Health & Fitness

Κορωνοϊός: Ρεκόρ με 25.000 εμβολιασμούς σήμερα Δευτέρα (15/2)

Συνολικά 550.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει στη χώρα μας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τον εμβολιασμό γυναίκας σε εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι
Στιγμιότυπο από τον εμβολιασμό γυναίκας σε εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ρεκόρ εμβολιασμών σήμερα Δευτέρα (15/2) παρά την κακοκαιρία - Πού εντοπίστηκαν προβλήματα.

Ρεκόρ εμβολιασμών καταγράφηκε σήμερα, καθώς, σύμφωνα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, εμβολιάστηκαν 25.000 άτομα. Συνολικά στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί 550.000 εμβολιασμοί.

Όπως δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών ο κ. Θεμιστοκλέους, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που σήμερα είχαν ραντεβού για να εμβολιαστούν προσήλθε στα κέντρα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το ποσοστό ξεπέρασε το 90%.

«Όσα ραντεβού χάθηκαν θα κλειστούν εκ νέου» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους και παρέθεσε δεδομένα από τους σημερινούς εμβολιασμούς. Στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Αθήνας εμβολιάστηκαν 1.400 άτομα, 600 στη Θεσσαλονίκη και σε πλήρη ανάπτυξη θα εμβολιάζονται 5.500 άτομα καθημερινά, ενώ έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα 235.000 ραντεβού στις ηλικίες 60-64 και 150.000 ραντεβού 75-79.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας στην εξέλιξη των σημερινών εμβολιασμών, ανέφερε ότι αυτά ήταν λιγοστά. Μάλιστα, σημείωσε ότι λόγω καιρού δεν έγινε η πτήση που μετέφερε τα εμβόλια στην Ικαρία, ενώ διευκρίνισε ότι τα ραντεβού των πολιτών θα μεταφερθούν σε νέα ημερομηνία. Σε κάποιες περιοχές και «με 40 πόντους χιόνι ήταν κανονικά στα εμβολιαστικά κέντρα και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες που είχαν ραντεβού».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ