Το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα
Η Pfizer παρουσιάζει το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας (Hub) της Θεσσαλονίκης στην πανεπιστημιακή κοινότητα
Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας (Digital and Technology Hub) στην Πανεπιστημιακή κοινότητα, στις 13 Ιανουαρίου 2021, τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν το Κέντρο στον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Ανδρέα Μπουντουβή και σε σημαντικό αριθμό μελών ΔΕΠ τμημάτων του Ιδρύματος, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη στρατηγική, το όραμα και τους στόχους του Κέντρου, καθώς και για τις δυνατότητες σταδιοδρομίας για τους φοιτητές του Ιδρύματος.
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι του ΕΜΠ παρουσίασαν με τη σειρά τους το Ίδρυμα και τα τμήματά του, τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, καθώς και την μέθοδο συνεργασίας του Ιδρύματος με ιδιωτικούς φορείς, ενώ, συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν νέες συναντήσεις με τμήματα του ΕΜΠ για τη διαμόρφωση συνεργασιών, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης των φοιτητών για τις δυνατότητες καριέρας στο Κέντρο, όσο και σε επίπεδο καινοτομίας/έρευνας και ανάπτυξης.
Ο καθηγητής κύριος Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δήλωσε σχετικά: «Είναι σημαντική η παρουσία της Pfizer στη χώρα μας. Ενισχύει το τοπικό επιστημονικό οικοσύστημα προσφέροντας μεγάλες και πολύπλευρες δυνατότητες συνεργασίας, διεθνούς εμβέλειας, με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα καθώς και υψηλού επιπέδου επαγγελματική απασχόληση νέων επιστημόνων και συνεπώς συγκράτηση άξιου ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα. Οι προοπτικές συνεργασίας του Digital Hub της Pfizer με το ΕΜΠ είναι εξαιρετικές. Ήδη από την πρώτη επίσημη συνάντηση, και σε έδαφος που είχε διαμορφωθεί σε προηγούμενες προκαταρκτικές επαφές, εντοπίστηκαν συγκεκριμένες περιοχές κοινού ενδιαφέροντος με ερευνητικές ομάδες των Σχολών του ΕΜΠ και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ. Συζητείται ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα περιλαμβάνει από πρακτική άσκηση φοιτητών ή εκπόνηση διπλωματικών εργασιών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μέχρι και ενδεχόμενες συνέργειες ερευνητικού και καινοτομικού προσανατολισμού. Προγραμματίζεται, επίσης, η διαδικτυακή επικοινωνία της Pfizer με τη φοιτητική κοινότητα του ΕΜΠ με σκοπό την παρουσίαση των δράσεων της εταιρίας και τη διέγερση του ενδιαφέροντος συμμετοχής και μελλοντικής συνεργασίας».
Επίσης, στις 10 Φεβρουαρίου 2021, τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν το Κέντρο στον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) κ. Μελέτιο - Αθανάσιο Δημόπουλο και σε μέλη ΔΕΠ τμημάτων του Ιδρύματος, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη στρατηγική, το όραμα και τους στόχους του Κέντρου, καθώς και για τις δυνατότητες σταδιοδρομίας για τους φοιτητές του Ιδρύματος. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι του ΕΚΠΑ παρουσίασαν με τη σειρά τους ερευνητικά αντικείμενα με τα οποία ασχολούνται τα τμήματα Πληροφορικής, Φαρμακευτικής, Χημείας του ΕΚΠΑ, ενώ συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν νέες συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα τμήματα με σκοπό τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών.
Ο καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε σχετικά: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Pfizer να προχωρήσει στην Ίδρυση του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας (Hub) στη Θεσσαλονίκη και εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον επικεφαλής του Κέντρου κ. Nico Gariboldi για τη συνάντηση αυτή προκειμένου να συζητηθούν κοινά ενδιαφέροντα και στόχοι και να διερευνηθούν τρόποι συνεργασίας μας. Η δυνατότητα απασχόλησης των αποφοίτων μας σε εταιρείες τέτοιου βεληνεκούς, όπως η Pfizer και η αναζήτηση τρόπων συνεργασίας ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου μας με αντίστοιχες ομάδες του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer, σε ποικίλα αντικείμενα, είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη κοινών δράσεων».
Ο επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, κ. Nico Gariboldi, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας με τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να γνωρίσουν τους στόχους και το όραμα του Κέντρου, αλλά να γνωρίσουμε και εμείς πιθανούς μελλοντικούς εργαζόμενους και συνεργάτες. Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης, ως Pfizer αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιλογή της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας για τη δημιουργία του Κέντρου. Τα ελληνικά Πανεπιστήμια παράγουν ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο, δημιουργούν υψηλά καταρτισμένους νέους επιστήμονες και με το ερευνητικό τους έργο ενδυναμώνουν την ελληνική οικονομία και πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια ερευνητική κοινότητα. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που θα ζούμε από κοντά τα επιστημονικά επιτεύγματα των ελληνικών Πανεπιστημίων και που σε κάποια από αυτά ευελπιστούμε ότι θα είμαστε συμμέτοχοι, ώστε να βελτιώνουμε από κοινού την ζωή των ασθενών».
Οι απόφοιτοι των παραπάνω σχολών, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τις νέες θέσεις εργασίας στο Κέντρο:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.