- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνδυασμός εμβολίων: Έρευνα από πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
Θα βοηθήσει στη διανομή τους
Συνδυασμός δύο εμβολίων κατά της covid-19: Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκινά έρευνα
Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε ότι ξεκινά σήμερα έρευνα για να ελέγξει την ανοσολογική αντίδραση που παράγεται εφόσον συνδυαστούν δύο δόσεις διαφορετικών εμβολίων κατά της covid-19, της AstraZeneca και της Pfizer, σε έναν ασθενή. «Αν αποδείξουμε ότι τα εμβόλια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά, θα αυξηθεί σημαντική η ευελιξία στη διανομή τους», υπογράμμισε ο καθηγητής, Μάθιου Σναπ, ερευνητής της Οξφόρδης και επικεφαλής της έρευνας.
Στην έρευνα, που παρουσιάζεται ως η πρώτη αυτού του είδους παγκοσμίως, θα συμμετάσχουν 820 εθελοντές άνω των 50 ετών, και θα εξετάσει τον συνδυασμό των δύο εμβολίων κατά της covid-19 που χορηγούνται ήδη στη Βρετανία.
Παράλληλα θα εξετάσει την αποτελεσματικότητα της προστασίας που παρέχεται από το εμβόλιο αν αλλάξει το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης. Αρχικά οι φαρμακοβιομηχανίες συνιστούσαν το διάστημα που μεσολαβεί να είναι 4 εβδομάδες, ενώ οι βρετανικές αρχές προτιμούν να φτάνει τις 12 εβδομάδες.
Στην έρευνα αναμένεται να προστεθούν και άλλα εμβόλια, μόλις αυτά εγκριθούν στη Βρετανία, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου τον Ιούλιο.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας Τζόναθαν Βαν- Ταμ υπογράμμισε τη σημασία «να διαθέτουμε δεδομένα τα οποία μπορεί να στηρίξουν ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα εμβολιασμού», κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάζονται στις προμήθειες.
«Είναι επίσης πιθανό συνδυάζοντας τα εμβόλια, η ανοσολογική αντίδραση να είναι καλύτερη, με υψηλότερα ποσοστό αντισωμάτων που διαρκούν και πιο πολύ», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι προκύπτει από την ανάλυση 13 επιστημονικών ανασκοπήσεων που παρήγγειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Ο καπνός παραμένει σε κλειστούς χώρους ακόμη και όταν υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα
Πότε πρόκειται για χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του παιδιού και πότε για μια διαταραχή που χρειάζεται παρέμβαση
Σχεδόν το 25% των θυμάτων από πνιγμό αποτελούν τα παιδιά έως 5 ετών
Άμεσες και χρόνιες επιπτώσεις από την έκθεση στον ήλιο
Για τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου, τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια
Τι δείχνει μελέτη που ανέλυσε δεδομένα σχεδόν έξι εκατομμυρίων ανθρώπων
Η βιολογική ηλικία δεν εξαρτάται μόνο από τα χρόνια
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν επίσης ότι η φροντίδα των ασθενών έχει βελτιωθεί σημαντικά
Σε τι διαφέρει από άλλες θεραπείες
Η αξία της παύσης, η πίεση της διαρκούς παραγωγικότητας και η διαφορά ανάμεσα στο να ζεις για να εξελίσσεσαι και στο να εξελίσσεσαι για να ζήσεις πιο ελεύθερα.
Η έκθεση στον καπνό των άλλων δεν είναι μόνο θέμα ενόχλησης
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επίσκεψη σε μουσεία και συναυλίες έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία
Πότε βοηθά και πότε μπορεί να σαμποτάρει τους μυς
Οι συμμετέχοντες θα εντοπίζονται μέσω ειδικών εξετάσεων αίματος
Στη Σκωτία εκτιμάται ότι περίπου 90.000 άνθρωποι ζουν με άνοια
Μέχρι το 2050 σχεδόν 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πάσχει από μυωπία
Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας τάσσεται υπέρ της σύμπραξης ης επιστημονικής κοινότητας
Τα κοινά συμπτώματα και οι διαφορές που πρέπει να προσέξεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.