Health & Fitness

Κορωνοϊός: Νέα συμπτώματα σύμφωνα με μελέτη του Imperial College

Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες της Βρετανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - COVID-19 - Βρετανία
Κορωνοϊός - COVID-19 - Βρετανία © EPA/ANDY RAIN

Νέα στοιχεία για τα συμπτώματα του Covid-19 αποκάλυψε έρευνα του Imperial College του Λονδίνου

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Imperial College London εντόπισε ορισμένα νέα συμπτώματα, τα οποία σχετίζονται με μόλυνση από κορωνοϊό.

Η έρευνα που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βσίλειο σε πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπων, μεταξύ Ιουνίου 2020 και Ιανουαρίου 2021, ανέφερε ότι τα νέα συμπτώματα ήταν επιπλέον των «κλασικών» συμπτωμάτων.

Μέχρι στιγμής, ο επίσημος κατάλογος συμπτωμάτων του κορωνοϊού περιλαμβάνει τον υψηλό πυρετό, τον επίμονο βήχα, την απώλεια γεύσης και την απώλεια όσφρησης. Ωστόσο, η νέα βρετανική έρευνα στο πλαίσιο της μελέτης REACT του Imperial College London, έδειξε ότι μεταξύ των νέων συμπτωμάτων είναι: το ρίγος, ο πονοκέφαλος, η απώλεια όρεξης και οι μυϊκοί πόνοι.

Μάλιστα, όσα περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα παρουσίαζε ένας ασθενής, τόσο πιο πιθανό ήταν να διαγνωστεί θετικός στον ιό. Ωστόσο το 60% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που συμμετείχαν στην έρευνα, δεν είχαν κανένα σύμπτωμα την εβδομάδα πριν από την εξέτασή τους. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι υπήρχε διακύμανση των συμπτωμάτων ανάλογα με την ηλικία. Συγκεκριμένα, το έντονο ρίγος συνδέθηκε με όλες τις ηλικίες, ενώ οι ηλικίες 5-17 εμφάνιζαν έντονο πονοκέφαλο. Επιπλέον, η απώλεια όρεξης και οι μυϊκοί πόνοι επηρέασαν την ηλικιακή ομάδα από 18 έως 54 ετών, αλλά και τους 55 ετών και άνω.

Η μελέτη έρχεται την ώρα που ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί σε 3.996.833 το πρωί της Πέμπτης, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 115.068.

Ο αριθμός των μολύνσεων της χώρας είναι σήμερα το τέταρτο υψηλότερο στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία, ενώ ο αριθμός των νεκρών είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, το Μεξικό και την Ινδία.

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 12,6 εκατομμύρια άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει το πρώτο τρύπημα του εμβολίου κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ: businessinsider

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ