Health & Fitness

Politico: Μέχρι Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα έχει εμβολιάσει το 23%

Δυσοίωνη πρόβλεψη, αν δεν βρεθεί λύση μεταξύ ΕΕ και AstraZeneca

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο - κορωνοϊός
Εμβόλιο - κορωνοϊός © EPA / DAVID ODISHO

Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Politico για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Ε.Ε και φυσικά και στην Ελλάδα,

Ανησυχητική ανατροπή των προγραμματισμών, σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη, συνεπάγεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, η μείωση  κατά 75% των δόσεων του εμβολίου από την AstraZeneca και, όπως υπογραμμίζεται, αν δεν βρεθεί λύση με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε κάποιες χώρες το ποσοστό του πληθυσμού που θα έχει εμβολιαστεί, θα ξεπερνά μετά βίας το 30% ενώ σε άλλες δεν θα φτάνει ούτε το 20%.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ βγαίνουν εκτός του αρχικού τους προγραμματισμού, ενώ υπάρχουν και χώρες που δυσκολεύονται ακόμη και να συνεχίσουν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε θέσει ως στόχο οι χώρες μέλη να έχουν εμβολιάσει τον Σεπτέμβριο, το 70% του πληθυσμού τους. 

Ωστόσο, η αρχική εκτίμηση έχει μεγάλη απόκλιση από τις προβλέψεις του Politico με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται στο δημοσίευμα. Ανάμεσα στις χώρες που αναμένεται να αλλάξουν τα πλάνα του αρχικού προγραμματισμού τους είναι και η Ελλάδα, με το δημοσίευμα να παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι στο τέλος Αυγούστου στη χώρα θα έχει χορηγήσει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, μόλις στο 23% του πληθυσμού της, ενώ το ποσοστό 70% των εμβολιασμένων αναμένεται να επιτευχθεί τον Μάρτιο του 2023.

grafima-politico3.jpg

Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε τις προβλέψεις του δημοσιεύματος ανά χώρα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βρετανία στην οποία οι δόσεις της AstraZeneca παραδίδονται εντός χρονοδιαγραμμάτων του προγραμματισμού της χώρας.

grafima-politico2.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ