- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατερίνα Νομίδου: Ελληνίδα στη Συμβουλευτική Ομάδα ΠΟΥ Ευρώπης
Για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία
Κατερίνα Νομίδου: Στη Συμβουλευτική Ομάδα του ΠΟΥ Ευρώπης - Τι ειπώθηκε στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση.
Η Κατερίνα Νομίδου διορίστηκε στη Συμβουλευτική Ομάδα του ΠΟΥ Ευρώπης, για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στη ψυχική υγεία.
Η κ. Νομίδου είναι δικηγόρος, διδάσκει Δίκαιο και υπηρεσίες υγείας στο ΠΜΣ (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών) Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διατελεί επίσης αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών, Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, Νόσο Alzheimer (ΣΟΦΨΥ) Ν. Σερρών. Η κ. Νομίδου είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία (ΠΟΣΟΨΥ).
Η κ. Νομίδου συμμετείχε στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση της Ομάδας την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, παρουσία παρατηρητών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη UNICEF, τον ΟΟΣΑ, την Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρία, την Ομάδα Αναφοράς της Μόνιμης Διυπηρεσιακής Επιτροπής (IASC), το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC EURO Regional Office), καθώς και της Δρ.Devora Kestel, προέδρου του τμήματος ψυχικής υγείας και χρήσης ουσιών στην έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη. Τη συζήτηση άνοιξε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης Δρ. Hans Kluge και τις εργασίες της συνάντησης συντόνισε ο διαχειριστής του προγράμματος ψυχικής υγείας του ΠΟΥ Ευρώπης, Δρ. Dan Chisholm.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς και των τοπικών πρωτοβουλιών των πολιτών για την ενδυνάμωση των οικογενειακών και κοινωνικών δικτύων. Η σύσταση της Ομάδας καταδεικνύει την αναγκαιότητα στοχευμένου προγραμματισμού αντιμετώπισης των επιπτώσεων του COVID-19 στην ψυχική υγεία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιδανική διάρκεια για μυϊκή ενδυνάμωση - Τα τεράστια οφέλη της όταν συνδυάζεται με αερόβια άσκηση
Από τις κλινικές γονιμότητας μέχρι τις αποτυχημένες προσπάθειες, η εμπειρία ενός άνδρα μέσα στην εξωσωματική
Το watersport που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι ακόμα στην πόλη
Μιλήσαμε με τη δημιουργό και διοργανώτρια του project για το wellness trend που φέρνει το pilates στον ιππικό όμιλο Σείριος στο Κορωπί
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που προτείνουν ειδικοί
Ένα μικρό βήμα που πολλές γυναίκες αγνοούν
Εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες, αλλά μπορεί να παρουσιαστεί και στις γυναίκες, καθώς και σε παιδιά ή βρέφη
Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι παχιά και εύθρυπτα ή μαλακά και εύκαμπτα
«Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει τη ζωή σου»!
Διακρίθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed
Επόμενος σταθμός η Λήμνος
Βοηθά η άσκηση με αντιστάσεις στον περιορισμό της εξέλιξής της;
Το εύρημα που εντυπωσίασε τους επιστήμονες
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα
Ένα επεισόδιο για τους φόβους που μας προστατεύουν, για εκείνους (τις φοβίες) που μας φυλακίζουν και για τη στιγμή που αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε όχι «πώς θα σταματήσω να φοβάμαι», αλλά «τι είναι αυτό που φοβάται μέσα μου;».
Νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού εξηγεί τι τελικά ισχύει με το συγκεκριμένο ψάρι
Το ενδιαφέρον των επιστημόνων στρέφεται πλέον και στις γυναίκες που δεν θηλάζουν
Πώς οι επιπτώσεις της ακραίας ζέστης δεν περιορίζονται στην ατομική δυσφορία, αλλά επεκτείνονται στην εργασία, τη μάθηση και στην ευρύτερη λειτουργία της κοινωνίας.
Τα πρώτα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισης
Επιπλέον, μπορούν να καταγράψουν τη βλάβη που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.