Health & Fitness

Παπαευαγγέλου: Από βδομάδα νέες οδηγίες για τη χρήση της μάσκας

Συζήτηση για την πιθανότητα χρήσης διπλής μάσκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάσκα για τον κορωνοϊό
Μάσκα για τον κορωνοϊό © Pille-Riin Priske/Unsplash

Παπαευαγγέλου: Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα μελετήσει και θα εισηγηθεί για νέες οδηγίες στη χρήση μάσκας για τον κορωνοϊό.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε την πρώτη τοποθέτηση στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό και αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την πιθανότητα χρήσης διπλής μάσκας. Η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι ομάδα της Επιτροπής λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί επί του θέματος εντός της επόμενης εβδομάδας.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η μάσκα για να προστατεύει πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος, να είναι φτιαγμένη από ύφασμα καλής ποιότητας και με τρεις στρώσεις υφάσματος και βέβαια να γίνεται σωστή χρήση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» τόνισε.

Παπαευαγγέλου: Περίπου 10.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα -Συνεχίζεται η αύξηση σε κέντρο Αθήνας και Πειραιά

Η Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι το ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών στα νοσοκομεία έχει αλλάξει και επιβαρυνθεί με περισσότερες εισαγωγές στις ΜΕΘ, ενώ προειδοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες που ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα έχουμε αυξημένα κρούσματα. Για την Αττική είπε ότι έχει σταθεροποιηθεί το ιικό φορτίο, με εξαίρεση την Δυτική Αθήνα και τον Πειραιά, ενώ τόνισε ότι αυξημένα είναι τα κρούσματα σε Αχαΐα και Εύβοια, κάνοντας ειδική μνεία στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου: «Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάζει επιβάρυνση τις τελευταίες ημέρες με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε κυλιόμενο μέσο όρο 1.147 ανά ημέρα. Ενώ, ο μέσος όρος αυξήθηκε νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε από 8,5 σε 11. Την ίδια στιγμή παρουσιάστηκε αύξηση και στα ημερήσια τεστ, σε περίπου 45.000 την ημέρα. Ο μέσος όρος θετικότητας είναι στο 2,8, ενώ την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε 27% αύξηση κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή τα ενεργά κρούσματα στη χώρα αγγίζουν τις 10.000, αλλά είναι γνωστό πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Οσον αφορά στις νοσηλείες, αυτές είναι πλέον πάνω από 1.900. Ο μέσος όρος ανέρχεται σε 200 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα. Αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνώσεων κατά 67%. Σήμερα, το 51% των κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει καλυφθεί, ενώ στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 83%.

Εύβοια, Αττική και Αχαΐα δείχνουν επιβαρυμένο φορτίο. Σε γενικές γραμμές η Αττική έδειξε σταθεροποίηση, αλλά παραμένει ψηλά. Η αύξηση συνεχίζεται όμως στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά. Εξαιρετικά αυξημένο το φορτίο στην Χαλκίδα που παρασύρει και τη Βοιωτία. Η κακοκαιρία «Μήδεια» τις επόμενες ημέρες θα μας δυσκολέψει καθώς αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Να βάζουμε πάνω από όλα τη λογική».

«Καμπανάκι για την ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού»

«Κολλάμε από τους συγγενείς και τους φίλους πιο συχνά κι όχι από τον κακό ξένο. Γι’ αυτό προσέξτε ποιον βάζετε σπίτι σας», συνέχισε η καθηγήτρια, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού. Επίσης έκανε και αναφορά στις νέες συστάσεις του CDC για χρήση διπλής μάσκας. Τόνισε πως προς το παρόν η Επιτροπή δεν κάνει αντίστοιχη σύσταση, αλλά θα εκδοθούν οδηγίες την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ