- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ένα lockdown τύπου Γουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυρμφορήσει την κατάσταση», προτείνει ο καθηγητής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Τη λήψη μέτρων τύπου Κίνας και την επιβολή αυστηρότερου lockdown για δύο εβδομάδες, πρότεινε ως μέτρο ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να αποσυμφορηθεί το εθνικό σύστημα υγείας.
«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει μια μείωση, ωστόσο τα κρούσματα επιμένουν. Έχει αρχίσει να ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ ψηλά», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα.
«Ένα χαρακτηριστικό της επιδημίας, ήδη από τον Αύγουστο, είναι ότι υπάρχει διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αυστηροί. Πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα. Στη Γουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή.
»Ένα lockdown τύπου Γουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυρμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει τη μετάδοση του ιού», τόνισε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι «αν συνεχίσουμε έτσι, θα θρηνήσουμε θύματα γιατί δε θα μπορούν να νοσηλευτούν», επισήμανε ο κ. Βατόπουλος.
Ως προς την επίταξη, επισήμανε ότι δεν είναι εύκολο να προετοιμαστεί μια κλινική για να νοσηλεύσει ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς πέρα από τις υποδομές, απαιτείται κι εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναπάντητα μηνύματα, δουλειές που αναβάλλονται και όλα όσα στροβιλίζονται συνεχώς στο μυαλό μας
Γιατί ο εγκέφαλός μας προτιμά την απλότητα
Νέες υποδομές ακτινοθεραπείας και απεικόνισης στο «Μποδοσάκειο»
Ελπίδες για εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο
Περίπου το 20% των περιστατικών εμφάνισαν σημάδια στις μαστογραφίες που ήταν ήδη ορατά από τα συστήματα
Δεν υπάρχει φάρμακο, ούτε εμβόλιο
Αναμένεται κορύφωση των κρουσμάτων τις επόμενες τρεις εβδομάδες
Όταν η γυμναστική μοιάζει περισσότερο με βόλτα στη θάλασσα
Από τους bodybuilders και τα γυμναστήρια, η πρωτεΐνη πέρασε στα δημητριακά, τους καφέδες και τα σνακ
Κάθε λεπτό περπατήματος προσφέρει διαφορετικά οφέλη
Τα πρώτα αποτελέσματα της δοκιμής χαρακτηρίζονται ορόσημο για τις θεραπείες mRNA
Η νέα τεχνική αρθροπλαστικής ισχίου που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το Ημερολόγιο της Πλήξης: 19 Αυγούστου
Από τη θερμική καταπόνηση και τα ηλιακά εγκαύματα έως τη γαστρεντερίτιδα και τα τσιμπήματα
Σοκάκια, σκαλοπάτια και σαγιονάρες: Οι Κυκλάδες και οι παγίδες των διακοπών για τις αρθρώσεις
Η «αόρατη» παγίδα των αθλητικών ρούχων για το δέρμα
Μικρές αλλαγές στη βραδινή ρουτίνα μπορούν να κάνουν θαύματα
Πώς ξεκίνησε ο περίφημος στόχος των 10.000 βημάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.