακο σε άτομα που έχουν μολυνθεί με COVID-19.

Στην περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά και οι κλινικές δομικές αποδειχθούν επιτυχημένες, τότε χάπι κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι διαθέσιμο ακόμα και μέσα στο 2021.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ